|

Kartal geç uyandı

Lizbon forvetlerine etten duvar ören Tolga, 16'da Bryan Ruiz'in savunmaya temas eden şutunda çaresiz kaldı. İlerleyen dakikalarda oyuna hükmeden temsilcimiz, 61'de Gökhan Töre ile eşitliği buldu. Olimpiyat'ta 'yenemiyorsan yenilme' kuralı geçerli oldu.

Yeni Şafak ve
04:00 - 2/10/2015 Cuma
Güncelleme: 02:50 - 2/10/2015 Cuma
Yeni Şafak

UEFA Avrupa Ligi'ndeki ilk maçında deplasmanda Arnavutluk'un Skenderbeu ekibini 1-0 yenerek gruba iyi başlayan Beşiktaş, sahasında Portekiz'in Sporting Lizbon takımıyla 1-1 berabere kaldı. Maçın ilk yarısında rakibi karşısında etkili olamayan ve devreyi yenik kapatan siyah-beyazlılar, ikinci devre beraberliği bulmasına rağmen galip gelmek için eline geçirdiği fırsatları cömertçe harcadı. İlk yarıda orta sahada kontrolü sağlamakta zorlanan Beşiktaş, kalesinde de üst üste tehlikeli ataklar yaşadı. 7. dakikada Mane'nin ara pasında ceza sahasına giren Matheus Pereira'nın şutunda, top Tolga'da kaldı. 12'de Ruiz'in savunmanın arkasına gönderdiği topa Teofilo'nun gelişine vuruşunda Tolga iki hamlede topa sahip oldu. 16'da M.Pereira'nın pasıyla ceza sahası dışında sol çaprazda topla buluşan Ruiz'in şutunda, Beck'e de çarpan top, Tolga'nın sağından filelere gitti: 0-1. 2. yarıda Necip-Oğuzhan değişikliğiyle orta sahada üstünlüğü rakibinden alan Beşiktaş, beraberliği sağlamasına rağmen 2. golü bulamadı. 51'de Sporting Lizbon atağında Carvalho'nun pasında ceza sahasına giren Teofilo'nun şutunu Tolga ayaklarıyla çıkardı. 58'de Quaresma'nın sağdan ortasında savunmanın uzaklaştıramadığı topa Oğuzhan'ın sert şutu kalecide kaldı. 60'ta Oğuzhan'ın pasında Quaresma'nın şutu yine kalecide kaldı. 61. dakikada Sosa'nın topuk pasıyla ceza sahasına giren Gökhan Töre sol ayağıyla yerden düzgün bir vuruşla topu kalecinin solundan ağlarla buluşturarak skora denge getirdi: 1-1.



Yarış devam ediyor


Hakemin sertliğe müsaade eden tarzını eleştiren Beşiktaş Teknik Direktörü Şenol Güneş, "Oyuncularım buna alışık değil, sinirlendiler ve oyunu bıraktılar. Kazansaydık daha iyi durumda olacaktık, dengeler değişebilir" dedi.







Beşiktaş Teknik Direktörü Şenol Güneş, Sportig Lizbon karşısında alınan beraberlik sonrası özetle "İlk yarı kaybedebilirdik, ikinci yarı kazanabilirdik" yorumunu yaptı. Karşılaşmanın hakeminin oyun yönetme tarzının, oyuncularının alışık olmadığı bir tarz olduğunu kaydeden tecrübeli teknik adam, "Rakibin sert müdahalelerine bizim oyuncular sinirlendi, anlamsız bir şekilde oyunu bıraktı. İkinci yarı daha az atak şansı verdik. Kazansaydık daha iyi bir durumda olacaktık. Ancak yarış devam ediyor" ifadelerini kullandı.



Lokomotiv Moskova ile oynayacakları iki maça dikkat çeken Güneş, "Lokomotiv Moskova, Sporting Lizbon ve biz bu yarışta kafa kafaya gidiyoruz. Bizim Moskova ile oynayacağımız iki maç dengeleri değiştirebilir. Lehimize ya da aleyhimize" değerlendirmesini yaptı.



Grubun en iyisi


Beşiktaş karşısında Sporting Lizbon'un tek golünü kaydeden Bryan Ruiz, maç sonrası itirafta bulundu. Grubun en iyi takımına karşı oynadıklarını belirten Ruiz, “Beşiktaş gibi bir takımdan deplasmanda 1 puan almak çok iyi” yorumunu yaptı. Teofilo da maç için “Zor bir rakibe karşı çok pozisyon bulduk ama atamadık” dedi.



Tosic'e kesik


Beşiktaş'ta teknik direktör Şenol Güneş, son iki lig maçında kendi kalesine gol atan Tosic'i kesti; sol bekte İsmail Köybaşı'nı oynattı.



Yıldırım'a tepki

Beşiktaşlı taraftarlar, Sporting Lizbon maçı öncesi derbi yenilgisini hakeme bağlayan F.Bahçe Başkanı Aziz Yıldırım'a tepkigösterdi.


Yıldırım, geçtiğimiz günlerde basın toplantısıyla hakem hatalarını eleştirmişti.



Töre attı yetmedi 7. kez skora katkı


Sezona iyi bir başlangıç yapan, ligde 6 haftada 5 asist, 1 gollük katkı yapan Gökhan Töre, dün Sporting Lizbon maçını da boş geçmedi. Tecrübeli futbolcu, beraberlik golünü kaydederken siyah-beyazlı formayla bu sezon çıktığı 8. resmi maçında 7. kez skora katkı yaptı. (5 asist, 2 gol)



Oğuzhan: 1 puan iyi, kaybedebilirdik


Beşiktaş'ta ikinci yarıda oyuna girerek takıma itici güç olan Oğuzhan Özyakup, maç sonu değerlendirmesinde 1 puanı kazanç olarak gördüğünü söyledi. Maça iyi başlamadıklarını kabul eden genç yıldız, " Orta saha ve defansta çok alan verdik. Çok iyi değerlendirdiler. Son bölümde kontrol bizdeydi bir türlü ikinci golü bulamadık. Bir puan da bizim için önemli. Üç puan da verebilirdik. Grupta avantajlıyız" dedi.



Olimpiyat'ta sayı 25 binde kaldı


F.Bahçe derbisinde 28 bin kişiyle dolan Olimpiyat Stadı'nda dün de yaklaşık 25 bin taraftar tribündeydi. Portekiz'den gelen 50 kadar Sporting Lizbon taraftarı da kale arkası tribünde kendilerine ayrılan bölümden maçı takip etti. Öte yandan Beşiktaş Başkanı Fikret Orman, yurt dışında bulunduğu için karşılaşmayı statta izleyemedi.



Q17: Değişiklik bizi etkilemiyor


Beşiktaş'ın Portekizli yıldızı Ricardo Quaresma, maçın son anlarında tehlikeli yerden serbest vuruş kullanmadan önce oyundan alınmasının hatırlatılması üzerine "Ne görev verilirse oyun yapıyoruz. Değişiklikler bizi etkilemiyor" yorumunu yaptı. Quaresma maç için "Takım olarak gelişmekteyiz. Daha sezonun başı sayılır" dedi.





#beşiktaş
#Lizbon
#Şenol Güneş
#Ricardo Quaresma
9 yıl önce