|

Juve’den 10 numara teklif

Juventus Teknik Direktörü Massimiliano Allegri, Galatasaray'ın yıldızı Sneijder ile ilgilendiklerini doğruladı ve ilginç bir benzetme ile “Ben 15 milyon Euro’luk villa isterim” sözüyle Hollandalı oyuncuyu istediğini açıkladı

Yeni Şafak ve
04:00 - 3/01/2015 Cumartesi
Güncelleme: 01:39 - 3/01/2015 Cumartesi
Yeni Şafak
Bir süredir konuşulan Sneijder-Juventus iddiaları ile ilgili birinci ağızdan açıklama geldi. Juventus Teknik Direktöü Massimiliano Allegri, La Stampa'ya verdiği röportajda Galatasaray’ın Hollandalı yıldızı hakkında “Elde edilebilir bir lüks. Onun gibi birinin eksikliğini hissediyoruz. Eksikliğini duyduğumuz şeyleri tamamlayabilir” ifadelerini kullandı. İtalyan teknik adam, Sneijder’e olan ilgisini anlatırken ilginç bir benzetmede bulundu: “Ben de 15 milyon Euro’luk bir villa isterim. Ama bu durum, bana uygun olan bir apartman dairesi almama engel olmamalı. Sneijder de bir villa ama onun özel bir durumu var. Kulübün amacı, takımın teknik kapasitesini arttırmak.” Sneijder ile birlikte Juventus’un listesinde bulunan Bayern Münih’in Shaqiri için 15 milyon Euro bonservis talep ettiği iddia ediliyordu.

La Gazzetta dello Sport ise Allegri'nin olur vermesiyle Juventus'un önümüzdeki günlerde Sneijder için Galatasaray'a resmi teklifte bulunacağını bildirdi. Bir 10 numara arayışı içindeki Juventus'un listesinde Sneijder'ın dışında Bayern Münih'ten Xherdan Shaqiri de bulunuyor. Fakat Shaqiri'nin maliyetinin daha fazla olması nedeniyle Juventus, Sneijder'i transfer listesinin ilk sırasına koydu. 

2016 yılına kadar Galatasaray ile sözleşmesi bulunan Sneijder’in mukavelesinde “20 milyon Euro’ya serbest kalır” maddesi bulunuyor. Sarı-kırmızılı kulüp bir süredir Hollandalı yıldızın sözleşmesini uzatmak için görüşmelerde bulunuyordu. 

G.Saray meydan okuyor

Göreve geldiği günden beri futbolcularının motivasyonunu en üst düzeyde tutmak için yoğun çaba sarf eden teknik direktör Hamza Hamzaoğlu, Beşiktaş derbisi öncesinde de işi sıkı tutuyor. Ayağındaki sakatlığı nedeniyle bir süredir tedavi gören Sneijder'in de dün akşam takımla birlikte çalışması teknik heyeti sevindirdi. Tam kadro çalışan G.Saray'da tecrübeli çalıştırıcı tüm oyuncularını sahaya çıkacakmış gibi hazırlıyor. Antrenmanlarda sürekli ideal 11'de değişiklikler yapan Hamzaoğlu, Sneijder'de son dakika oluşabilecek olumsuzluğa karşı da tedbiri elden bırakmazken, Hollandalı yıldızın yerinde Yasin'i denedi. Bruma'yı da planları arasına koydu. Tüm oyuncularından sadece maça konsantre olmalarını isteyen Hamzaoğlu, derbi heyecanını yaşayarak antrenmanlardaki rekabeti de en üst seviyeye çıkarmayı başardı. Oldukça neşeli geçen antrenmanların son bölümünde yapılan çift kale maçta kazanan takımın zafer pozu vermesi “Beşiktaş’a mesaj” olarak değerlendirildi.


Derbi öncesi Gökhan sürprizi

Galatasaray’da Hamza Hamzaoğlu’nun gelmesiyle Florya Metin Oktay Tesisleri’ndeki değişim de devam ediyor. Gözden düşen, Emre, Bruma, Yasin, Hamit, Pandev gibi futbolcuları takıma kazandıran Hamzaoğlu’nun son kazancı Gökhan Zan oldu. Genç teknik adam, iki aydır  A Takım’la antrenman yapmayan tecrübeli savunma oyuncusu Gökhan Zan’ı A takıma dahil ederek idmanlara başlattı. Uzun süredir A2 takımı ile çalışmalarını sürdüren ve üst üste sakatlıklar yaşayan Gökhan’ın devre arası kampında da yer alacağı belirtildi.


Dany Karabükspor’da

Sezon başında transfer olduğu İspanya’nın Granada takımında istenmeyen adam ilan edilen ve geri dönen Dany, ikinci yarıda Kardemir Karabükspor forması giyecek. Kamerunlu savunma oyuncusu, sezon sonuna kadar Karabükspor’a kiralanacak. Yarım sezonluk ücreti olan 500 bin Euro’nun 150 bin Euro’sunu Karabükspor, 250 bin Euro’sunu Galatasaray Kulübü ödeyecek. Dany de paranın 100 bin Euro’luk kısmından vazgeçecek. 


Yiğit’e iki Süper talip!

Beşiktaş derbisi sonrası lige verilecek arayla birlikte Galatasaray’ın gözden çıkardığı yerli ve yabancı futbolculara da talipler artmaya başladı. Yiğit Gökoğlan’a Çaykur Rizespor ve Balıkesirspor takımları talip oldu. 

#Sneijder-Juventus
#Massimiliano Allegri
#La Stampa
9 yıl önce