|

Karate Ligi geliyor

Karate Federasyonu Başkanı Halil Durna, Eylül ayından itibaren Karate Ligi düzenleyerek, rekabeti ve kaliteyi arttıracaklarını söyledi. Başkan Durna, sporculardan daha iyi verim alabilmek için "karne" sistemi getirdiklerini de belirtti.

z
00:00 - 23/07/2001 Pazartesi
Güncelleme: 10:33 - 22/05/2014 Perşembe
Yeni Şafak
Karate Ligi geliyor
Karate Ligi geliyor

Karate Federasyonu Başkanı Halil Durna, göreve geldiklerinden beri geçen 8 aylık süre içinde en büyük problem olarak gördükleri yönetim ve teknik kadro arasındaki bölünmeyi engellediklerini söyledi. Her iki grubun arasındaki çekişmenin federasyona zarar verdiğini belirten Durna, göreve geldikten sonra her iki grubu da barıştırdıklarını söyledi. Uluslararası düzeyde diyaloglar kurabilecek eğitimli, kültürlü, bilgili ve başarılı antrenör ve hakemlerimizin çoğalması için çalışmalara başladıklarını söyleyen Durna, "Bölgeler arasındaki teknik ve seviye farklılıklarının giderilmesi için seminer ve kurslar düzenliyoruz. Karate'nin daha da gelişmesi sosyal tesisler, kamp eğitim merkezlerinin kurulması için çalışmalar yapıyoruz" dedi.

KARNE SİSTEMİ GETİRDİK

Eylül ayından itibaren Kulüplerarası Karate Ligi düzenleyeceklerini söyleyen Durna, "Bu sayede sporcular daha fazla maç yaparak tecrübe sahibi olacak, rekabet ve kalite artacak. Milli Eğitim Bakanlığı ve Üniversiteler ile işbirliği içine girerek Karatenin okullarda yaygınlaşmasını amaçlıyoruz. Profesyonel spor kulüplerinin Karate şubesini açmalarına yönelik girişimlere başladık" diye konuştu. Sporculardan daha iyi verim alabilmek için Karne sistemi getirdiklerini belirten başkan Durna, "Onların bedeni ve ahlaki yönden yetişmesi için mücadele ediyoruz. Bu sistem sayesinde sporcularımızı her yönüyle gözlem altına aldık" dedi. Yaklaşan Akdeniz Oyunları'nda Karate de şampiyonluğun en güçlü adayının Türkiye olduğunu da söyleyen Durna, "7 erkek, 6 bayan sporcumuzla mücedele edeceğimiz oyunlar için Milli Takımı 10 Ağustos'tan itibaren Kıbrıs'ta 20 günlük kampa alacağız" diye konuştu.

ÖDÜLLER HALA ALINAMADI

Sporcularının geçen yılın Ekim ayından beri bekleyen ödüllerinin bulunduğunu da belirten Durna, "Aldığımız bilgilere göre 4500 Cumhuriyet altını alması gereken sporcularımıza, tasarruf nedeniyle 865 altın verilecekmiş. Gerekli birimlere sporcuların mağduriyetini bildirdik" dedi.


23 yıl önce