|

Karşıyaka'da Shukurov krizi

PTT 1'inci Ligi takımı Karşıyaka ile Azeri stoperi Mahir Shukurov arasında sözleşme savaşı yaşanıyor.

Yeni Şafak
14:07 - 15/04/2015 Çarşamba
Güncelleme: 11:13 - 15/04/2015 Çarşamba
DHA

Yeşil kırmızılı yönetim, son olarak 22 Mart'ta deplasmanda oynanan Samsunspor karşılaşmasında forma giydikten sonra ülkesinin milli maçı için gittiği Azerbaycan'dan, "Pasaportumun sayfası bitmiş" bahanesiyle geç dönen Shukurov'u teknik sorumlu Ayhan Akman'ın raporuyla 4 Nisan'daki Adana Demirspor müsabakasından önce kadro dışı bıraktı.



Shukurov'a U21 takımıyla antrenmana çıkması için tebligat gönderen yönetim, Azeri oyuncunun bu karara uymadığını, 2 kez noter kanalıyla tespit ettirdi.



U21 takımı ile idmana çıkmayan Shukurova'a 7500 ve 10 bin dolar tutarında iki ayrı ceza kesen yönetim, daha sonra Mayıs 2016'ya kadar mukavelesi olan Azeri savunma oyuncusunun sözleşmesini feshetti, Shukurov'da karşı hamle olarak fesihname yolladı. Shukurov'un kulüpten 40 bin dolar alacağınun bulunduğu öğrenilirken tarafların anlaşmazlığı FIFA'ya taşıyacağı bildirildi.



Biletler 10 TL


Öte yandan Altınordu derbisine hazırlanan Karşıyaka, maçın biletlerini 10 TL'den satacak. İl Güvenlik Kurulu'ndan onay çıktığı takdirde konuk Altınordu taraftarı da Atatürk Stadı'nın açık tribününde takımlarını destekleyecek.



Can'a kamp yasağı


Karşıyaka'da dalak büyümesi teşhisiyle 22 Mart'taki Samsunspor maçından bu yana forma giyemeyen Can Erdem'e tesislere girme yasağı geldi. Doktorlar, rahatsızlığın mikrobik ve bulaşıcı olabileceğini belirterek golcü futbolcudan bir süre arkadaşlarıyla bağını kesmesini istedi. Bu haftaya kadar sürekli takımla birlikte olan Can Urla'da dinlenirken, kesin durumunun önümüzdeki hafta yapılacak kontrolden sonra netleşeceği belirtildi. Bu sezon 8 gol atan santrfor, halen takımın en skorer ismi konumunda.



63 Karşıyakalı 66 bin TL



Karşıyaka yönetiminin başlattığı, "1000 TL verecek 1000 Karşıyakalı aranıyor" kampanyasına 1 haftada 63 kişi 66 bin TL'yle destek verdi. Futbolculara toplam 7500'er TL tutan prim borcunu Altınordu derbisi öncesi ödemeye çalışan yönetim, destek için camianın önde gelen isimlerini aramayı sürdürüyor. Kulüp Başkanı Fatih Diniz, kampanya bitiminde Onursal Başkan Selçuk Yaşar'ı da ziyaret edecek.



Karşıyaka'da sezon başından bu yana elektronik bilet sistemi protestolarının da etkisiyle statlardan uzak kalan taraftarlar, derbiye akın ederek takıma kritik süreçte destek olmayı hedefliyor. Karşıyakalılar, sezon başından bu yana 4021 passolig kartı aldı

#karşıyakaspor
#ayhan akman
#sözleşme
#Mahir Shukurov
#kadro dışı
#fesh
#kriz
9 yıl önce