|

Kalecilerini altyapıdan çıkardı

Spor Toto Süper Lig ekiplerinden Bursaspor, bu sezon tüm kalecilerini altyapısından çıkararak bu özelliğe sahip tek takım oldu.

Yeni Şafak
12:35 - 10/09/2018 Pazartesi
Güncelleme: 12:43 - 10/09/2018 Pazartesi
DHA
Okan Koçuk, Harun Tekin'in takımdan ayrılmasının ardından kaleyi devraldı.
Okan Koçuk, Harun Tekin'in takımdan ayrılmasının ardından kaleyi devraldı.

Spor Toto Süper Lig ekipleri arasında en genç kalecilere sahip takım Bursaspor oldu. Harun Tekin’in ayrılışının ardından kaleyi devralan 23 yaşındaki Okan Koçuk’un yanı sıra, 21 yaşındaki Muhammed Şengezer ve 19 yaşındaki Ataberk Dadakdeniz’i kadrosunda barındıran yeşil beyazlılar, 21’lik yaş ortalaması ise bu noktada diğer 17 takımın açık ara önünde yer aldı.

  • Aynı zamanda 3 kalecinin de kendi yaş kategorisinde milli formayı terletmesi, Bursaspor camiasının kaleye olan güvenini artırdı.
Altyapıdan çıkaran tek takım

Bursaspor’da kalecilerin bir başka özelliği ise kulübün kendi altyapısından yetişmiş olmaları. Okan Koçuk, Muhammed Şengezer ve Ataberk Dadakdeniz, yeşil beyazlı kulübün altyapısında futbol eğitimi alarak tüm yaş gruplarında forma giymesinin ardından A takıma yükseldi. Bu özelliği ile de Bursaspor aynı zamanda Süper Lig’de tüm kalecilerini altyapısından çıkaran tek takım oldu. Genellikle yabancıların kaleyi koruduğu Süper Lig ekiplerinde yeşil beyazlıların bu hareketi ise takdir topladı.

Gelenek haline getirdi

Bursaspor’da son yıllarda kalecilerde yerli tercihini de gelenek haline getirdi. Son olarak Sebastian Frey 16 Nisan 2014’te Bursaspor adına kaleye geçerken, o günden itibaren Fransız kalecinin de ayrılmasıyla birlikte Bursaspor kaleyi yerli eldivenlerine emanet etti. 2014/15 sezonunda Mert Günok’un kaleye geçmesiyle başlayan süreçte daha sonra Harun Tekin, kaleyi devralmış ve Fenerbahçe’ye transfer olana dek yeşil-beyazlıların birinci kalecisi olmuştu.

En genç Utku, en yaşlı Volkan

Süper Lig’de geride kalan 4 haftaya bakıldığında ise forma giyen en genç kaleci Beşiktaş’tan Utku Yuvakuran, en yaşlı kaleci ise Fenerbahçe’den Volkan Demirel oldu. Siyah beyazlıların genç eldiveni Utku Yuvakuran, Beşiktaş’ın sahasında ağırladığı ve sahadan 3-2’lik mağlubiyetle ayrıldığı Antalyaspor maçında kaleyi korumuştu. Fenerbahçe’de ise Volkan Demirel, son olarak sarı lacivertlilerin deplasmanda Göztepe’ye 1-0 mağlup olduğu maçta görev almıştı.

#Bursaspor
#Süper Lig
6 yıl önce