|

Kara gecede buruk 3 puan

Ne Hasan Ali'nin adrese teslim ortasının, ne de 50. dakikada bu ortayı ağlarla buluşturan van Persie'nin golünün... Ne F.Bahçe'nin zirveyi Beşiktaş'ın elinden almasının, ne de Fernandao'nun kaçırdığı penaltının, Kayserispor'un gördüğü 3 kırmızı kartın hiçbir önemi yoktu... Dünün rengi KAPKARAYDI... Ankara'da yaşanan terör saldırısı sonrası Türkiye'nin içi kan ağlarken futbol sadece saha içinde kaldı. F.Bahçe kazandı ama sevinmedi, sevinemedi

Yeni Şafak ve
04:00 - 14/03/2016 Pazartesi
Güncelleme: 02:17 - 14/03/2016 Pazartesi
Yeni Şafak

Süper Lig'de şampiyonluk mücadelesi veren F.Bahçe, Kayserispor engelini kayıpsız geçti; maç fazlasıyla liderliğini sürdürdü: 1-0. Kayserispor karşısında etkili bir oyun ortaya koyan F.Bahçe, rakibinin 10 kişi kalmasıyla daha rahat bir oyun sergiledi; gerek Fernandao'nun kaçırdığı penaltı, gerekse van Persie, Alves, Diego, Josef'in kaçırdıklarıyla skor tek farkta kaldı.


Karşılaşmanın 12. dakikasında Josef'in kafa vuruşunda topa sahip olan Kayserispor kalecisi Ahamada, 33'te Josef bu kez şut denedi, sert vuruşunda kaleci bir kez daha başarılıydı. 43'te Fernandao'yu düşüren Mabiala, ikinci sarı karttan atıldı.


İkinci yarıda oyunu Kayserispor kalesine yıkan sarı-lacivertliler, 50'de Josef'in içeri çevirdiği topa ceza sahası içinde ayak içi bir şut çıkaran van Persie, topu üstten dışarı attı; net fırsat kaçtı. 53'te beklenen gol geldi. Soldan çizgiye inen Hasan Ali, ortaladı; van Persie ön direkte dokundu ve top ağlarla buluştu: 1-0. 57'de savunma arkasına sarkan Fernandao, ceza sahası içinde topla buluştu; rakibinden sıyrılmak isterken Mijailovic topa elle dokundu. Kazanılan penaltıyı kullanan Fernandao, Ahamada'yı geçemedi. 71'de Kayserispor ilk kez tehlikeli geldi, Biseswar'ın ceza sahası içinde şutu üstten auta çıktı. 77'de Nani, sert bir şutla bir kez daha kaleyi denedi; Ahamada başarılıydı. 82'de Meireles, kaleyi yokladı; top çerçeveyi bulmadı. Kadıköy'de üst üste 8. kez kazanan F.Bahçe, yeniden zirveye kuruldu. Ankara'da yaşanan terör saldırısı nedeniyle futbol arka planda kaldı; F.Bahçe, galibiyetin sevincini buruk yaşadı.



Bu şekilde devam etmeye değer mi?

Kayserispor maçından sonra tek kelime futbol konuşmayan F.Bahçe Teknik Direktörü Vitor Pereira, terörü lanetledi; ilginç bir de cümle kurdu: “İlk olarak ailemi düşündüm. Burada devam etmeye değer mi diye düşündüm. Bilemiyorum”



Türkiye'de teknik direktörlük kariyerini sürdüren, Portekizli teknik adam Vitor Pereira, terörü lanetlerken Türk halkına başsağlığı diledi. F.Bahçe Teknik Direktörü, bu tip olaylardan sonra futbolun, futbolda olanların anlamsızlaştığını kaydederken hep savaş isteyen insanlar olmasına anlam veremediğini söyledi. Karşılaşmadan, şampiyonluk yarışından, haftaya oynanacak Galatasaray derbisinden ve alınan galibiyetten tek kelime bile bahsetmeyen Pereira, “Aileler acı çekiyor. Yakınlarını kaybeden birçok aile var. Savaş isteyen insanlar, ne istiyor anlamıyorum. Dünya barış üzerine kurulu. Ankara'daki patlamayı duyduktan sonra ilk olarak ailemi düşündüm. Burada devam etmeye değer mi diye düşündüm. Bilemiyorum. Bu durum çok büyük üzüntü oluşturuyor. Umarım barış ve huzur geri gelir” ifadelerini kullandı.



HAKAN KUTLU: EN GÜZELİNİ TARAFTAR SÖYLEDİ

Kayserispor Teknik Direktörü Hakan Kutlu, da maç sonu futbola değinmedi: "Maçla ilgili uzun uzun konuşulabilirdi. Hakemle alakalı da. En güzelini stattaki seyirciler söyledi. Vatan sana canım feda."



İÇİMİZ KAN AĞLIYOR

F.Bahçe kaptanı Volkan Demirel, Mehmet Topal ve Hasan Ali Kaldırım, maç sonrası futbol konuşmadı. Ankara'daki terör saldırısı nedeniyle ülkemize başsağlığı dileyen futbolculardan Volkan, “Maç, futbol, bunlar hikaye. Futbol konuşmaya gerek yok” derken Hasan Ali, “Kazanmışız, kaybetmişiz, iyi oynamışız hiç önemi yok. Söyleyecek söz bulamıyorum” yorumunu yaptı. Mehmet Topal ise “İçimiz kan ağlıyor. Bu terör bitmeli” ifadesini kullandı.



Yayıncı kuruluş yayını kısa kesti

Karşılaşmanın ardından yayına başlayan Lig TV, Maraton programını kısa kesti. Sadece günün maçlarının özet görüntülerine yer veren program, Ankara'da yaşanan terör saldırısı nedeniyle, tartışmalı pozisyonları değerlendirmedi; futbol konuşulmadı.



Kulüplerden teröre tepki

Ankara'da yaşanan terör saldırısına futbol kulüpleri de kayıtsız kalmadı. Başta Türkiye Futbol Federasyonu olmak üzere tüm Süper Lig kulüpleri ve onlarca kulüp, resmi internet sitelerinden terörü lanetleyen paylaşımlarda bulundu. Birbirinden farklı renkleri olan kulüplerin, dün ortak rengi siyahtı.


#ankara
#fenerbahçe
#galibiyet
8 yıl önce