|

Kağıthane'de başpehlivan İsmail Balaban

Kağıthane Belediyesi tarafından düzenlenen geleneksel yağlı güreşlerde finalde Erkan Ertan'ı yenen Antalyalı İsmail Balaban başpehlivan oldu.

Yeni Şafak
15:49 - 1/06/2015 Pazartesi
Güncelleme: 13:21 - 1/06/2015 Pazartesi
Yeni Şafak

Kağıthane Belediyesi'nin Sadabad Yaz Etkinlikleri kapsamında geleneksel olarak 23'cüsünü düzenlediği Kağıthane Yağlı Güreş Etkinliği büyük bir mücadeleye sahne oldu. Türkiye'nin dört bir yanından gelen 26 başpehlivanının mücadelesi güreş severlere unutulmaz bir gün yaşattı.



Hasbahçe Güreş Sahası'ında gerçekleşen programa Kağıthane Belediye Başkanı Fazlı Kılıç'ın yanı sıra Kağıthane Kaymakamı A.Akın Varıcıer, AK Parti İstanbul Milletvekili ve Milletvekili Adayı Ahmet Baha Öğütken, AK Parti Siirt Milletvekili Osman Ören, siyasi partiler ilçe temsilcileri, meclis üyeleri, STK temsilcileri, güreş ağaları ve vatandaşlar katıldı.



Kılıç: Ata sporumuza sahip çıkıyoruz

Güreş severleri ağırlamaktan duyduğu memnuniyeti belirten Kağıthane Belediye Başkanı Fazlı Kılıç, ”Geleneksel hale getirdiğimiz ve bu sene 23'cüsünü düzenlediğimiz Kağıthane Yağlı Güreş oyunlarına ilgi bizi mutlu ediyor. Kırkpınar'a alternatif bu tarihi alanda tarihi ve geleneksel sporlarımızı yaşatıyoruz. Bunu gelecek nesillere ulaştırmak için gayret ediyoruz. Ata sporlarımızın devam edebilmesi için Hasbahçe Mesire Alanı'nı değerlendiriyoruz. Güreş başta olmak üzere bütün ata sporlarımızın devam ettirilmesi gerekiyor. Biz de bu konuda elimizden gelen fedakarlıkları göstererek ata sporlarımıza sahip çıkıyoruz. İlçenin tarihi değerlerini yaşatmak adına gerçekleştirdiğimiz bu etkinliğe katılan ve mücadele eden güreşçilerimize çok teşekkür ediyorum” dedi.



Zorlu maç Balaban'ın

Merakla beklenen başpehlivanlık müsabakasında, 2014 Kırkpınar Yağlı Güreşleri'nin finalinde karşılaşan Fatih Atlı ve İsmail Balaban bu kez yarı finalde karşılaştılar. Zorlu müsabakada rakibinin yenen Balaban finalde de Karamürselli Erkan Ertan'ı mağlup etmeyi başardı ve birincilik kürsüsüne çıktı. Samsunlu Fatih Atlı ve Manisalı Enver Erişti üçüncülüğü paylaştı.



Şampiyon İsmail Balaban madalya ve kupasını Başkan Kılıç, Kaymakam Varıcıer ve Kağıthane Belediyesi Yağlı Güreşlerinin ağalığına yeniden seçilen işadamı Yusuf Yoldaş'ın elinden aldı.


#İsmail Balaban
#Fatih Atlı
#Erkan Ertan
#Enver Erişti
#Kağıthane Yağlı Güreşleri
9 yıl önce