|

Kadın polis döven üç futbolcu gözaltında

Hollanda Birinci Futbol Ligi (Eredivisie) ekiplerinden Ajax'ın genç takımında oynayan üç futbolcu, kadın polise şiddet uyguladığı gerekçesiyle gözaltına alındı.

Yeni Şafak
17:07 - 13/03/2015 Cuma
Güncelleme: 15:15 - 13/03/2015 Cuma
AA
Ajax Kulübü'nden yapılan açıklamada, yaşanan şiddet olayının ardından gözaltına alınan üç futbolcunun geçici olarak kadro dışı bırakıldıkları belirtildi.


Olayın ciddiyetle ele alındığı vurgulanan açıklamada, söz konusu genç futbolcular hakkındaki kararın olayın açıklığa kavuşmasından sonra verileceği ifade edildi.


Trafikte tartaklamışlar

Emniyetten yapılan açıklamada ise olayın dün başkent Amsterdam'da trafikte meydana geldiği, kadın polisi tartaklayan zanlıların daha sonra olay yerinden kaçtığı kaydedildi. Şiddete maruz kalan polisin vücudunun farklı yerlerinden yaralandığı, haklarında suç duyurusu yapılan zanlılardan ikisinin 18, diğerinin ise 19 yaşında olduğu bildirildi.


Hollanda’nın en yüksek tirajlı gazetesi Telegraaf, isimleri açıklanmayan futbolcuların Ajax’ın A1 takımda oynayan Zakaria El A, Ashraf El M. ve Samet B. olduğunu ileri sürdü.


Olaya tepki gösteren Güvenlik ve Adalet Bakanlığı'na vekalet eden Stef Blok, resmi yetkililere yönelik şiddet olaylarının kabul edilemez olduğunu ve hoş görülmeyeceğini söyledi.
#Hollanda
#Ajax
#futbol
#Eredivisie
9 yıl önce