|

Kartal Jimenez'e uçuyor

Önümüzdeki yıl Şampiyonlar Ligi'nde başarı hedefleyen Beşiktaş, Benfica'nın golcüsü Raul Jimenez için Portekiz kulübüne teklif sundu. Meksikalı oyuncuyu kiralamak isteyen siyah-beyazlıların bu konudaki en büyük destekçisi ise, Jimenez'in eski takım arkadaşı Brezilyalı oyuncu Anderson Talisca.

Yeni Şafak
04:00 - 9/06/2017 Cuma
Güncelleme: 10:43 - 9/06/2017 Cuma
Yeni Şafak
Jimenez bu sezon Benfica formasıyla çıktığı 32 maçta 14 gole direkt katkı yaptı (11 gol, 3 asist)
Jimenez bu sezon Benfica formasıyla çıktığı 32 maçta 14 gole direkt katkı yaptı (11 gol, 3 asist)

Sezonu şampiyon olarak tamamlamasının ardından, önümüzdeki yıl Şampiyonlar Ligi'nde gruptan çıkmayı hedefleyen Beşiktaş, yeni sezonun kadrosunu oluşturmaya çalışıyor. Forvet bölgesini güçlendirmek isteyen siyah-beyazlılar, Benfica'nın Meksikalı golcüsü Raul Jimenez'e teklif götürdü. 26 yaşındaki golcünün de bu teklife sıcak baktığı öğrenildi.

Mario Gomez'in ayrılmasının ardından Porto'dan Aboubakar'ı kiralayan, ara transfer döneminde ise eski golcüsü Demba Ba'yı kadrosuna katan Beşiktaş, iki golcünün de durumundaki belirsizlik nedeniyle golcü arayışını hızlandırdı. Porto'nun, Kamerunlu golcüyü yeniden kiralamak istememesi ve 10 milyon Euro bonservis ücretinde diretmesi bu transferi zora sokarken, Demba Ba'nın sakatlığının da nüksetme olasılığı yönetimi harekete geçirdi.


Talisca devreye girdi

Jimenez ile Benfica'dan takım arkadaşı olan Talisca, Meksikalı oyuncuyu Beşiktaş'a gelmesi konusunda ikna etti. Bonservisi Benfica'da bulunan 26 yaşındaki golcü için kiralama teklifi sunuldu. Portekiz kulübü ile 2020 yılına kadar sözleşmesi bulunan Meksikalı golcünün 11 milyon Euro gibi yüksek bir bonservis ücreti bulunuyor. Bu sezon 32 maçta forma giyen Jimenez, 11 gol ve 3 asistlik performans gösterdi. Şampiyonlar Ligi'ndeki 6 maçta da sahada olan 26 yaşındaki golcü, ülkesinin milli takımıyla ise 9 gol kaydetti. Benfica'ya, Jimenez'i kiralamak istediğini bildiren siyah-beyazlı yöneticiler, 26 yaşındaki golcü oyuncunun transferini bitirmek için önümüzdeki günlerde Portekiz'e uçacak.


#Raul Jimenez
#Beşiktaş
7 yıl önce