|

Kartal'a Bosna Hersekli yıldız

Beşiktaş Teknik Direktörü’nün Bayer Leverkusenli yıldız için kullandığı “Gün geçtikçe daha iyi oynuyor. Takımında herkes ister” sözleri gerçek oluyor. Yeni sezonda savunmada tecrübeli bir isim isteyen siyah-beyazlılar, artık Spahic’e çok yakın.

Yeni Şafak ve
04:00 - 13/04/2015 Pazartesi
Güncelleme: 21:14 - 12/04/2015 Pazar
Yeni Şafak

Gelecek sezon yeni stadına da kavuşacak Beşiktaş, şampiyon kadro kurma çalışmalarına şimdiden başlarken, öncelikli hedef defans hattına deneyimli bir futbolcu almak olacak. Bu doğrultuda çalışmalarını sürdüren Beşiktaş'ın Bayer Leverkusen'de forma giyen Emir Spahic'i gündemine aldığı öğrenildi. Teknik direktör Slaven Bilic, geçtiğimiz haftalarda Bosna Hersek basınına yaptığı açıklamada “Dzeko, Pjanic ve Spahic gibi oyuncuları kim istemez. Özellikle Spahic gün geçtikçe daha da iyi oynuyor. En son maçını izleme fırsatı bulduk. Yaşı ilerleyip tecrübe kazandıkça daha da etkili oynuyor" diyerek tecrübeli oyuncuyu beğendiğini ifade etmişti.



TECRÜBESİYLE ÖN PLANDA


Almanya Kupası'nda oynanan Bayern Münih maçı sonrası güvenlik görevlileriyle kavga eden 34 yaşındaki deneyimli stoperin, bu davranışı nedeniyle sözleşmesinin fesh edildiği açıklandı. İki sezondur Bayer Leverkusen forması giyen Emir Spahic, tecrübesi ve istikrarlı performansıyla takımın vazgeçilmezleri arasında yer alıyordu. Bir yıl daha Leverkusen ile mukavelesi olmasına rağmen, sözleşmesi fesh edilen Bosna Hersekli yıldız için en kuvvetli aday Beşiktaş. 52 kez milli olan Spahic, kariyerinde 267 karşılaşmaya çıktı.



Biz bir aileyiz


Beşiktaş Futbol Komitesi Başkanı Ahmet Nur Çebi ve yönetici Mete Vardar, teknik heyetle pazar kahvaltısında bir araya geldi. Ortaköy'de gerçekleşen kahvaltıya Bilic'in yanı sıra yardımcı antrenörler Nikola Jurcevic, Edin Terzic, Eren Şafak ve kaleci antrenörü Jose Sambade aileleri birlikte katıldı. Çebi, "Biz sizlerle daha uzun yıllara çalışmak istiyoruz. Sadece şampiyonluğa odaklanmanızı istiyoruz. Biz büyük bir ailenin parçasıyız" diyerek teknik heyete moral verdi. Ekibi adına söz alan Bilic ise, yönetimin desteğini hissetmenin önemine değindi ve "Tek hedefimiz şampiyonluk. Bunun için elimizden geleni yapacağız" dedi.



#Beşiktaş
#Bilic
#transfer
9 yıl önce