|

Kafanı böyle kullan!

Son haftaların flaş takımı Sivasspor, canlarını yaktığı üç büyükten sonra karşısına çıktığı diğer büyük G.Saray'a 45 dakikada teslim oldu. Avrupa şokunu üzerinden çabuk atan Cimbom, 5. dakikada Arda ile öne geçti, 10'da İliç, 38'de Ümit farkı getirdi. İkinci yarıda G.Saray oyunu rölantiye alırken, Sivasspor 50'de Fransergio ile teselli golünü buldu.

00:00 - 26/11/2006 Pazar
Güncelleme: 00:04 - 26/11/2006 Pazar
Yeni Şafak
Kafanı böyle kullan!
Kafanı böyle kullan!

Şampiyonlar Ligi'nde Bordeaux'ya yenilerek Avrupa defterini kapatan G.Saray ligde Sivasspor'u 3-1'lik skorla geçerek zirve takibini sürdürdü. Cimbom, 5. dakikada topa iyi yükselen Arda'nın kafa golüyle öne geçti. 10'da İnamato'nun uzaktan çektiği sert şut savunmadan dönünce İliç farkı ikiye çıkardı. 31'de Arda, Petkoviç'i de geçtiği pozisyon sonrası Ümit'e topu atmakta gecikince Cimbom, bir golden oldu. 38'de Ümit Karan'ın golü devrenin skorunu belirledi: 3-0.

RAHAT BİR GALİBİYET

Sivasspor 50'de Fransergio ile farkı 2'ye indirdi. Cimbom, 64'te Ümit, 70'de Arda'nın vuruşlarından sonuç alamadı. Sivas engelini zorlanmadan aşan Cimbom, F.Bahçe derbisine moralli hazırlanacak.

'Benim ödüle ihtiyacım yok'

Arda, Bordeaux maçında kırmızı kart görmesine sebep olan hareketi için, “Hem taraftarlardan hem de yönetimden özür diledim. Medya olayı fazla büyüttü” dedi. Genç oyuncu, “11 Altın Adam” ödülünün kendisinden alınmasıyla ilgili “Ödüle ihtiyacım yok. G.Saray forması zaten benim için büyük bir ödül” diye konuştu.

Ergün 13 maç sonra

Gerets döneminde formaya hasret kalan Ergün, Sivas maçında ilk 11'de sahaya çıktı. İlk haftadaki Denizlispor maçının ilk 19 dakikasında oynayan Ergün, ligde 13 maç sonra takımdaki yerini aldı. Belçikalı hoca, Sabri'nin yerine ise sağda Cihan'a görev verdi.

Bülent Uygun'dan bir garip savunma

Sivasspor Teknik Direktörü Bülent Uygun, G.Saray karşısında aldıkları mağlubiyeti takımların aynı tipte formayla oynamasına bağladı. Çubuklu ve kırmızılı formaların birbirine karışmasından dolayı oyun oynamakta zorlandıklarını ifade eden Uygun, “Oyuncum rakibe kafa ile top indiriyor. Hakemlerin buna dikkat etmesi gerekirdi. Bundan dolayı maç başlar başlamaz bitti” dedi.

Polat: F.Bahçe'yi yenmeye gideceğiz

G.Saray İkinci Başkanı Adnan Polat, son yıllarda Kadıköy'de hep kaybettiklerini kabul ettiğini ama bu kez F.Bahçe'yi yenmeye gideceklerini söyledi. Nihat Özdemir'in Trabzon-F.Bahçe derbisini yönetecek Bülent Demirlek'le ilgili açıklamalarına Polat, “Bu, hakemleri etki altına almak için yapılmıştır. F.Bahçe, çok kaliteli oyunculara sahip bir takım. Bu şekilde sırtlarını hakemlere dayayarak değil, futbolla maç kazanmaya baksınlar” cevabını verdi.

G.Saray'daki geleceğim kritik maçlara bağlı

Gerets, göreve devam etmek istediğini söylerken, F.Bahçe ve Bursaspor maçlarının bunda belirleyici olacağını anlattı.

G.Saray Teknik Direktörü Gerets, ilk yarıda çok iyi bir mücadele sergilediklerini söyledi. Belçikalı hoca, “İkinci yarıya çıkarken konsantrasyon açısından skor 0-0'mış gibi düşünmek istedik ancak başaramadık. Daha farklı da kazanabilirdik” dedi.

Özellikle İnamoto'nun çok iyi bir futbol sergilediğini ifade eden Gerets, “Onun için 'orta sahanın motoruydu' diyebilirim” diye konuştu. Gerets, F.Bahçe maçı için ise, “F.Bahçe de çok formda. Son maçlarında da iyi bir galibiyet aldılar. Bakalım derbide neler olacak” şeklinde konuştu. Belçikalı hoca, sözleşmesinin uzatılması konusuyla ilgili, “G.Saray'da kalmak isterim. Ancak yönetim ve benim için zor bir dönem. Kritik maçlar yapacağız” ifadelerini kullandı.



17 yıl önce