|

Karabağ'ın Türkiye'de maçlarını oynayacağı stadyum belli oldu

Azerbaycan'ın Karabağ Futbol Kulübünün sportif direktörü Emrah Çelikel, UEFA Avrupa Ligi'ndeki iç saha maçlarını Türkiye'de oynamak istediklerini açıklamıştı. Girişimlerde bulunan Karabağ'a güzel haber geldi. Azerbaycan temsilcisi UEFA Avrupa Ligi'nde karşılaşacağı Villarreal'le İstanbul'da oynayacak.

19:29 - 22/10/2020 Perşembe
Güncelleme: 19:50 - 22/10/2020 Perşembe
Yeni Şafak
Karabağ Futbol Takımı'nın futbolcuları cephe hattında mücadele eden Azerbaycan askerlerine bu şekilde destek mesajı göndermişti.
Karabağ Futbol Takımı'nın futbolcuları cephe hattında mücadele eden Azerbaycan askerlerine bu şekilde destek mesajı göndermişti.

Karabağ Futbol Takımı'nın istediği oldu. UEFA'ya maçlarını Türkiye'de oynamak için talepte bulunan Azerbaycan temsilcisinin isteği için olumlu cevap geldi. Buna göre Karabağ, Villarreal ile oynayacağı ve ev sahibi olacağı ilk karşılaşmayı Başakşehir Fatih Terim Stadyumu'nda oynayacak.

  • Hatırlanacağı üzere UEFA, Dağlık Karabağ'da yaşanan gelişmeler nedeniyle Ermenistan ve Azerbaycan'da oynanacak kulüp ve milli olmak üzere tüm uluslararası müsabakaları ikinci bir karara kadar askıya almıştı.
Karabağ'ın iç saha maçları için şimdilik Macaristan, Polonya ve Kıbrıs Rum Kesimi'nin önerildiğini aktaran sportif direktör Emrah Çelikel, "Biz de UEFA'ya alternatifler sunacağız. Bunların arasında Türkiye de var. Tercihimiz maçların Türkiye'de oynanması" ifadelerini kullanmıştı.

Karabağ Kulübü Basın Sözcüsü Nurlan İbrahimov ise "Son kararı UEFA verecek. Fakat biz karşılaşmaların kardeş ülke Türkiye'de oynanmasını istiyoruz" diye isteklerini dile getirmişti.

Bilindiği üzere kardeş ülke Azerbaycan'ın Karabağ Futbol Takımı, temsilcimiz Sivasspor ile aynı grupta yer alıyor.


#Karabağ
#Azerbaycan
#Türkiye
4 yıl önce