|

Kartal turu aldı zirveyi bıraktı

Demba Ba’nın muhteşem volesiyle öne geçen temsilcimiz, Gökhan Töre’nin penaltı golüyle farkı 2'ye çıkardı. Kartal, ‘maçı kopardı’ derken kabus dakikaları geri döndü. 72 ve 83’teki Asteras golleri ecel terleri döktürdü. Turu garantileyen Beşiktaş, 11 Aralık’ta Tottenham ile liderlik maçına çıkacak

Yeni Şafak
04:00 - 28/11/2014 Cuma
Güncelleme: 23:22 - 27/11/2014 Perşembe
Diğer
UEFA Avrupa Ligi C Grubu’ndaki Beşiktaş, Yunanistan deplasmanında grubun zayıf ekibi Asteras Tripolis karşısında öne geçmesine rağmen beraberliğe razı oldu: 2-2. Rakibi karşısında üstün bir futbol sergileyen siyah-beyazlılar, maçın başlarında attığı golden sonra oyunun kontrolünü tamamen eline aldı. Asteras maça baskılı girerken, 5. dakikada ceza sahası içinde Fernandez’in şutunda üst direğe çarpan top kale çizgisine düştü. Kaleci Cenk, topu kontrol etti. 15. dakikada Sosa’nın pasında topla buluşan Gökhan Töre’nin ceza alanı içine ortasında Demba Ba topa gelişine ayak içiyle çok düzgün bir vuruşla topu ağlara gönderdi: 0-1. 23’te Veli Kavlak’ın pasıyla kaleciyle karşı karşıya kalan Olcay Şahan, müsait durumdaki Demba Ba’ya topu çıkardı. Senegalli yıldız, kale sahası içinde müsait durumda topu boş kale yerine üstte dışarı attı. İkinci yarıya da Beşiktaş üstün girdi. 61. dakikada Olcay’ın düşürülmesiyle kazanılan penaltı atışını Gökhan Töre filelere gönderinde skor 2-0 oldu. Rahatlayan siyah-beyazlılar, yediği gol ve Atiba’nın atılmasıyla son dakikalarda korkulu rüya gördü. 72. dakikada Barrales skoru 2-1’e getirirken, 83’te Parra durumu 2-2’ye getirdi. 

TOTTENHAM GALİP: 1-0

Beşiktaş’ın grubundaki diğer maçta Tottenham, kendi sahasında Sırbistan’ın Partizan takımını 1-0 yenerek rahat bir nefes aldı. İngiliz ekibi rakibi karşısında 49. dakikada Stambouli’nin attığı golle sonuca gitti. Bu arada maç sahaya 3 taraftar girmesi nedeniyle duraklarken, taraftarlardan birinin futbolcularla fotoğraf çekilmesi ilgi çekti.

Olcay 11'e Kerim yedeğe

- Kasımpaşa maçında yedek soyunan Olcay Şahan, Asteras maçında formasına kavuştu. 

- Kerim 2 maç aranın ardından kulübeye döndü. 

- Kasımpaşa maçında yedek başlayan Oğuzhan, dün de ilk 11'de forma şansı bulamadı.

- Ligdeki Kasımpaşa maçında stoper eksikliğinden dolayı bu bölgede görev yapan Necip Usal da yedekler arasında yer aldı.

- Siyah-beyazlılarda Sivok, Tolga Zengin ve Uğur Boral sakatlıkları nedeniyle kadroda yer almadı.

- Beşiktaş Başkanı Fikret Orman, Asteras maçını stattan takip ederek takımını yalnız bırakmadı.

 



Asteras, taraftarlarını maça çağırmak için ilginç bir duyuru yolu seçti. Kulübün hazırlattığı maç duyurusu küçük afişler dört bir yana asıldı. Trafik ışıklarından ağaçlara kadar birçok yere asılan afişlerle, Tripolis halkı maça çağrıldı. Ancak Asteras’ın bu çağrısına rağmen kapasitesi 7 bin 600 olan Theodoros Kolokotronis Stadı'nın yarısı boş kalırken, maçı yaklaşık 100 Beşiktaş taraftarı takip etti. Avrupa'nın çeşitli ülkelerinden de gelen Türk seyirciler de karşılaşmayı takip etti. Takımlarını üstü açık olan kale arkasındaki tribünden takip eden Beşiktaşlı taraftarlar, futbolculara sevgi gösterisinde bulundu. Siyah-beyazlı taraftarların bir kısmı stada bireysel olarak, bir bölümü de minibüslerle grup halinde geldi.  Yunanistan'da ülke genelinde yapılan toplu grevden dolayı bazı Beşiktaşlı taraftarların Tripolis'e gelemediği öğrenildi.

#UEFA
#Beşiktaş
#Yunanistan
9 yıl önce