|

Kartal çakıldı

Akhisar Belediye, Trabzonspor ve F.Bahçe'den sonra Beşiktaş'a da bela oldu. 40 dakikada verdiği iki pozisyonda, iki gol yiyen siyah-beyazlıları 56'da bu kez direk korudu. Quaresma ve Gomez ile net fırsatları kaçıran Kartal, 3 puandan oldu.

Yeni Şafak ve
04:00 - 30/11/2015 Pazartesi
Güncelleme: 01:16 - 30/11/2015 Pazartesi
Yeni Şafak

Beşiktaş, sahasında Akhisar Belediye'ye 2-0 mağlup olarak ligde 10 maç sonra sahadan puansız ayrıldı. Daha önce Fenerbahçe ve Trabzonspor deplasmanlarında 2-2'lik sonuçlarla puan çıkarmayı başaran Akhisar'a İstanbul deplasmında üç puanı Güray ve Sami'nin golleri getirdi. Maç adet golle başladı. 4. dakikada Ahmet Cebe'nin ara pasında Güray, Tolga'yı geçip topu ağlara yolladı: 0-1. 19. dakikada Sosa'nın şutu auta gitti. 36. dakikada Sosa'nın ara pasıyla topla buluşan Olcay, topu altıpasa çıkardı; Quaresma, boş pozisyonda topu kale yerine yandan auta attı. 40. dakikada fark ikiye çıktı. Hızlı gelişen Akhisar atağında Rhodolfo'yu geçerek sol taraftan ceza sahasına giren Sami'nin vuruşunda, top kaleci Tolga'nın müdahalesine rağmen ağlara gitti: 0-2. 45+1'de Olcay'ın şutunu kaleci Lukac kornere çeldi.



İkinci yarının ilk 10 dakikalık bölümde Beşiktaş'ın baskısı gol getirmedi. 56'da Rodallega fuleli adımlarla ceza alanı içine girdi.


Çok sert vuruşunda top üst direkten döndü. 90+1'de Gökhan Töre'nin vuruşu savunmadan döndü. Bu sezon ilk kez bir lig maçında gol sevinci yaşayamayan Beşiktaş, böylece ikinci yenilgisini de kendi sahasında almış oldu.



9-

Ligde son 9 maçta 9 gol atma başarısı gösteren, siyah-beyazlı formayla 9 golü bulunan Mario Gomez, dünü boş geçti. Attıkları dışında atamadıklarıyla ligin en çok net gol pozisyonu kaçıran golcüsü olan Gomez, dün kaçırdığı net fırsatla bu


sayıyı 9'a çıkardı.



10-

Beşiktaş, ligde son 6 maçta 15 puan toplayan Akhisar Belediye karşısında fire verdi, kaybetmeme serisini bitirdi. Siyah-beyazlılar, dünkü mağlubiyetle 10 maç aradan sonra yenilgiyi tattı. Beşiktaş, söz konusu periyotta 8 galibiyet, 2 beraberlik,


1 yenilgi aldı.



Taraftar takımı alkışlarla uğurladı

Fatih Terim Stadı'nı tıklım tıklım doldurarak soğuk havaya rağmen takımlarına destek veren Beşiktaş taraftarı, maç sonunda mağlubiyete rağmen oyuncuları tribünlere çağırdı. Tribünler, futbolcuları sahadan alkışlarla uğurladı.



UYARILAR İŞE YARADI! TRİBÜNLERDE KÜFÜR YOKTU:

Kötü ve çirkin tezahüratta ceza sınırında bulunan, ilk iç saha maçını G.Saray ile oynayacak olan Beşiktaş'ta maç öncesi sık sık taraftarlara küfür konusunda uyarılarda bulunuldu. Sağduyulu davranan taraftarlar, tezahüratlara küfrü katmadı.



Gol yedik, atamadık

Beşiktaş Teknik Direktörü Güneş, Akhisar yenilgisini tek cümleyle özetlerken "Oyunculara 'mücadele etmediniz' diyemeyiz. Net pozisyonlarımız vardı ama telaş yüzünden kaybettik. O gayretin sonu bu olmamalıydı" şeklinde konuştu



Beşiktaş Teknik Direktörü Şenol Güneş, Akhisar Belediyespor mağlubiyetinin nedeninin ne olduğu sorusuna kısa ve öz cevap verdi: "Gol yedik, atamadık. Onun için mağlup olduk." "Kaybetmeyi hak ettiğimizi düşünmüyorum" diyen tecrübeli teknik adam, "Olmadık şekilde birinci golü yedik. Sonra pozisyonlar bulduk ama rakip iki atak yapmadan iki gol yedik. Çok pozisyonlarımız vardı atamadık. İkinci yarıda pozisyonlarımız vardı, gol yoktu. Sonlarda kopmalar oldu. Akhisar'ın ikinci yarıda bir pozisyonu vardı, direkten döndü. 3-2, 4-2, 5-3 de olabilirdi. Oyunculara 'mücadele etmediniz' diyemeyiz. Net pozisyonlarımız vardı ama telaş yüzünden kaybettik. O gayretin sonunda bu sonuç olmamalıydı. Yaptığımız doğruları yine yapacağız ve eksiklerimizi düzelteceğiz" ifadelerini kullandı. Futbolda her sonucun olduğunu hatırlatan Güneş, "Daha az pozisyon vererek kazanmaya çalışıyoruz. 3-2, 4-2 bitseydi 'oyuncularımız çok iyiydi' demek de 2-0'dan sonra 'Çok kötüyüz' demek de yanlış. Bir yorgunluk etkisi vardı" dedi.



Yüzde 68 topla oynama 26 şut, 14 korner, 0 gol

Beşiktaş, Akhisar karşısında istatistiklerde yakaladığı üstünlüğü skor tabelasına yansıtamadı. Akhisar karşısında tam 26 şut çeken siyah-beyazlılar, zaman zaman yüzde 75'e 25 topla oynama yüzdesine çıktığı karşılaşmada yüzde 68'e 32 üstünlük kurdu. Tam 14 kez köşe gönderine giden Beşiktaş, rakibine 1 korner, 8 şut attırdı. Siyah-beyazlılar, rakip ceza sahasına 61 orta yaparken Akhisar sadece 3 kez bu şansı bulabildi.



Tolga takımı beklemedi

Beşiktaş'ın yediği ikinci golde hatası olan kaleci Tolga Zengin, büyük moral bozukluğu yaşadı. Maç sonunda soyunma odasında sinirli olduğu öğrenilen tecrübeli kalecinin, stattan takımı beklemeden özel aracıyla ayrıldığı bildirildi. Şenol Güneş'in Tolga'yı yediği gol için teselli etmeye çalıştığı öğrenildi.



Başakşehir uğuru bitti!

Akhisar karşılaşmasıyla birlikte Başakşehir Fatih Terim Stadı'nda 8 lig maçına çıkan Beşiktaş, ilk yenilgisini aldı. Düne kadar Fatih Terim Stadı'nda 5 galibiyet, 2 beraberlik alarak hiç yenilmeyen siyah-beyazlılar, bu kez taraftarını üzdü. Söz konusu 8 maçın 7'sine ev sahipliği yapan, birinde ise Başakşehir'e konuk olan siyah-beyazlı ekip, Başakşehir ile 0-0, Kasımpaşa ile 3-3 berabere kalmıştı; Akhisar'a ise dün 2-0 kaybetti.



Oğuzhan ve Q17 cezalı

Beşiktaş'ta Akhisar karşısına sarı kart ceza sınırında çıkan Quaresma ve Olcay, dün gördükleri sarı kartlarla cezalı duruma düştü. Haftaya Kayserispor deplasmanında forma giyemeyecek iki yıldız, G.Saray derbisi öncesi kartları sıfırlamış oldu.



Kasım kötü bitti

Kasım ayında 4 resmi maçta sadece 1 gol yiyen Beşiktaş, 3 maç aradan sonra kalesini gole açtı. 287 dakika sonra gol yiyen siyah-beyazlılar, ayrıca bu sezon ilk kez bir maçı gol atamadan tamamladı.






#beşiktaş
#mağlup
#akhisar
8 yıl önce