|

Kanarya ağır yaralı

Fenerbahçe, UEFA Avrupa Ligi play-off ilk maçında Vardar'a şok bir skorla yenilerek turu İstanbul'a bıraktı. 2 kırmızı kartın çıktığı maçta Makedonya ekibinin golleri Barseghyan ve kendi kalesine Mehmet Topal'dan geldi. Gruplara kalacak takımın belirleneceği ikinci maç 24 Ağustos'ta Kadıköy'de oynanacak.

Yeni Şafak ve
04:00 - 18/08/2017 Cuma
Güncelleme: 03:09 - 18/08/2017 Cuma
Yeni Şafak
Kanarya ağır yaralı
Kanarya ağır yaralı

Fenerbahçe, UEFA Avrupa Ligi play-off mücadelesinin ilk maçında deplasmanda karşı karşıya geldiği Makedonya ekibi Vardar'a 2-0 yenilerek büyük bir şok yaşadı. Avrupa'da oynadığı son 5 maçını kaybetmeyen sarı-lacivertli temsilcimiz, bu şok mağlubiyetle seriyi bozdu. Üsküp'teki II. Filip Stadı'nda oynanan müsabakada sarı-lacivertli temsilcimiz birçok pozisyondan faydalanamazken Vardar'a galibiyeti getiren golleri Barseghyan ve Mehmet Topal kendi kalesine kaydetti.

Maçın ilk tehlikeli atağını 16. dakikada Fenerbahçe geliştirdi. Valbuena'nın pası ile ceza sahası içi sağ çaprazda topla buluşan Şener'in şutu üstten auta çıktı. 20. dakikada Makedonya ekibi öne geçti. Fenerbahçe savunmasının uzaklaştırmak istediği topla sol çaprazda buluşan Barseghyan'ın, ceza sahası içine girip Martin Skrtel'den sıyrıldıktan sonra çektiği şut ağlarla buluştu: 1-0. 28. dakikada Nabil Dirar'ın, ceza sahası yayının üstünde rakibinden sıyrılıp çektiği şut ağlara giderken, kaleci müthiş bir refleksle topu kornere çeldi. 34. dakikada Şener'in pası sonrası ceza sahası içinde topla buluşan Alper'in şutunu kaleci kornere çeldi. Fenerbahçe, ikinci yarıda, ilk devredeki gibi yüksek tempolu oyununu sürdüremedi. Orta saha mücadelesi şeklinde geçen ikinci yarının 78. dakikasında Aatif'ın orta sahadan topla çıkıp, ceza sahası dışından çektiği şut kalecide kaldı. 81. dakikada Aatif Chahechouhe'nun çizgiye indikten sonra ceza sahası içine çıkardığı topu önce Soldado ıskaladı, ardından Ozan'a çarparak kalecide kaldı. 90+2'de Hambardzumyan kafayla ceza sahasına doldurduğu topu Mehmet Topal yine kafayla kalecisine vermek isterken Kameni'nin üzerinden kendi ağlarına gönderdi: 2-0


Derbinin hakemi Ali Palabıyık

Fenerbahçe, forvet hattını Villarreal'den Roberto Soldado ile güçlendirse de van Persie ve Fernandao'nun sakatlıkları ve formsuzlukları nedeniyle hücum hattını bir isim daha katmak istiyor. F.Bahçe, bu bölge için daha önce de gündeme gelen Milan'ın 22 yaşındaki Fransız golcüsü Mbaye Niang'ın yeniden gündeme alındığı öğrenildi. Sarı-lacivertlilerin, İtalyan ekibinde kadroda düşünülmeyen oyuncuyu kiralık olarak kadrosuna katmak istediği, Milan'ın, da teklife sıcak baktığı da belirtildi. F.Bahçe'nin geçen sezon Beşiktaş'ta kiralık olarak forma giyen, şu anda ise Portekiz'in Porto takımının oyuncusu durumunda bulunan Kamerunlu golcü Vincent Aboubakar'ı da gündeminde tuttuğu öğrenildi. Sağ kanada da bir futbolcu transfer etmek isteyen sarı-lacivertlilerin, Valencia’nın Şilili oyuncusu Orellana’yı kiralamak için görüşmelerini sürdürdüğü öğrenildi. 31 yaşındaki oyuncuyu bonservisiyle satmayı hedefleyen Valencia'nın ise Orellana için 3 milyon Euro bonservis bedeli istediği belirtildi. F.Bahçe'nin, ise İspanyol ekebine 1 milyon Euro kiralama bedeli ve satın alma opsiyonu önerdiği, görüşmelerin sürdüğü kaydedildi.

#Fenerbahçe
#Vardar
#UEFA
7 yıl önce