|

Karşıyaka'da Dumlupınar sürprizi

Karşıyaka'da teknik direktörlük görevine Ogün Temizkanloğlu'nun getirilmesi beklenirken sürpriz bir hamle yapan yönetim, rotayı yeşil kırmızılı kulübün altyapısından yetişip bu sezon Kayserispor'u şampiyonluğa taşıyan Cüneyt Dumlupınar'a çevirdi.

Yeni Şafak
16:53 - 15/06/2015 Pazartesi
Güncelleme: 13:59 - 15/06/2015 Pazartesi
DHA

Pınar Karşıyaka'nın Anadolu Efes'le oynadığı final serisini izlemek için İzmir'e gelen futbol takımının sponsoru Erdal Acar'la dün akşam toplantı yapan yöneticiler, daha önce PTT 1'inci Lig'de takım çalıştırmayan Ogün Temizkanoğlu ile ilgili çekincelerini dile getirdiler.



Yönetimin kaygılarına hak veren Erdal Acar, aynı akşam Cüneyt Dumlupınar'la bir araya geldi. Acar'ın onay verdiği 35 yaşındaki teknik adamla bugün görüşen Başkan Ali Erten, 2'nci Başkan Cengiz Bakır ve Osman Kırkpınar başkanlığındaki futbol şubesi yöneticileri, prensip anlaşmasına vardı. Tarafların çarşamba günü son kez bir toplantı yaptıktan sonra aynı gün sözleşme imzalayabileceği bildirildi. Bu arada Dumlupınar'ın göreve gelmesi halinde Recep Çetin'in de sportif direktör olmayacağı öğrenildi.



EN GENÇ ŞAMPİYON

Cüneyt Dumlupınar, Kayserispor'u Süper Lig'e taşıyarak PTT 1'inci Ligi'nde en genç yaşta şampiyonluk yaşayan teknik adam unvanını kazandı. Karşıyaka'da futbol hayatına başlayan Dumlupınar, henüz 22 yaşında dizinden geçirdiği ağır sakatlık sonrası yeşil sahalardan koptu. Antrenörlük kariyerine 2004'te yine Karşıyaka'da başlayan genç çalıştırıcı, Samsunspor, Gaziantepspor ve Adana Demirspor'da çeşitli kademelerde görev yaptı. Geride bıraktığımız sezon 5'inci haftada Mutlu Topçu'nun yerine teknik direktörlüğe getirildiği Kayserispor'u 72 puanla şampiyonluğa taşıyan Cüneyt Dumlupınar, sarı-kırmızılı ekipten Mehmet Eren'in transfer görüşmelerinde Karşıyakalı yöneticilere yardımcı oldu

#cüneyt dumlupınar
#karşıyaka
#ogün temizkanoğlu
#teknik direktörlük
9 yıl önce