|

Karşıyaka'da bu kez de Juninho krizi

PTT 1. Ligi takımı Karşıyaka'da Ofoedu'nun parasını alamadığı gerekçesiyle kulüple yollarını ayırmasının ardından bu kez Juninho krizi patlak verdi.

Yeni Şafak
13:52 - 30/12/2014 Salı
Güncelleme: 12:04 - 30/12/2014 Salı
DHA

İlk yarıda 13 maçta ilk 11'de görev yaptıktan sonra sakatlanarak devreyi kapatan Brezilyalı futbolcu, 30 bin dolar alacağı için FIFA kanalıyla kulübe ihtarname çekti. Bu gelişme üzerine harekete geçen yönetim futbolcuya alacağının bir bölümünü ödedi, kalanını da gelecek hafta ödeme sözü vererek krizi engelledi.


Kadrodaki diğer yabancılar Kahe, Loriya ve Shukurov'a da ödeme yapmaya çalışan yönetim, 2010-11 sezonundan kalan alacağı için FIFA'ya basvuran eskı futbolcusu Tiago'yla da anlaşıp devre arasında gündeme gelebilecek transfer yasağını engellemeyi hedefliyor.


Yusuf Şimşek tepkili

Öte yandan bir süre önce futbolcuların alacakları ödenmediği için yönetime istifa resti çeken teknik direktör Yusuf Şimşek, bir kez daha para sıkıntısını gündeme getirdi. Şimşek, "Ligde hedeflediğimiz play off hattını yakaladık. Devre arasında elimizdeki oyuncuları tutarak transfere yönelmemiz şart. Maddi sıkıntı devam ediyor ve zaman daralıyor. Formamızı, armamızı sahipleniyoruz. Yönetim kaynak bulmak için çalışıyor ama elleri taşın altına daha çok koymak gerekiyor" diye konuştu.

Federasyon'a başvuran Berkan'ın serbest kalabileceğini ama oyuncusunun kalmak istediğini söyleyen Yusuf Şimşek, "Benim için önce futbolcularımın alacağı geliyor. 3 transfer için 7 futbolcu kaybetmem" dedi.


Kayserispor maçı Atatürk'te

Karşıyaka, pazar günü lider Kayserispor'la oynayacağı ilk yarının son maçını Atatürk Stadı'na aldırmak için Futbol Federasyonu'na başvurdu. Stattaki zemin bakımını tamamlayan Gençlik ve Spor İl Müdürlüğü, yeşil kırmızılılara yeşil ışık yaktı. Federasyon ve Kayserispor da onay verirse maç Buca Arena yerine Atatürk'te oynanacak.

Stat değişimini teknik direktör Yusuf Şimşek'in talep ettiği bildirilirken, daha önce Albimo Alanyaspor randevusunu Atatürk Stadı'nda oynamak isteyen Karşıyaka'nın başvurusu, zemin bakımda olduğu gerekçesiyle kabul görmemişti
#Karşıyaka
#Juninho
#PTT 1. Lig
9 yıl önce