|

Kartal GOL GOL GOL…

Bu sezon sadece F.Bahçe ve Sivas''a gol atamayan Beşiktaş''ın maçlarında gol ortalaması 3.84 oldu. Almeida 8, Holosko 6 golle bu alanda ilk iki sırada yer aldı

Süleyman Hatısaru
00:00 - 25/11/2012 الأحد
Güncelleme: 00:20 - 25/11/2012 الأحد
Yeni Şafak
Kartal GOL GOL GOL…
Kartal GOL GOL GOL…

Süper Lig''de son maçında Akhisar Belediyespor''u 3-1 yenerek 1 günlüğüne de olsa tam 121 lig haftası sonra liderliğe yükselen Beşiktaş, son yıllardaki en golcü sezonunu geçiriyor. İlk 13 haftada 30 gol atan siyah-beyazlılar, son 9 sezonun en gollü performansını ortaya koydu. Mustafa Pektemek''in sakat, Batuhan''ın formsuzluğuna rağmen Kartal, gol yollarında sıkıntı yaşamadı. Bu sezon en fazla golü 5-3''lük skorla Antalya karşısında bulan siyah-beyazlılar, sadece F.Bahçe (3-0) ve Sivas''a (1-0) mağlup olduğu maçlarda gol atamadı. Kartal, 2003-04 sezonunun ilk 13. haftasında 31 gol kaydetmişti.

EN GOLCÜSÜ ALMEİDA

Beşiktaş''ın bu sezon gol yollarındaki en etkili ismi Portekizli Hugo Almeida oldu. Portekizli futbolcu, rakip ağları 8 kez havalandırarak ilk 13 hafta itibariyle takımının en golcü futbolcusu konumunda. Almeida''yı 6 golle Holosko, 5 golle Fernandes takip ediyor. Siyah-beyazlılarda Olcay 3, Sivok ve Hilbert 2''şer, Oğuzhan, Necip, Uğur da 1''er gol kaydetti. Bir golü ise G.Saraylı Melo kendi ağlarına gönderdi.

GALİBİYET İÇİN 3 GOL ŞART

Beşiktaş, Süper Lig''de bu sezon aldığı galibiyetlerde rakip filelere en az 3 gol gönderdi. Siyah-beyazlılar, ligde bu sezonki 6 galibiyetini de en az 3 ve üzerinde gol atarak elde etti. Diğer yandan, Beşiktaş, galibiyetlerinin tamamında rakiplerine en az 2 farklı skorla üstünlük kurdu.

SAVUNMA ZAAFI DA VAR

Beşiktaş, bu sezon attığı goller kadar, yediği gollerle de dikkati çekiyor. Geride kalan haftalarda toplam 20 gol yiyen siyah-beyazlı ekip, savunmada son 8 sezonun en kötü performansını sergiledi. Beşiktaş, 2004-05 sezonunda da ilk 13 haftada toplam 20 gol yemişti. Siyah-beyazlıların oynadığı lig maçlarında futbolseverler adeta gole doydu. Taraftarlar, siyah-beyazlı ekibin oynadığı 13 lig maçında toplam 50 gol izleme şansı buldu. Beşiktaş''ın bu sezonki lig maçlarının gol ortalaması 3,84 olarak gerçekleşti.

Filip Holosko vazgeçilmez oldu

Sezon başında gönderilecek oyuncular arasında olan Holosko, oynadığı futbolla takımın vazgeçilmezleri arasına girdi. Ligde attığı 6 golle kariyer rekoru da kıran Slovak oyuncu teknik direktör Samet Aybaba''nın da takdirini kazandı. Başarılı teknik adam, bu oyuncuyu takas ya da başka yolla hiçbir yere göndermeyeceğini ifade etti.

Ulvi Güveneroğlu Ukrayna''ya gitti

Yardımcı antrenör Ulvi Güveneroğlu, futbolcu izlemek üzere dün Ukrayna''ya gitti. Güveneroğlu''nun bugün oynanacak Dinamo Kiev-Arsenal Kiev maçında Dinamo''nun forveti Milevski''yi izleyeceği ve gerekli notları alacağı öğrenildi. Hafta içinde Aybaba, bu oyuncuyu yedek kaldığı için izleyememişti.

Aybaba Nene''ye hayran kaldı
Tecrübeli teknik direktör, Brezilyalı futbolcunun alınması halinde Beşiktaş''ın takım kalitesini bir kademe daha yukarı çıkaracağını söyledi

Beşiktaş Teknik Direktörü Samet Aybaba, hafta içinde Ukrayna''ya giderek Dinamo Kiev-PSG maçında izlediği Brezilyalı Nene''ye hayran kaldı. Brezilyalı futbolcunun golcülüğünün yanı sıra pozisyonları hazırlama özelliğinin de olduğunu belirten başarılı teknik adamın, ''Nene geçen yılın Fransa gol kralı. Sağ ve sol kanat ile forvette görev yapabiliyor. Çok kaliteli bir oyuncu. Takımımda görmek isterim. Alınması halinde bize çok büyük katkıda bulunur. Takım kalitemizi bir gömlek daha yukarıya çıkarır. O da Beşiktaş''a gelmek istiyor. Transferi için elimizden geleni yapmalıyız. Böyle oyuncuları bulmak kolay bir iş değil'' şeklinde yönetime alınması konusunda telkinde bulunduğu öğrenildi. Sezon başında da Beşiktaş''ın almak istediği ancak bonservisin yüksek olması nedeniyle vazgeçtiği Nene''nin PSG ile sözleşmesi sezon sonunda sona eriyor.


٪d سنوات قبل