|

Kardeş ülke takımından şok Türkiye kararı

Kazakistan Ligi ekiplerinden Okzhetpes'in, kamp için Türkiye'yi tercih etmeyeceği, bu kararın alınmasında kulübün Rus hocası Vladimir Mukhanov'un etkili olduğu iddia edildi.

Yeni Şafak
16:27 - 8/12/2015 Salı
Güncelleme: 14:38 - 8/12/2015 Salı
Diğer

Rus takımlarının Türkiye'de kamp yapmama kararları, Kazakistan'a da sıçradı. İki ülke arasında gerilen ilişkilerin ardından, Rusya Spor Bakanı Mutko, takımlara Türkiye'ye gitmemelerini söylemiş, bu açıklamanın ardından ülkenin önde gelen ekipleri devre arası Antalya kamplarını iptal etmişlerdi. Son olarak Anzhi de Türkiye'ye gelmeyeceğini açıklarken, ardından beklenmedik bir haber geldi.



Türkiye'nin kardeş ülke bildiği ülkelerden Kazakistan'dan da bu yönde bir karar çıktı. Skorer'de yer alan habere göre Kazak basını, Kazakistan Premier Lig ekiplerinden Okzhetpes'in, kamp dönemiyle ilgili planlarını değiştirdiğini yazdı.



Türkiye'nin yerine BAE ya da Güney Kıbrıs

Liglerin sona erdiği, yeni sezon için hazırlıkların ise kısa bir süre içinde başlayacağı Kazakistan'da, Okzhetpes ekibinin kamp için Türkiye'ye gelmeyeceği bildirildi. Sezon öncesi hazırlıkları için Türkiye yerine Birleşik Arap Emirlikleri ya da Güney Kıbrıs'ta çalışmalarını gerçekleştireceği bildirildi.



Kulübün bu tavrı Okzhetpes taraftarları arasında ise tartışma konusu oldu. Forumlar üzerinde konuyla ilgili yorumlar yapan Kazak taraftarların, takımın Rus hocası Vladimir Mukhanov'un, alınan kararın ardındaki isim olduğunu iddia etmeleri dikkat çekti.



Astana Türkiye'de kampa girdi

Kazakistan ekipleri arasında son gelişmelerin ardından Türkiye'ye karşı takınılan tavrın farklı olması ise dikkatlerden kaçmadı. Galatasaray ile bu gece karşılaşacak bir diğer Kazak ekibi Astana, hiç alışık olunmadık şekilde bir hafta öncesinden İstanbul'a gelerek otele yerleşmiş ve burada kampa girmişti.



#türkiye
#kazakistan
#kamp
#rusya
#Okzhetpes
#Vladimir Mukhanov
8 yıl önce