|

Karabükspor, Bursaspor'a bileniyor

Kardemir Karabükspor, Spor Toto Süper Lig'in 13. haftasında sahasında oynayacağı Bursaspor maçının hazırlıklarını sürdürdü.

Yeni Şafak
14:33 - 12/12/2014 Cuma
Güncelleme: 16:57 - 12/12/2014 Cuma
AA
Spor
Spor
Çamlık Spor Tesisleri'nde, Teknik Direktör Tolunay Kafkas yönetiminde gerçekleştirilen antrenman, ısınma hareketleriyle başladı. Pas çalışmasının yapıldığı iki saatlik antrenmana sakatlıkları süren Ahmet İlhan Özek, Samba Sow, Aykut Özer ve İbrahim Serdar Aydın katılmadı.


Takım kaptanı Larrys Destin Mabiala, gazetecilere yaptığı açıklamada Bursaspor ile çok zorlu maça çıkacaklarını söyledi.


Maça iyi hazırlandıklarını anlatan Mabiala, "Çaykur Rizespor galibiyetiyle yakalanan çıkışı, Bursaspor maçıyla sürdürmek istiyoruz. Bursaspor maçını kazanalım ki geçen hafta alınan galibiyetin bir anlamı olsun. Takım olarak iyi oynuyoruz ama sonuca yansımıyor. Devre arasına kadar önümüzdeki 4 maçtan 2 galibiyet almamız iyi olur. Sakat oyuncuların iyileşmesiyle daha iyi olacağız ve ligin üst sıralarını tekrar zorlayacağız" diye konuştu. 


- "Gol atmak beni mutlu etti"


Takımın forveti Joseph Eneojo Akpala da Bursaspor'un Çaykur Rizespor'dan daha iyi bir takım olduğunu savunarak, "Farklı bir maç olacak. 3 puanla sahadan ayrılmak istiyoruz. Uzun süren sakatlıktan sonra takıma dönmek ve katkıda bulunmak, gol atmak beni mutlu etti" ifadesini kullandı.


Musa Çağıran da Çaykur Rizespor maçını kazanmalarının Bursaspor maçını daha da önemli kıldığını anlattı.


Puan cetvelinde alt sıralarda olduklarını hatırlatan Çağıran, "Rize'de alınan galibiyet bizi 2-3 basamak yukarı çıkarttı. Bursaspor maçını alırsak çok büyük puan farkı kalmayacak. 4 puan fark var, 6'ncı ve 7'nci arasında. Bursaspor'u yenerek çıkışımızı sürdürmek istiyoruz. Bu maçlar bizim için çok önemli. Devre arasına kadar bütün maçlarımızı kazanmak istiyoruz" değerlendirmesinde bulundu.


Bir gazetecinin, eski takımına karşı oynayacağını ve geçen sezon aynı maçta gol kaçırdığını hatırlatması üzerine Çağıran, "Bursaspor'da 2 yılım geçti. Geçen sezon gol atmış olsaydım eski takımıma, bazı insanlara çok iyi cevap olacaktı. İnşallah bu maça nasip olur, gol atarım" dedi.
#Kardemir Karabükspor
#Antrenman
#Spor Toto Süper Lig
#Bursaspor
#Larrys Destin Mabiala
#Joseph Eneojo Akpala
#Musa Çağıran
#futbol
9 yıl önce