|

Kartal yalnız yürümeyecek

Liverpool için söylenen “You will never walk alone (Asla yalnız yürümeyeceksin)” sözü, bugün için rafa kalkacak. İngilizler, Olimpiyat Stadı’nda ateşli Beşiktaş taraftarı arasında yapayalnız kalacak. Kartal, 1-0’ın rövanşında Liverpool karşısında tur için varını yoğunu ortaya koyacak

Yeni Şafak ve
04:00 - 26/02/2015 Perşembe
Güncelleme: 23:47 - 25/02/2015 Çarşamba
Yeni Şafak
Beşiktaş, sezonun belki de en kritik maçında bugün İstanbul’da Liverpool’u ağırlayacak. UEFA Avrupa Ligi 2. tur ilk maçında iyi oyuna rağmen, gereksiz bir penaltıyla 1-0 mağlup olduğu İngiliz ekibi karşısında tur arayacak siyah-beyazlıların arkasında büyük bir taraftar desteği olacak. Atatürk Olimpiyat Stadı’nda saat 20.00’da başlayacak karşılaşmada 1-0’lık skor maçı uzatmaya götürecek. Liverpool’un bir gol bulması halinde temsilcimize tur için en az iki farklı galibiyet gerekecek.

DEMBA BA VE TÖRE SAHADA

Beşiktaş'ta sarı kart cezalıları Ersan Gülüm ile Motta, Liverpool karşısında forma giyemeyecek. Beşiktaş Teknik Direktörü Slaven Bilic'in Ersan'ın yokluğunda savunmanın göbeğinde Necip Uysal’a, savunmanın solunda ise Opare'ye şans vermesi bekleniyor. Eskişehirspor deplasmanında kalçasındaki ağrı nedeniyle forma giymeyen ve bu maçın ardından dinlendirilen Demba Ba ve ayak bileğinde problem olan Gökhan Töre, sağlık heyetinin yoğun tedavi sürecinin ardından Liverpool’a karşı forma giyebilecek.  

LİVERPOOL'DA 9 EKSİK

Markovic'in cezalı olduğu Liverpool'da kalçasından sakat Sakho ile bileğinden sakat Henderson, hasta olan Johnson ve Coutinho, son idmanda yer almadı. Diğer sakatlar Gerrard, Leiva, Enrique ve Flanagan. Bu 4 isimle birlikte Sakho, Coutinho, Johnson ve Henderson, İstanbul'a getirilmedi.

Liverpool avantajlı ama biz de varız

Beşiktaş Teknik Direktörü Slaven Bilic, dün Liverpool maçı için Pedro Franco ile birlikte bir basın toplantısı düzenledi. İlk maçta kötü oynamadıklarını ancak girdikleri pozisyonlarda daha zeki davranmaları gerektiğini belirten Bilic, rövanşta turun anahtarı olarak sabırlı olmayı gösterdi. "Bir taraftan gole ihtiyacımız var ancak gol de yememeliyiz" diyen Hırvat teknik adam, "Anfield'da pozisyonlar da bulduk. Ama o şansları kullanmak için zekice davranmalıydık. Rövanşta da top bizdeyken fırsatları iyi değerlendirmemiz lazım. Çünkü kesinlike gole ihtiyacımız var. Oyunun tüm hatlarında sağlam bir şekilde oynamalıyız. Liverpool avantaj elde etti ancak bizim de çok büyük şansımız var" ifadelerini kullandı. 

DOKTOR ONAY VERDİ, BİLİC OYNATACAK

Hırvat çalıştırıcı, Demba Ba ve Gökhan Töre konusunda "Demba Ba, bu sürede iyi çalıştı. Gökhan da iyi çalıştı. Durumu önceden iyi. Bu önemli bir maç ancak son maç değil. Ona göre düşünüyoruz. Doktor izin verirse ikisini de oynatacağım" dedi. Beşiktaş kulüp doktoru Ertuğrul Karanlık da yaptığı açıklamada, Gökhan Töre ve Demba Ba'nın Liverpool karşısında forma giyebilecek düzeyde olduklarını açıkladı. 

KAPALI GİŞE! Biletler 3 gün önce bitti

Liverpool ile oynanacak kritik rövanşa siyah-beyazlı taraftarlar büyük ilgi gösterirken, karşılaşmanın biletleri 3 gün önceden tükendi. Takımın İngiltere'deki ilk maçta sergilediği etkili futbol sonrası, yenilgiye rağmen tur umudu olan siyah-beyazlılar, biletlere adeta akın etti. Satışa sunulan 49 bin 359 bilet tamamen satılırken, kombine kartlar, sponsor biletleri ve konuk ekip taraftarlarıyla birlikte Atatürk Olimpiyat Stadı'nda 70 bini aşkın seyircinin olması bekleniyor. Toplam 79 bin 77 seyirci kapasiteli statta, 4 bin 400 kişilik bölüm konuk takım taraftarı için ayrılırken, 13 bin 856 koltuk ise kombine kartlı taraftarlara ait. Ayrıca sponsorlara 2 bin 199 bilet verildiği, güvenlik nedeniyle tribünlerin ilk 5 sıralarındaki toplam 4 bin 966 kişilik yerin boş bırakılacağı belirtildi. 


Olimpiyat Avrupa’da uğurlu geliyor

Ligde Eskişehirspor’a yenilerek deplasmandaki galibiyet serisine son veren Beşiktaş, Liverpool karşısına Avrupa kupalarında evinde 6 maçtır kaybetmeme apoletiyle çıkacak. En son İnönü Stadı'nda 15 Mart 2012'de İspanyol Atletico Madrid'e 3-0 mağlup olan siyah-beyazlılar, daha sonra İstanbul'da yaptıkları 6 Avrupa kupası maçında 4 galibiyet, 2 beraberlik elde etti. Bu maçların tamamını Atatürk Olimpiyat Stadı'nda oynayan Beşiktaş, böylece bu statta Avrupa kupalarında henüz yenilgi almadı. 


40
Beşiktaş, Liverpool maçıyla birlikte bu sezon 40. mücadelesini verecek. Süper Lig, Türkiye Kupası ve Avrupa kupalarında toplam 39 maç yapan siyah-beyazlılar, 23 galibiyet, 7 beraberlik ve 9 yenilgi aldı. Beşiktaş, aynı zamanda Avrupa'daki 176. maçına çıkacak.

17’de 3!

Beşiktaş’ı Liverpool maçı öncesi istatistikler düşündürüyor. Siyah-beyazlılar, daha önce Avrupa kupalarında deplasmanda ilk maçları kaybettiği 17 eşleşmenin sadece 3’ünde turu geçmeyi başardı. Beşiktaş, Belarus'un Dinamo Minsk, Çek Cumhuriyeti'nin Slavia Prag ve Norveç'in Tromsö takımları karşısında ilk maçları yitirmesine rağmen, rövanşta turu getirecek skorları alabildi. Siyah-beyazlılar, Tromsö eşleşmesinde turu geçse de, UEFA'dan aldığı ceza nedeniyle yoluna devam edemedi. 


9
 Liverpool, 9 yıl sonra Olimpiyat Stadı’nda maça çıkacak. İngiliz ekibi, tarihindeki son Avrupa şampiyonluğunu İstanbul’da 2005 yılında Şampiyonlar Ligi finalinde Milan’ı yenerek elde etmişti.

Sivok'ta yırtık çıktı!

Beşiktaş, bugün Liverpool ile oynayacağı zorlu maçın hazırlıklarını dün yaptığı çalışmayla tamamladı. Sakatlıkları bulunan Demba Ba ve Gökhan Töre takımla çalıştı. Sivok'un ise sağ arka adalesinde yırtık tespit edildiği açıklandı. Bu futbolcunun yanı sıra tedavisi süren Milosevic ile bireysel çalışan İsmail, Tolga ve Cenk Tosun idmana çıkmadı. 


Liverpool kafilesini İstanbul'a gelişinde İngiliz taraftarlar karşıladı

Liverpool Menajeri Brendan Rodgers, yine kazanmak istediklerini söyledi. Rodgers, İstanbul'un Liverpool için büyük bir anlam ifade ettiğini belirterek, "Zor bir maç olacağını biliyoruz. Ancak biz de deplasmanda iyi bir performans sergiliyoruz'' dedi.

#Beşiktaş
#Liverpool
#Ersan Gülüm
9 yıl önce