|

Kadıköy’de kardeş payı

Süper Lig’in 28. haftasındaki zorlu derbide Fenerbahçe ile Galatasaray Kadıköy’de karşı karşıya geldi. 45. dakikada Hasan Ali’nin kırmızı kart görmesiyle Sarı Lacivertliler maça 10 kişi devam etti. İlk yarısı golsüz biten mücadele, karşılıklı gollerle 1-1 sonuçlandı.

Abdülkadir Önder
04:00 - 15/04/2019 Pazartesi
Güncelleme: 23:56 - 14/04/2019 Pazar
Yeni Şafak
Fenerbahçe ile Galatasaray Kadıköy’de karşı  karşıya geldi.
Fenerbahçe ile Galatasaray Kadıköy’de karşı karşıya geldi.

Fenerbahçe’nin Galatasaray’ı evinde ağırladığı derbide kazanan çıkmadı. Sarı-kırmızılılar, Onyekuru ile öne geçse de, sarı-lacivertliler, Eljif Elmas ile eşitliği sağladı. Fenerbahçe, Hasan Ali’nin atılmasıyla birlikte ikinci yarıyı 10 kişi oynarken, Galatasaray 20 yıl sonra yaklaştığı galibiyete yine ulaşamadı.

Süper Lig’in 28. haftasında Fenerbahçe, kendi sahasında yaklaşık 20 yıldır yenilmediği Galatasaray’ı konuk etti. Sarı-kırmızılılar için şampiyonluk yarışını yakından ilgilendiren mücadele 1-1 sona erdi ve puanlar bölüşüldü. Galatasaray’ın golü Onyekuru’dan gelirken, sarı-lacivertliler, Eljif Elmas ile eşitliği sağlayıp, ikinci yarısını 10 kişiyle oynadığı maçta 1 puanı aldı.

Maçın henüz 2. dakikasında Valbuena’nın serbest vuruşunda top Muslera’dan döndü. 25’te Moses’in şutunu yine Muslera kontrol etti. 33’te Feghouli’nin ortası ile penaltı noktası üzerinde buluşan Diagne’nin kafa vuruşu yandan dışarı çıktı. 45. dakikada Hasan Ali, son adam olan Diagne’yi düşürünce kırmızı kart gördü. Topun başına geçen Feghouli’nin kullandığı frikikte kaleci Harun, parmaklarının ucu ile topu kornere çeldi. 53’te Feghouli’nin ortasında Mariano’nun gelişine vuruşunda Harun’u geçen top direğin yanından auta çıktı.

61’de Onyekuru’nun pasında Linnes’in şutunda savunmaya çarpan top direğin dışına çarpıp kornere çıktı. 66. dakikada Feghouli’nin sağdan ortasında arka direkteki Onyekuru, kafayla topu ağlarla buluşturdu: 0-1. 71’de Dirar ceza alanına sokuldu ve pasını çıkardı. Soldado’nun bıraktığı topu kontrol eden Eljif Elmas karşı karşıya pozisyonda sert vurdu ve topu ağlara yollayarak skoru belirledi: 1-1.

Yine hakem tartışması VAR

Maçtan sonra G.Saraylılar hakem yönetimine büyük tepki gösterdi. G.Saray 2. Başkanı Abdurrahim Albayrak, “Linnes’e yapılan hareket yüzde bin kırmızı kart. F.Bahçe’nin golünden önce Feghouli’ye yapılan hareket yüzde yüz faul. Ne hikmetse bir türlü faul verilmiyor. VAR ile konuşuluyor ama netice alınamıyor. Bu kadar çabamıza ve emeğimize yazıktır” dedi. F.Bahçe yöneticileri ise G.Saray’da Belhanda’nın 19. dakikada atılması gerektiğini belirterek, rakipleri karşısında galibiyeti kaçırdıklarını ifade ettiler.

G.Saray’ın hasreti sürüyor F.Bahçe derbi kaybetmedi

Deplasmanda F.Bahçe’yi son olarak 22 Aralık 1999’da 2-1 mağlup eden G.Saray, rakibini yine yenemedi. Sarı-kırmızılılar, Kadıköy’de son 23 maçta 15 yenilgi ve 8 beraberlik aldı. G.Saray’a karşı son lig yenilgisini 2014-15 sezonunda 18 Ekim 2014’te Türk Telekom Stadı’nda 2-1’lik skorla alan F.Bahçe, rakibine karşı yenilmezliğini 9 maça çıkardı. Sarı-lacivertliler ayrıca bu sezon oynadığı 4. derbi maçta da geriye düşerken, G.Saray ile deplasmanda 2-2, sahasında 1-1, Beşiktaş ile Kadıköy’de 1-1, dış sahada ise 3-3 berabere kaldı.

  • Can Bartu unutulmadı
    Hasan Şaş’a tepki
  • F.Bahçeli futbolcular ısınmak için sahaya Can Bartu’nun fotoğrafının olduğu beyaz tişörtlerle çıktı. Stat hoparlöründen de Lefter, Fikret ve Can Bartu efsanelerinin isminin geçtiği “Yaşa F.Bahçe” marşı çalındı. F.Bahçeli taraftarlar derbi öncesi takımlar sahaya ısınmaya çıktığında G.Saray Teknik Direktörü Fatih Terim ve antrenör Hasan Şaş’a büyük tepki gösterdi. Şaş ile taraftarlar arasında maç öncesi kısa süreli gerginlik de yaşandı. Maç sonrası Belhanda ile Skrtel arasındaki gerginlik ise anında önlendi.
F.Bahçe’de Hasan Ali ve Soldado, G.Saray’da Onyekuru
cezalı

Maçın 42. dakikasında, gole giden Diagne’yi ceza sahası dışında düşüren Hasan Ali, hakem Ali Palabıyık tarafından önce sarı kartla sonra da VAR uyarısıyla kırmızı kartla oyun dışında bırakıldı. Sarı-lacivertlilerde uzatma dakikalarında sarı kart gören Soldado da cezalı duruma düştü. G.Saray’da ise sarı kart gören Henry Onyekuru da cezalı duruma düştü.

Seriyi devam ettirdiğimiz
için çok mutluyum

Dev derbide Fenerbahçe’nin beraberlik golünü kaydeden Eljif Elmas, yenilmezlik serisini devam ettirdikleri için mutlu olduklarını söyledi. Genç Makedon futbolcu maç sonkası yaptığı açıklamada, “Bu derbide oynadığım için çok mutluyum, ilk kez oynadım. Gol attığım için de mutluyum. Bu seriyi devam ettirdiğim için de mutluyum, inşallah uzun süreler devam eder” dedi.

5 puan fark var ama her şey olabilir

Derbide Galatasaray’ın golünü kaydeden Henry Onyekuru, ‘’5 puan fark var ama her şey olabilir” dedi. Maçın ardından açıklamalarda bulunan Nijeryalı oyuncu, ezeli rakiplerine karşı gol atmanın kendisi için çok güzel bir duygu olduğunu dile getirerek, “Ancak skor bizi tatmin etmedi. Bu saatten sonra yapacak bir şeyimiz yok. Bu karşılaşmayı bir kenara bırakıp her maça ayrı şekilde hazırlanmamız gerekiyor. Lider ile aramızda 5 puan fark var ama her şey olabilir. Hatalarımızı düzeltip, daha çok çalışmamız gerekiyor. Futbolda her şey olabilir” diye konuştu.

#Fenerbahçe
#Galatasaray
5 yıl önce