|

Kartal'a gençlik aşısı

Beşiktaş Başkanı Fikret Orman, transfer komitesiyle yaptığı toplantıda gelecek vaat eden oyuncuların bulunmasını istedi. Her bölgeye alternatif oyuncu isteyen Başkan Orman, “Takım içerisinde geliştirip iyi paraya satabileceğimiz, potansiyeli olan oyuncuları bulun” dedi.

Yeni Şafak ve
04:00 - 23/03/2018 Cuma
Güncelleme: 09:20 - 23/03/2018 Cuma
Yeni Şafak
Kaan Ayhan 8 defa ay-yıldızlı formayı giydi.
Kaan Ayhan 8 defa ay-yıldızlı formayı giydi.

Süper Lig'de son 2 yılı şampiyon olarak tamamlayan ve bu sürede kadroda sıkça değişikliğe giden Beşiktaş'ta, sezon sonunda yeni bir yapılanma olacak. Transfer komitesi ile bir görüşme yapan Fikret Orman, kadronun gençleştirilmesi ve eldeki para edecek kıymetli oyuncuların, Cenk gibi yüksek fiyatlara satılmasını istedi. Bu sezon Şampiyonlar Ligi'nde çok iyi bir performans ortaya koysa da, Süper Lig'de istediği puanları toplayamayan siyah-beyazlılara, kadronun yaşlılığı konusunda sık sık eleştiriler geliyordu. Beşiktaş Teknik Direktörü Şenol Güneş de, yaptığı basın toplantısında bunu dile getirerek, “Biz yaşlı bir kadroya sahibiz. Dolayısıyla form tutmamız zaman alıyor” ifadelerini kullanmıştı. Bu soruna çözüm bulmak isteyen Beşiktaş Başkanı Fikret Orman, transfer komitesine, takımı gençleştirme talimatı verdi. Gelecek vaad eden oyunculara yönelmek gerektiğini ifade eden Başkan Orman'ın “Her mevki için alternatif oyuncu bulmanızı istiyorum. Genç ve geliştikten sonra satılabilecek, paraya çevrilecek futbolcuları kadroya katmalıyız. Takımın yaş ortalaması yükseldi. Böyle giderse, önümüzdeki yıl sıknıtı yaşayabiliriz” dediği öğrenildi.

Yüksek teklifler değerlendirilecek

Son yıllarda Avrupa'dan Çin'e kadar yaptığı yüksek bonservisli satışlarla dikkat çeken Beşiktaş, bu alışkanlığını devam ettirmek istiyor. Ersan ve Demba Ba ile başlayan, Atınç, Marcelo ve Cenk gibi yüksek bonservis bedelleriyle satışlar yapan siyah-beyazlılar, kadrodaki yıldızlara bu tarz teklifler gelmesi durumunda pazarlığa oturacak. Beşiktaş, geçtiğimiz haftalarda sözleşme uzattığı Tolgay Arslan ve Oğuzhan Özyakup'un yüksek maddi değerlerinin olduğunu düşünüyor ve bu oyunculara gelecek teklifleri değerlendirmeyi planlıyor. Öte yandan, Uzak Doğu'dan teklifler alan Ricardo Quaresma ve Alvaro Negredo'nun durumları da sezon sonunda yeniden değerlendirilecek. 10 milyon Euro civarındaki teklifleri kabul edecek olan siyah-beyazlı yönetim, buradan gelecek parayla kadroda gençleştirme operasyonuna gidecek ve gelecek vaad eden oyuncuları kadrosuna katacak. Bu konuda çalışmalara başlayan Beşiktaş transfer komtesinin, scout ekibinden dünyanın dört bir yanındaki genç yıldız adaylarının rapor edilmesini istedi.

İlk aday Kaan Ayhan

Beşiktaş'ın gençleştirme operasyonundaki ilk hamlesi Almanya 2. Bundesliga ekiplerinden Düsseldorf forması giyen Kaan Ayhan olacak. Ara transfer döneminde kulübüyle sözleşmesini 1 yıl daha uzatan genç futbolcu için, uygun bir teklif yapılması planlanıyor. A Milli Takım Teknik Direktörü Mircea Lucescu tarafından, milli takıma da davet edilen Kaan, daha önce 8 defa ay-yıldızlı formayı giydi. Bu sezon Alman ekibiyle 26 maça çıkan 23 yaşındaki futbolcu, istikrarlı oyunuyla dikkat çekiyor. Beşiktaş, Gökhan Gönül'ün alternatifi olarak bu transferi sezon sonunda bitirmeyi planlıyor.


Elia listeye girdi

Bir yandan şampiyonluk mücadelesi veren Beşiktaş, diğer yandan da önümüzdeki sezonun transferleri için çalışmalara devam ediyor. Sezon sonunda Quaresma'ya gelecek olan teklifi değerlendirmek isteyen siyah-beyazlılar, o bölgeye alternatif kanat oyuncusu olarak Başakşehirli Eljero Elia'yı düşünüyor. İstanbul ekibiyle 2018-2019 sezonunun sonuna kadar sözleşmesi bulunan Hollandalı oyuncu için harekete geçecek olan siyah-beyazlılar, bu konuda Başakşehirli yöneticilerle görüşecekler. Sezon başında Feyenoord'dan transfer edilen 31 yaşındaki futbolcu, bu sezon 26 maçta forma giydi. Rakip filelere 5 gol atan Elia, 2 de asist yaptı. Hollandalı futbolcu Süper Lig'in 26. haftasında Beşiktaş'ı 1-0 mağlup ettikleri maçta golü atan isim olmuştu.

Orman'dan Katar'a çıkarma

Beşiktaş Başkanı Fikret Orman, milli maç arasını fırsat bilip tanıtım ve işbirlikleri sağlamak için Katar'a gitti. Katar'da ziyaretlerde bulunan Fikret Orman, Katar Savunma Bakanı Halid el-Atiyye ile görüştü. Bakanlıkta gerçekleştirilen ziyarette, Orman'a siyah-beyazlı kulübün pazarlama ve sponsorluklar genel müdür yardımcısı Umut Kutlu eşlik etti. Beşiktaş Başkanı, bakan Halid el-Atiyye'ye imzalı Beşiktaş forması verdi. Bugün de Katar'da kalacak olan Orman, temaslarını sürdürecek.

#Beşiktaş
#Transfer
6 yıl önce