|

Kartal uçuyor

Trabzonspor’u şaşkına çeviren siyah-beyazlılar, Veli’nin füzesi, Demba Ba’nın klas dokunuşuyla 21 dakikada maçı kopardı. Trabzonspor’un rakip kaleye gitmekte zorlandığı gecede kapanışı 84’de Cenk Tosun yaptı; Kartal tekrar zirveye kondu.

Yeni Şafak
04:00 - 8/12/2014 Pazartesi
Güncelleme: 22:25 - 7/12/2014 Pazar
Diğer
Süper Lig’de lider Beşiktaş, Ersun Yanal’ın gelişiyle zirveye ortak olmak isteyen Trabzonspor’u  3-0 mağlup etti. Rakibinin hatalarını iyi değerlendiren Beşiktaş, hem liderliğini sürdürdü, hem de rakibiyle aradaki puan farkını 8’e yükseltti. Ligde üst üste 3 galibiyet alan Trabzonspor ise rakibinin orta alandaki sert presi nedeniyle atak organize etmekte büyük zorluk çekti. Maça fırtına gibi başlayan Beşiktaş, 5. dakikada öne geçti. Kaleci Fatih’in uzaklaştırmak istediği topu yakalayan Veli, ceza yayı üzerinden nefis vurdu: 1-0. 18’de Sefa’nın filelere giden vuruşu ofsayt nedeniyle geçersiz sayıldı. 21’de Beşiktaş farkı 2’ye çıkardı. Olcay, Papadopoulos’tan kaptığı topu altı pasa ortaladı. Demba Ba’nın topukla attığı vuruşta top filelerle buluştu: 2-0. 

TRABZON’UN POZİSYONU YOK

Hücumdan daha çok savunmayı ön plana alarak 2. yarıya başlayan siyah-beyazlılar, hızlı ataklarla sonuca gitmek istedi. 60’da Gökhan, kaleciyi geçti, vurmakta gecikince Medjani topu çizgiden kornere attı. 63’te Sosa, kaleciyle karşı karşıya kaldı ancak Fatih tehlikeyi uzaklaştırdı. 67’de hava topunda Belkalem ile çarpışarak burnu kırılan Mustafa ambulansla hastaneye kaldırılırken yerine Cenk Tosun girdi. 84’te Serdar, Musa’dan kaptığı topla ceza alanına girdi, ortasında Cenk, fileleri bir kez daha havalandırdı: 3-0. 

2-2 olsa da mutlu olurdum

Beşiktaş Teknik Direktörü Slaven Bilic, Trabzonspor galibiyeti sonrası yaptığı değerlendirmede içinden geçen bir duyguya açıklık getirdi. Beşiktaş’ın alışılagelmiş son anlardaki gol yeme hastalığının aklına geldiğini kaydeden Hırvat teknik adam, “15 dakika kala şöyle düşündüm. 2-0 öndeyiz, çok da iyiyiz ama bir türlü 3. gol gelmiyor. 2-0 bıçak sırtıdır. Trabzonspor şimdi bir gol atsa, bir daha atsa dedim içimden. Ben yine de mutlu olacaktım ama içimden geçen olmadı” şeklinde konuştu. Trabzonspor karşısında her şeyi iyi yaptıklarını kaydeden Bilic, “Rakip iyi gününde değildi ama bunun nedeni bizim çok iyi oynamamızdı” dedi. Konya’daki muhteşem atmosfere vurgu yapan Hırvat teknik adam, “Konya’nın stadı, zemini her şeyi harikaydı. Burada bir daha oynar mıyız, göreceğiz” diyerek sözlerini tamamladı. 


 



Beşiktaş’ın golcü oyuncusu Demba Ba, dünü de boş geçmedi. Süper Lig ve UEFA Avrupa Ligi’nde son 6 maçta rakip fileleri havalandıran Senegalli golcü, ligin en az gol yiyen ekibi Trabzonpor karşısında seriyi sürdürdü ve son 6 maçta 9. golünü kaydetti. Ligde ve Avrupa kupalarında 8’er golü bulunan Demba Ba, bu sezon Beşiktaş formasıyla 18 maçında 16 gole ulaştı. 


Herkes köpek gibi koştu

Beşiktaş’ın Trabzonspor karşısında perdeyi açan golü kaydeden Veli Kavlak, maç sonunda ilginç benzetmelerle sahadaki mücadeleyi değerlendirdi. Taraftarın yardımıyla çok iyi bir galibiyet aldıklarını kaydeden Veli, “Trabzon kalecisinin vuruşu kısa düştü. Özer’le mücadeleyi kazandık topu önüme aldım ve vurdum. Vurduğumda gol olacağını anladım. Allah’a şükür top kaleye girdi. Mutluyum” diyerek pozisyonu özetledi. Veli, sahadaki mücadele için “Takımda herkes çok iyi mücadele etti. Deyim yerindeyse herkes köpek gibi koştu” yorumunu yaptı. 


Veli’nin müthiş sol ayağı!

Geçen sezonki Elazığspor maçında attığı gol sonrası alaycı bir şekilde “Müthiş sol ayağım ile yapıştırdım” esprisini yapan Olcay Şahan, dün takım arkadaşı Veli’nin attığı gol için de aynı ifadeyi kullandı. “Veli, müthiş sol ayağıyla 1-0 yaptı” diyen Olcay, “Benden örnek almış” cümlesiyle de takım arkadaşına takıldı. 


Olcay, Veli’yi geçti 500 metre fazla koştu

Beşiktaş’ın hemen hemen her maçında sahada en çok koşan futbolculardan biri olan Veli Kavlak, dün ikinci sıradaydı. Veli’yi geçen oyuncu ise gecenin yıldızlarından takım arkadaşı Olcay Şahan’dı. Veli Kavlak, kendisinden 500 metre fazla koşan Olcay için “Beni geçse geçse Olcay geçmiştir” yorumunu yaptı. 


Son 11 sezonun en iyi Beşiktaş’ı

Beşiktaş, dünkü galibiyetle son 11 sezonun en iyi 12. Hafta performansına ulaştı. 8 galibiyet, 2 beraberlik ve 2 yenilgi alan, 26 puan toplayan siyah-beyazlılar, en son 2003-2004 sezonunda 26 puanın üzerine çıkmıştı. Beşiktaş’ı şampiyon oluduğu o sezonda Mircea Lucescu çalıştırıyordu. 


Trabzon’un hasreti 6 maça çıktı

Trabzonspor, Süper Lig’de Beşiktaş ile oynadığı son 6 maçı da kazanamadı. İki takım arasında oynanan son 6 maçta 4 kez beraberlik sonucu çıktı, 2 kez Beşiktaş kazandı. Trabzonspor en son 2011-12 sezonunda Süper Final Şampiyonluk grubu maçında sahasında Beşiktaş’ı 1-0 yenmişti. 


Arena kapalı gişe

Stadının inşası nedeniyle Trabzonspor maçını Konya’da Torku Arena Stadı’nda oynayan Beşiktaş, dün gişede sezonun rekorunu kırdı. 42 bin kişilik stat dün tam anlamıyla doldu. Siyah-beyazlılar, masraflar çıktıktan sonra 1 milyon TL civarında bir geliri cebine koydu. Beşiktaş, Konya’da Torku Arena’da oynanan Trabzonspor karşılaşması sonucu taraftarlarına resmi internet sitesinden bir teşekkür mesajı yayımladı. Demba Ba da sosyal medyada attığı mesajla, muhteşem stat için Konya Kulübü yetkililerine, atmosfer için Beşiktaş taraftarına teşekkürlerini iletti. 

#Beşiktaş
#Ersun Yanal
#Trabzonspor
9 yıl önce