|

Kanlı finalle ilgili bir kişi gözaltında

İtalya'da dün akşam oynanan ve Napoli'nin Fiorentina'yı yenerek kazandığı İtalya Kupası finali öncesinde çıkan olaylarla ilgili Romalı bir taraftar gözaltına alındı. Söz konusu kişi, üç Napoli taraftarını silahla yaralamakla suçlanıyor.

Aa
00:00 - 4/05/2014 Pazar
Güncelleme: 14:50 - 4/05/2014 Pazar
Yeni Şafak
Kanlı finalle ilgili bir kişi gözaltında
Kanlı finalle ilgili bir kişi gözaltında

Roma Olimpiyat Stadı'nda Fiorentina ile Napoli arasında yapılan ve 3-1 Napoli'nin galibiyetiyle sonuçlanan maç öncesinde 3 Napoli taraftarının silahla yaralanmasına ilişkin, Roma takımının fanatik taraftar gruplarından birinin liderinin gözaltına alındığı kaydedildi.

Futboldan çok çıkan olaylarla gündeme oturan kupa finalinde, mücadele başlamadan önce stadın kuzey tribününe yakın semtlerden Tor di Quinto'da meydana gelen olayda, biri ağır olmak üzere 3 Napoli taraftarı silahla yaralanmıştı. Roma'nın fanatik taraftar grubu liderlerinden Daniele De Santis'in, olaya ilişkin, adam öldürmeye teşebbüsten gözaltına alındığı belirtildi.

Roma tribünlerinde 'Gastone' ismiyle bilinen 48 yaşındaki De Santis'in suçlamaları reddettiği, taraftarın gözaltına alınırken 7,65 kalibrelik tabancasının yanında olduğu ifade edildi.

Bir yaralının durumu ağır

De Santis, 21 Mart'ta Roma ile Lazio arasında oynanan başkent derbisinde, bir taraftarın vurulduğu haberi üzerine takım kaptanı Francesco Totti'den maçın oynanmamasını istemiş, ancak sonradan haberin asılsız olduğu ortaya çıkmıştı. Konuyla ilgili soruşturma sürerken, göğsünden ağır yaralanan Ciro Esposito'nun tedavisinin Gemelli hastanesi yoğun bakım ünitesinde sürdüğü, el ve omzundan yaralanan 26 yaşındaki Carmine Fioretti ile 43 yaşındaki Alfonso Esposito'nun ifadelerinin alınacağı bildirildi.

İtalyan basınına yansıyan haberlerde, güvenlik güçlerinin olayın iki takım taraftarları arasındaki çatışmadan kaynaklanmadığına yönelik açıklaması anımsatılırken, olayı fanatik bir Roma taraftarının yaptığı ya da Napoli taraftarlarının rahatsız ettiği bir satış noktasından açılan ateş sonucu meydana geldiği ihtimalleri sıralandı.

10 yıl önce