|

Kadın boksörlerin 'Afrin' çağrısına Mehmetçik böyle yanıt verdi

Türkiye Boks Federasyonu, Afrin'e Zeytin Dalı Harekatı'na destek vermek için Nevşehir'deki Askerlik Şubesi'ni ziyaret etti. Kadın boksörler 'gerekirse bizi de askere alabilirler, hazırız' ifadelerini kullandı. Operasyondaki Mehmetçik, gelen destek mesajına teşekkür için mühimmata not düştü.

Yeni Şafak
12:05 - 26/01/2018 Cuma
Güncelleme: 12:12 - 26/01/2018 Cuma
Yeni Şafak
Zeytin Dalı Harekatı'nda kullanılan mühimmat.
Zeytin Dalı Harekatı'nda kullanılan mühimmat.

Türkiye Boks Federasyonu Başkanı Eyüp Gözgeç, kadın boksörler, antrenörler ve hakemler tarafından dün Nevşehir’deki Askerlik Şubesi önünde gerçekleştirilen moral ziyaretine Afrin’deki askerlerimizden teşekkür mesaj geldiğini açıkladı.

Başkan Gözgeç, camia olarak her zaman güvenlik güçlerinin yanında olduklarını belirterek, Afrin operasyonu kapsamında kadın boksörlerin de ‘gerekirse bizi de askere alabilirler, hazırız.’ açıklamasının manevi yönden çok büyük anlamlar ifade ettiğini söyledi.

Askerlik Şubesi’ne gerçekleştirdikleri yürüyüşün ardından Afrin’deki güvenlik güçlerimizden bir mesaj aldıklarını anlatan başkan Gözgeç, şöyle devam etti:

“Orada düşman kuvvetlerine karşı kullanılacak bir bombanın üzerine ‘Boks Federasyonu’na destekleri için teşekkürler’ yazarak bize ulaştırdılar. Burada attığımız bir adımın cephedeki birliklerimizce yanıtlanması bizleri son derece mutlu etti.

Her zaman söylediğimiz bir şey var; bizim en asli görevimiz vatanına, devletine, milletine sonuna kadar bağlı gençler yetiştirmek. Kızlarımızın bu hareketi şahsımı da çok duygulandırdı. Kurtuluş Savaşı’nda nasıl ki Kara Fatmalar, Halime Çavuşlar bu kutlu topraklar için savaştıysa, bugün de Anadolu’nun dört bir yanındaki kadınlarımız eminim ki gözlerini kırpmadan vatanımız için can vermeye hazır. Başta Afrin Operasyonu’na katılan askerlerimiz olmak üzere tüm güvenlik güçlerimizin Allah yardımcısı olsun.”

#Boks Federasyonu
#Eyüp Gözgeç
#Afrin
6 yıl önce