|

'Kaleciler kendisini hazırlasın' demişti kaçarcasına Türkiye'den ayrıldı

Yakın tarihte bir çok kulüp büyük uğraşlarla kadrosunu yıldız oyuncularla güçlendirdi ancak bu hamleler harcanan paranın karşılığını vermedi. Sizleri 2005 yılına götüreceğiz.

12:36 - 18/04/2020 Cumartesi
Güncelleme: 13:14 - 18/04/2020 Cumartesi
Yeni Şafak
Ailton Beşiktaş'tan sonra Hamburg'a transfer olmuştu.
Ailton Beşiktaş'tan sonra Hamburg'a transfer olmuştu.

2005 yılında forvet arayışlarına giren ve ilk olarak Gençlerbirliği'nden Youla'yı alan Beşiktaş sonrasında ise çok daha sansasyonel bir ismi takıma kazandırmıştı. Bundesliga'da attığı gollerle adından söz ettiren Ailton'u İstanbul'a getiren siyah beyazlılar taraftarlarını oldukça mutlu etmişti.

Ancak futbolseverlerin beklentisi karşılık bulmamıştı. İlk maçında gol atan Ailton sonraki süreçte takımla uyum sorununu giderememiş ve teknik direktör Tigana ile büyük sıkıntılar yaşamıştı.

Sonraki süreçte Hamburg'a kiralık giden Ailton'un Beşiktaş ile ilgili yaptığı açıklamalar ise olay çıkarmıştı. İşte o sözler;

  • "Orada mutlu değildim, çünkü taraftardan başka kimse bana karşı samimi davranmadı. Takım içinde Sergen ve Kleberson’un dışında kimse bana pas atmadı. Ya da çok zor durumda iken topu bana verdiler. Bunun sebebi ise aldığım transfer ücretiydi. Ben Almanya’da gol kralı olmuş bir oyuncuyum. Ve büyük bir transferle buraya geldim. Beşiktaş gibi büyük bir kulübe, bir - iki maç iyi oynayıp da şans eseri olarak alınmadım. Elbette başkalarından bir farkım olacak. İbrahim Akın bana düşman gibi bakıyordu. Konya’da dövmemek için kendimi zor tuttum. Gol atıp kahraman olma peşinde. Ne yazık ki takımdaki diğer oyuncular da beni dışlayıp onu vitrine koymak istedi."
İstanbul'a geldiğinde 'kaleciler kendilerini hazırlasın' diyen Ailton, 14 Süper Lig maçında 5 gol atabilmişti.




#Ailton
#Beşiktaş
4 yıl önce