|

Kartal 3000'de kaldı

Siyah-beyazlılar, dün G.Birliği karşısında iki ayrı yarı oynadı. İlk 45 dakikada etkisiz olan Beşiktaş, 23'de Tosic'in kendi kalesine attığı golle geriye düştü. İkinci yarıda Necip ve Cenk Tosun takviyesiyle roller değişti. Kartal, tek kale oynadığı ikinci yarıdan Gökhan Töre ile sadece tek gol çıkarabildi.

Yeni Şafak
04:00 - 22/09/2015 Salı
Güncelleme: 03:42 - 22/09/2015 Salı
Yeni Şafak

Süper Lig'in 5. haftasının kapanış maçında Beşiktaş, Ankara deplasmanında Gençlerbirliği ile 1-1 berabere kalarak yara aldı. Rakibi karşısında ilk yarıda istediği futbolu sergileyemeyen Beşiktaş, ikinci yarıda baskı kursa da ancak beraberliği kurtardı, galibiyet golünü bir türlü bulamadı. 18. dakikada El Kabir'in pasında Stancu'nun yaklaşık 25 metreden kaleye gönderdiği sert şutu kaleci Tolga son anda kornere çeldi. 20'de El Kabir'in yerden sert şutu yandan az farkla auta gitti. 22'de Stancu'nun ceza yayı üzerinden kaleye gönderdiği sert şutu Tolga direk dibinde güçlükle tokatlayarak kornere çeldi. 23. dakikada Gençlerbirliği'nde sağdan Ahmet Oğuz'un ortasında penaltı noktası üzerinde ters bir kafa vuruşu yapan Tosic'in dokunuşunda top filelere gitti: 1-0.



İKİNCİ YARI TEK KALE


İkinci yarıda Beşiktaş, Cenk Tosun ve Necip'in girmesiyle adeta tek kale oynadı. 48. dakikada Atiba'nın pasında ceza alanı dışından Cenk Tosun'un sert şutu kaleci Hopf'un kucağında kaldı. 67'de Cenk Tosun'un sağdan ortasında altı pas içinde Gökhan Töre, topu kafayla filelere göndererek, Beşiktaş'a beraberliği getirdi: 1-1. 72'de Mario Gomez'in kafa vuruşunda kaleci Hopf direğin dibinden uçarak topu kornere çeldi. 77'de Atiba'nın kafa vuruşunu Hopf direğin üzerinen parmaklarıyla kornere çeldi. 80'de Gökhan Töre'nin vuruşu savunmadan sekti. Altıpas içinde Cenk dokundu, Hopf güçlükle kornere çeldi. 81'de Cenk'in yerden şutunu kaleci bu kez ayaklarıyla çeldi ve maç 1-1 sona erdi.



Dusko Tosic adresi şaşırdı


Dusko Tosic, dün eski takımına karşı talihsiz bir an yaşadı. Tosic, 23. dakikadaki pozisyonda sağdan gelen ortayı uzaklaştırmak için El Kebir ile birlikte hareketlendi; Sırp oyuncu terk bir dokunuşla topu kafayla kendi ağlarına gönderdi.



7. efsane Gökhan Töre


Beşiktaş'ın tarihi golünü atan Gökhan Töre oldu. Geçen hafta Başakşehir karşısında aldığı 2-0'lık galibiyetle lig tarihindeki gol sayısını 2999'a çıkartan siyah-beyazlılar, Gençlerbirliği karşısında da ağları havalandırarak 3000. golünü kaydetti; tarihi gol Gökhan Töre'den geldi. Beşiktaş tarihindeki ilk golü Nazmi Bilge atarken, 500. gol İhsan Büyükbuğdaypınar, 1000. gol Şekerbegoviç, 1500. gol Zeki Önatlı, 2000. gol Daniel Amokachi, 2500. gol İbrahim Akın'dan geldi. Gökhan Töre, 3000. golü atarak tarihe geçen 7. isim oldu. Bu sezon 4 asistle oynayan milli yıldız, 185 gün aradan sonra gol sessizliğini bozdu. Töre, son golünü geçen sezon 15 Mart'ta Kayseri Erciyesspor'a karşı kaydetmişti.



Cenk Tosun girdi oyun değişti


Teknik direktör Şenol Güneş, ilk yarıda beklenen verim alınamayınca devre arasında beklenmedik hamle yaptı. Olcay ve Quaresma'yı kenara alan Beşiktaş Teknik Direktörü, Cenk Tosun ve Necip'i sahaya sürdü. Mario Gomez ile Cenk'i çift forvet oynatan Güneş, Sosa'yı forvet arkasına; Töre'yi de kanada çekti. Siyah-beyazlılar, Cenk Tosun'un oyuna girmesiyle oyunu tek kaleye çevirdi. Cenk Tosun, ikinci yarıda 6 gol girişiminde bulundu.




Şenol Güneş'ten Cavcav'a cevap Hakemi de görmüş mü?


Beşiktaş Teknik Direktörü Şenol Güneş, maç sonu açıklamasında Gençlerbirliği'nin sürekli oyunu durdurmasını 'çağdışı futbol' olarak nitelendirdi. G.Birliği Kulüp Başkanı İlhan Cavcav'ın penaltı peklentisine ilginç tepki gösteren Güneş, "Ben o penaltı pozisyonunu görmedim. Bir şey diyemem. İlhan Başkan hakemi de görmüş mü sahada! Uzağı görebilmiş demek ki, tebrik ederim" çıkışını yaptı. Tecrübeli teknik adam, haftaya oynanacak F.Bahçe derbisi için şu yorumu yaptı: "Derbi veya değil, her maçta hesap 3 puan üzerinedir. Bu maça çıktığımızda avantajlı bir skor bekliyorduk, olmadı. Fenerbahçe maçı kendi sahamızda, kazanmak için oynayacağız."





#Beşiktaş
#Şenol Güneş
#Gençlerbirliği
#Cenk Tosun
9 yıl önce