|

Kartal Tello'yla güzel

Siyah-beyazlı takımla iki gün idmana çıkan Şilili futbolcu, Alman Ligi'nin devlerinden Hamburg önünde göz doldurdu. 42'de Sanogo, çaprazdan sert şutla Rüştü'yü mağlup etti.

00:00 - 16/07/2007 Pazartesi
Güncelleme: 23:51 - 15/07/2007 Pazar
Yeni Şafak
Kartal Tello'yla güzel
Kartal Tello'yla güzel

Beşiktaş, Avusturya kampındaki 2. hazırlık maçında Almanya ligi Bundesliga'nın güçlü ekiplerinden Hamburg ile 1-1 berabere kaldı. 32 dereceyi bulan hava sıcaklığı, özellikle ilk yarıda futbolcuları bunalttı. Van Der Vaart ve Demel ile etkili olan Hamburg ilk 25 dakikada Beşiktaş'ı sahasına hapsetti. Beşiktaş ise genellikle sağ kanattan Mehmet Yozgatlı ile etkili olsa da gol pozisyonuna giremedi. Maçın 42. dakikasında Ricardinho'nun kaptırdığı topla ceza sahasına giren Sanogo çaprazdan vuruşla topu Beşiktaş ağlarına gönderdi ve Hamburg'u 1-0 öne geçirdi.

2. YARIDA BEŞİKTAŞ

İlk yarı bu sonuçla bittikten sonra Beşiktaş ikinci yarıya çok hızlı girdi. İkinci yarıya Ricardinho-Delgado, Rüştü-Hakan Arıkan ve Batuhan-Tello değişiklikleriyle başlayan siyah-beyazlılar, özellikle yeni transfer Rodrigo Tello'nun oyuna girmesiyle hareketlendi. 49. dakikada soldan Bobo'dan aldığı pasla soldan ceza alanına giren Tello kalecinin yanından topu filelere gönderdi. Bu dakikadan sonra rakibine oranla daha iyi görünen Beşiktaş'ın geliştirdiği ataklar sonucu değiştirmeye yetmedi.

Beşiktaş'ın kadrosu kaliteli

Siyah-beyazlı takımın yeni transferi Tello, iyi bir takıma geldiği için mutlu olduğunu söyledi. Hamburg maçıyla Beşiktaş formasını ilk kez giyen Şilili futbolcu, “Beşiktaş'ın iyi bir takım olduğunu biliyordum. Kadrosunda gerçekten çok kaliteli oyuncular var. Hedefimiz Şampiyonlar Ligi ve Türkiye Ligi'nde iyi sonuçlar elde etmek. Bunu başaracak güce sahibiz” dedi. Beşiktaş'ın Hamburg'la oynadığı hazırlık maçını 2 bin kadar gurbetçi izledi.

Cole-Kartal Flörtü

İngiliz basını, West Ham'ın genç forveti Carlton Cole ile Beşiktaş'ın ilgilendiğini yazdı. Gelecek vaadeden futbolculardan biri olarak gösterilen Cole'ün de transfere sıcak baktığı açıklandı.

İngiliz basını yabancı arayışını sürdüren Beşiktaş'ın West Ham'ın golcüsü Carlton Cole için girişimlerde bulunduğunu iddia etti. News Of the World Gazetesi'nin haberine göre siyah-beyazlılar, 23 yaşındaki golcü için West Ham'a 3 milyon pound önerdi. Geçen sezon 17 maçta 2 gol atan genç oyuncunun teklife sıcak baktığı iddia edildi. Cole takımıyla daha önce 4 yıllık sözleşme imzalamıştı. İngiltere'de gelecek vaadeden isimler arasında gösterilirken Chelsea'den 2 milyon pound karşılığında transfer edilen futbolcu, takımının önemli transferlerinin arkasında kalmıştı. Cole'un, Bellamy'nin transfer edilmesi ve Ashton'un uzun süren sakatlığının geçmesi nedeniyle takımdan ayrılmayı kafasına koyduğu iddia ediliyor. Dış İlişkiler Sorumlusu Mario Berk, Cole'un güçlü ve gelecek vaadeden biri olduğunu belirterek, “Menajerlerden istediğimiz evrak ve vekaletname elimize ulaşırsa oturup konuşuruz” dedi. Bu arada Beşiktaş Fiorentina'nın stoperi Krouldrup'a yarına kadar süre verdi.


17 yıl önce