|

Karatede yeni hedef olimpiyatlar

Dünya Şampiyonası’nda altın madalyaya ulaşamayan milli karateciler gözünü 2020 Tokyo Olimpiyatları’na çevirdi.

Yeni Şafak
04:00 - 23/11/2018 Cuma
Güncelleme: 03:00 - 23/11/2018 Cuma
Yeni Şafak
Milli karateciler gözünü 2020 Tokyo Olimpiyatları’na çevirdi.
Milli karateciler gözünü 2020 Tokyo Olimpiyatları’na çevirdi.

İspanya’da düzenlenen Dünya Karate Şampiyonası’nda hayallerindeki altın madalyaya ulaşamayan milli sporcular Serap Özçelik Arapoğlu, Uğur Aktaş ve Alparslan Yamanoğlu, gözlerini 2020 Tokyo Olimpiyat Oyunları’na dikti.

İstanbul Büyükşehir Belediyespor Kulübünün sporcularından kadınlar kumite 50 kiloda Serap Özçelik Arapoğlu finalde kaybederken, erkekler kumite 84 kiloda Uğur Aktaş ve +84 kiloda Alparslan Yamanoğlu ise bronz madalyada kaldı. Üç milli sporcu, 2020 Tokyo Olimpiyatları’na katılarak karate adına bir ilke imza atacaklarını, madalya almaları durumunda da tarihe geçeceklerine dikkati çekti.

SIFIRDAN BAŞLIYORUZ

Dünya Şampiyonası finalinde Japon rakibine yenilerek gümüş madalyada kalan Serap Özçelik Arapoğlu, altın madalyanın üzerinde baskı oluşturduğunu söyledi.

Şampiyonaya giderken hedefinin kürsünün en üst basamağı olduğunu dile getiren Serap, şampiyonluk anını hayallerinde kurduğunu belirterek, “Antrenmanlarıma özverili bir şekilde devam ettim. En son Tokyo’da Premier Lig’de yenildim. Burada da hatalarımı gördüm ve bunu da müsabakalara yansıtmamaya çalıştım. Final müsabakasında heyecan, baskı, stres, hepsi üst üste geldi. O baskı beni hataya sürükledi. Rakibim de o hatayı iyi değerlendirdi. Final maçında öz güvenimi kaybettim. Finaldeki ufak hatalar sonucu belirledi.” değerlendirmesinde bulundu.

HEP KÜRSÜDE OLMALIYIZ

Dünya Şampiyonası’nda hakem hatalarıyla final şansını kaybettiğini savunan Uğur Aktaş ise “Öncelikli hedefimiz olimpiyat kotasını kazanabilmek” dedi. Olimpik sıralamada şu anda 3. sırada olduğunu hatırlatan Aktaş, “Önümde iki Japon sporcu var. Kendi kilomda ikinci sıradayım. 2020’nin mart veya nisan aylarında Tokyo için isimler belli olacak. Elimizden geleni yapacağız. Dünya şampiyonu olan dahi olimpiyata gidemeyebilir” diye konuştu.

  • Bize nasip olacak
  • Milli sporcu Alparslan Yamanoğlu ise bu organizasyonda ilk tecrübesini yaşadığını belirterek, “Olimpiyatlara katılırsak ilk olacağız. Orada yarışmak bir rüyaydı. Bizden önceki jenerasyona nasip olmadı, bize nasip olacak. Bu hayali gerçekleştirmenin yanı sıra bir de ilk olacaksınız. İlk madalyayı alan ve orada yarışan ilk isim olmakta ayrıca bunun artısı” ifadelerini kullandı.

#​Dünya Şampiyonası
#Alparslan Yamanoğlu
#Serap Özçelik Arapoğlu
5 yıl önce