|

Kalede rota değişti

Beşiktaş Dış Transferden Sorumlu Yönetim Kurulu Üyesi Erdal Torunoğulları'nın 'Arsenal bırakmıyor' dediği Ospina için 8 milyon Euro, Malagalı Ochoa için 5.5 milyon Euro istendi; yönetimin elinde Handanovic var. İnter ile uygun bonservis bedelinde anlaşma zemini olmazsa rota, mukavelesi elinde olan Renan'a dönecek.

Yeni Şafak ve
09:20 - 17/12/2015 Perşembe
Yeni Şafak

Devre arasında kaleye mutlak takviye düşünen Beşiktaş'ta yönetim adaylar üzerine yoğunlaşırken David Ospina ve Guillermo Ochoa konusunda yaşanan olumsuz gelişmeler sonrası ibre Botafogolu kaleci Renan ve İnter'in Sloven kalecisi Samir Handanovic'e döndü. Yönetici Erdal Torunoğuları'nın “Ospina sıfır ihtimal. Arsenal oyuncusunu bırakmıyor" dediği Ospina'da asıl problemin 8 milyon Euro'luk bonservis ve bir sonraki satıştan istenen yüzde 25'lik pay olduğu öğrenildi.



Siyah-beyazlılar, Malaga forması giyen Ochoa'da da benzer sıkıntı yaşıyor. 30 yaşındaki kaleci için Malaga 5.5 milyon Euro bonservis bedeli talep etti; siyah-beyazlılar ise bu rakamı fazla buldu.



İlk aday Handanovic

Beşiktaş bu gelişmeler üzerine 3. ve 4. aday olarak gördüğü Botafogolu Renan Dos Santos ve İnterli Handanovic'e yöneldi. Kulübüyle olan sözleşmesini sonlandıran 26 yaşındaki kalecinin Beşiktaş'a gelmesinde hiçbir engel yok. 31 yaşındaki Handanovic'in de İnter ile olan sözleşmesi sezon sonunda bitiyor. Siyah-beyazlılar, İnter ile uygun bonservis bedelinde anlaşma zemini arayacak. Handanovic de olmazsa mukavelesi elinde olan Renan, en makul aday konumunda.



Sözleşmesi uzatılmadı


Mukavele uzatma isteği geri çevrilince 7 yıldır formasını giydiği Brezilya ekibi Botafogo ile olan sözleşmesini, geçtiğimiz hafta


sonlandıran Renan,Beşiktaş'ın teklifine prensipte 'evet' dedi.



Beck ve Atiba'ya mola


Beşiktaş, bugün Ziraat Türkiye Kupası'nda PTT 1. Lig ekibi Kardemir Karabükspor ile oynayacağı grup ilk maçında yorgun isimleri dinlendirecek. Bu sezon tüm resmi maçlarda forma giyen Beck ve Atiba, kupa mesaisinde ilk 11'de yer almayacak. Kalede Günay'ın forma giymesi beklenirken savunmada Serdar, Milosevic, Motta, Tosic; orta sahada Necip, Oğuzhan, Kerim, Sosa ve Olcay; forvette Cenk Tosun şans bulacak.



Derbide çok kötü bir G.Saray vardı


Beşiktaş Divan Kurulu Başkanı Yalçın Karadeniz de G.Saray Teknik Direktörü Mustafa Denizli'ye cevap verdi. Karadeniz, “Derbide, son yıllarda görmediğimiz kötü bir Galatasaray vardı. Sonuç da 2-1 olmamalıydı. Daha farklı olabilirdi" şeklindeki sözleriyle “Hakem kıymık kıymık önümüzü kesti" diyen Denizli'nin açıklamalarına katılmadığını belirtti.



#Beşiktaş
#David Ospina
#Guillermo Ochoa
#handanovic
#Renan
8 yıl önce