|

Kartal'a 'dakika 90' şoku

Holosko'nun erken golüyle perdeyi açan siyah-beyazlılar, ilk yarıda kaleyi bulan şutu dahi olmayan Eskişehir karşısında Olcay ve Oğuzhan ile fazlasını kaçırdı.65'te Almeida iki farkı getirse de kaçan gollerin faturası son 10 dakikada çıktı. 83'te Necati Ateş penaltıdan farkı 1'e indirdi; 90+2'de Nuhiu acı sonu getirdi.

Süleyman Hatışaru
00:00 - 8/12/2012 Cumartesi
Güncelleme: 00:08 - 8/12/2012 Cumartesi
Yeni Şafak
Kartal'a 'dakika 90' şoku
Kartal'a 'dakika 90' şoku

Sezon başından bu yana gollü geçen Beşiktaş maçlarından bir tanesi dün BJK İnönü Stadı'nda yaşandı. Sezona 'Feda' diyerek başlayan, üst üste aldığı galibiyetler ile bir anda kendisini ligin üst sıralarında bulan Kartal, zirveye konuşunu buruk yaptı: 2-2. Maça dünyanın dört bir yanına nam salmış üçlü tezahüratının verdiği güçle başlayan Beşiktaş, golü de erken buldu. 6. dakikada Diego'dan seken topu ceza sahası içinde kontrol eden Holosko, Servet'i şık bir çalımla geçip, ayağının ucuyla topu ağlar gönderdi: 1-0. 44'te de Olcay, kaleciyle karşı karşıya pozisyonda topu auta yolladı. İkinci yarının ilk 20 dakikasında adeta orta sahada pas kaptırma yarışına giren iki takım, gole uzak bir futbol sergiledi. Oyunun bu zevksiz haline 'dur' diyen Almeida oldu. 65'te Portekizli futbolcunun akıl dolu vuruşu, rakip ağları 2. kez sarstı: 2-0. Oğuzhan'ın şefliğinde kontrataklarla bulduğu pozisyonları cömertçe harcayan Kartal, son 10 dakikada kabus gördü. 83'te Necip'in Diego'yu düşürmesiyle penaltı kazanan Es-Es'te Necati topu ağlara yolladı: 2-1. 90+2'de ise Nuhiu, Diego ile paslaşmasında son sözü söyledi.

Almeida: Atamayana atarlar

Beşiktaş adına gecenin iyilerinden olan, şık bir gole imza atan Almeida, hücum olarak günlerinde olmadıklarını belirtti. İki farklı öne geçip maçı berabere bitirmelerini "Futbolun kuralı bu; atamayana atarlar' sözüyle değerlendiren Portekizli yıldız, 2. goldeki hatasını da kabul etti: '2. golü kontradan yedik. Son anlarda topu kaptırdım. Çok güçsüzdüm, topu Hilbert'e aktaramadım.'

Nene iyice gözden düştü

n Beşiktaş'ta teknik direktör Samet Aybaba'nın Ocak ayı transfer döneminde ısrarla kadroda görmek istediği ene, PSG'de iyice gözden düştü. Geçen sezon attığı 21 golle yıldızlaşan, bu sezon Ibrahimovic ve Lavezzi'nin takıma katılmasıyla forma şansı bulamayan Nene, sakat olmamasına rağmen Evian-TG maçının kadrosuna alınmadı. Fransız basını, bu durumu ayr?l?k sinyali olarak yorumladı.

Oğuzhan G.Birliği maçında cezalı

Beşiktaş'ta Fernandes'in yokluğunda takımın maestrosu olan Oğuzhan, dün gördüğü sarı kartla cezalı duruma düştü. Maça kart sınırında çıkan genç yıldız, 78. dakikada hakemin düdüğünden sonra topa vurunca kart kaçınılmaz oldu. Ligdeki sarı kart cezaları kupa maçlarını etkilemediği için Oğuzhan, kupadaki Antalya karşılaşmasında değil, gelecek hafta G.Birliği deplasmanında takımdaki yerini alamayacak.

11 yıl önce