|

Kahraman Tim Krul

Hollanda basını, Portakalların yedek kalecisini yere göğe sığdıramadı. Dünya Kupası'nda şimdiye kadar ilk kez penaltı atışları için kaleci değişikliği yapıldığı hatırlatılan haberlerde Krul'un yaptığı iki kritik kurtarışla yarı finalin geldiği vurgulandı

.
00:00 - 7/07/2014 Pazartesi
Güncelleme: 23:15 - 6/07/2014 Pazar
Yeni Şafak
Kahraman Tim Krul
Kahraman Tim Krul

Hollanda'nın Dünya Kupası çeyrek final maçında normal ve uzatma dakikaları 0-0 sona eren maçta Kosta Rika'yı penaltılar sonunda eleyerek yarı finale yükselmesi, ülke medyasında geniş yer aldı. Hollanda gazete ve televizyonları, galibiyette en önemli rolü, normal süresi ve uzatmaları golsüz biten karşılaşmadaki seri penaltı atışlarında iki penaltı kurtaran yedek kaleci Tim Krul'un oynadığını yazdı. Krul, adeta kahraman ilan edildi.

Maçı canlı yayınlanan NOS televizyonu karşılaşma sonunda 'Turuncular Dünya Kupası'nda yarı finale çıktı' başlığıyla verdiği haberde, yedek kaleci Krul'un maçın kahramanı olduğuna vurgu yapıldı. Daha önce İtalya ve Uruguay'a karşı iyi oynayan Kosta Rika'nın özellikle ilk yarıda Hollanda karşısında önemli bir varlık gösteremediği kaydedildi.

İYİ MÜCADELE ORTAYA KOYDU

De Telegraaf gazetesinin 'Turuncular altın kurtarışla kazandı' başlıklı haberinde de yedek kaleci Krul hakkında övgü dolu ifadeler kullanıldı. Hollanda'nın büyük heyecanın yaşandığı maçta iyi bir mücadele ortaya koyduğuna değinen gazete, Portakalların başarılı penaltı atışlarının ardından Dünya Kupası yarışı içinde kalmayı başardığını yazdı.

GERİLİM SONRASI ZAFER

AD gazetesi ise 'Turuncular gerilim sonrası yarı finalde' başlığını kullandı. İki penaltı kurtaran Krul'u kahraman olarak değerlendiren gazete, başarılı eldivenin tarih yazdığını vurguladı. Haberde, Dünya Kupası'nda şimdiye kadar ilk kez penaltı atışları için kaleci değişikliği yapıldığı da hatırlatıldı.

Kararı maç öncesi verdim

Hakemin maçın bitiş düdüğünü çalmasına saniyeler kala, Hollanda Teknik Direktörü Louis Van Gaal'in Cillessen'i oyundan alarak, penaltılar için Tim Krul'u kaleye koyması maçın olayıydı. Hollanda, Dünya Kupaları tarihine, penaltı vuruşları için kaleci değiştiren ilk ülke olarak adını yazdırdı. Teknik direktör Louis van Gaal, kararı o anda değil, maç öncesinde verdiğini belirtti.

Mutluyuz ve gururluyuz

Dünya Kupası çeyrek final maçında Hollanda'ya penaltılarla mağlup olan Kosta Rika'da teknik direktör Jorge Luis Pinto, futbolcularıyla gurur duyduğunu söyledi. Maç sonu turnuvaya damgasını vuran Keylor Navas hakkında açıklamalarda bulunan Pinto, başarılı file bekçisinin Dünya Kupası'nın en iyi kalecisi olduğunu kaydetti. 'Mutluyuz, gururluyuz. Tabi ki penaltılarda kaybetmek canımızı yaktı ama bizliğimizi kazandık' diyen Pinto, 'Oyuncularıma onlarla gurur duyduğumu hatta ülkenin onlarla gurur duyduğunu söyledim. Sahada her şeyimizi verdik. Burada çok büyük ülkelere (İtalya, İngiltere, Hollanda) karşı; onların seviyesinde mücadele etti. Bu nedenle kendimizle gurur duymak zorundayız' ifadelerini kullandı.

PENALTIMIZ VERİLMEDİ

Hakemlerden yakınan Jorge Pinto, 'İtalya, Yunanistan ve Hollanda maçlarında net penaltılarımız verilmedi' diye dert yandı; FIFA'yı hakemler konusunda uyardı.

O kurtarışlar için 7 hafta çalıştım

FIFA 2014 Dünya Kupası'nda penaltılara giden çeyrek final maçında Hollanda'ya yarı finali getiren isim oyuna 119. dakikada giren Tim Krul oldu. Oyuna penaltı kurtarmak için giren Krul, 7 haftadan beri bu ana hazırlandığını söyledi. Maç sonrası FIFA'ya konuşan kahraman kaleci, bu başarının takımın başarısı olduğunu ifade etti.

TAKTİĞİNİ DE AÇIKLADI

Krul, Kosta Rika'nın penaltıları öncesi yaptığı ilginç hareketler için 'Kosta Rikalılara, nereye vuracaklarını bildiğimi söyledim. Aynı taktiği daha önce Frank Lampard'a karşı da denemiş ve penaltıyı kurtarmıştım' dedi.

LİONEL MESSİ çölde bir vaha

Belçika'yı 1-0 yenerek yarı finale yükselen Arjantin Milli Takımı'nda teknik direktör Alejandro Sabella, Lionel Messi'ye övgüler yağdırdı. Belçika maçında Messi'nin harika bir maç çıkardığını belirten başarılı teknik adam, 'Topu ayağına aldığında üç rakip oyuncuyu bir araya getirdi. Yaptığı her hareket bizim için bir umut kaynağı. Çölde bir vaha gibi. Sadece gol atmıyor. Bir önceki maç asist yaptı, sıkıştığımız anlarda topu tutarak bize nefes aldırdı' değerlendirmesini yaptı.

Di Maria kapattı!

Di Maria'dan gelen kötü haber Arjantinlilerin yarı final sevincini gölgede bıraktı. Arjantin Futbol Federasyonu (AFA), Belçika maçının 32. dakikasında sol bacağından yaralanan Di Maria'nın kupaya veda ettiğini duyurdu. Nijerya maçı sonrası Sergio Agüero'yu kaybeden Arjantin, bir yıldızından daha yoksun devam edecek.

Sneijder tarihe geçti

G.Saray'ın Hollandalı yıldızı Wesley Sneijder, kariyerindeki 16. Dünya Kupası maçına çıkarak yeni bir rekorun sahibi oldu. İlk olarak Almanya 2006'da Dünya Kupası finallerinde boy gösteren Sneijder, 4 maçta da forma giymiş ve son 16'larda Portekiz'e elenmişti. Güney Afrika'da finale kadar yürüyen 30 yaşındaki yıldız, 7 maçta 5 gol atma başarısı gösterdi. Brezilya'da Kosta Rika maçı ile 5. maçına çıkan Sneijder'i toplamda 16 maç oynadı, onu 15 maçla van Persie, 14'er maçla Jansen, Krol ve Rep izliyor.

Neymar: Rüyam bitmedi

Kolombiya maçında omurgasından sakatlanarak kupaya veda eden Brezilyalı oyuncu Neymar, tedavi gördüğü hastaneden özel bir helikopterle alınarak ailesinin yaşadığı Sao Paulo kentine taşındı. Sakatlığıyla tüm Brezilya'yı üzüntüye boğan Neymar, özel bir mesaj yayınlayarak halkına veda etti. Gözyaşları içinde yayınladığı mesajda 'Rüyam henüz sona ermedi, bölündü, ancak devam ediyor. En büyük hayalim Kupa finalinde oynamak ancak bu seferlik maalesef mümkün olamayacak' dedi.

Dünya Kupası turu

- Arjantin'e 1-0 yenilerek turnuvaya veda eden Belçika Milli Takımı'nda teknik direktör Marc Wilmots, kendilerini parlak bir geleceğin beklediğini savundu. Wilmots, 'Çeyrek final başarıdır' dedi.

- Arjantin milli takım kaptanı Lionel Messi, bütün arkadaşlarını tebrik ederek 'İlk dört arasına girmek çok zordu, bunu hak ederek başardık. Hiç olmadığımız kadar iyi bir ekip olduk' ifadelerini kullandı.

- Arjantin tam 8 bin 771 gün sonra kupada yarı finale yükseldi. 1990'dan beri yarı finale yükselemeyen Arjantin için basın, 'Hayal kurmaya devam etmek için son 4'teyiz', 'Zafer şimdi daha da yakın başlıklarını kullandı.

10 yıl önce