|

Juventus'ta şike şoku

Juventus Teknik Direktörü Antonio Conte, şike soruşturması kapsamında 3 ay men cezası aldı.

00:00 - 1/08/2012 Çarşamba
Güncelleme: 15:50 - 1/08/2012 Çarşamba
Yeni Şafak
Juventus'ta şike şoku
Juventus'ta şike şoku

İtalya'da iki ayrı savcılık tarafından yürütülen şike soruşturmasında adı geçen ve İtalya Futbol Federasyonu tarafından disiplin kuruluna sevk edilen bazı kulüp ve kişiler hakkında talep edilen cezalar açıklandı. Juventus'un teknik direktörü Antonio Conte'ye 3 ay men ve 200 bin Euro para cezası verilmesi öngörülüyor.


Bari ve Cremona savcılıklarının ortak yürüttüğü şike soruşturması can yakmaya devam edecek gibi görünüyor. İtalya Futbol Federasyonu (FIGC), geçtiğimiz günlerde şikede adı direkt ve dolaylı olarak geçen 13 kulüp ile 44 kişiyi disiplin kuruluna göndermişti. Bu nedenle federasyona bağlı Spor Savcısı Stefano Palazzi ile savunma avukatları, sabah saatlerinde bir araya gelerek, istenen cezalar konusunda anlaşma sağlamaya çalıştı.


İtalyan basınına yansıyan haberlere göre Savcı Palazzi, siyah-beyazlı takımın çalıştırıcısı Antonio Conte hakkında, 2010-2011 yılları arasında Serie B'de mücadele eden Siena'yı çalıştırdığı döneme ilişkin 3 ay men ve 200 bin Euro para cezası öngördü. Conte'nin, Mayıs ayında oynanan Novara-Siena ve Siena-Albinoleffe karşılaşmalarındaki şikeyi bildiği halde yetkili makamlara bildirmeyerek, futbol yasalarına aykırı davrandığı öne sürülüyor.


SIENA VE TORINO EKSİK PUANLA BAŞLAYABİLİR

Savcı Palazzi, Serie A takımlarından Siena'nın 5, Torino'nun 1, Serie B takımlarından Varese'nin ise yine 1 eksik puanla lige başlamalarını istedi.


Spor savcılığının talep ettiği bu ceza talepleri, FIGC Disiplin Kurulu'na gönderildi. Kurul'un önümüzdeki günlerde ceza taleplerini görüşmesi bekleniyor. Burada cezalar kesinleşirse Conte, Serie A'da ilk 10 maçta ve 3 Şampiyonlar Ligi karşılaşmasında da takımının başında yer alamayacak.(DHA)

12 yıl önce