|

Kartal’da yolcular belli oldu

Hedeflerinin uzağında kalan Beşiktaş’ta, devre arasında köklü bir değişiklik yaşanacak. Başkan Fikret Orman’ın “5-6 oyuncu ayrılacak” açıklamasından sonra gönderilecek oyuncular arasında Love, Tolgay, Larin, Gökhan Töre, Lens, Quaresma, Adriano, Babel ve Vida gibi isimler olduğu öğrenildi.

Yeni Şafak
04:00 - 27/12/2018 Perşembe
Güncelleme: 04:37 - 27/12/2018 Perşembe
Yeni Şafak
Tolgay Arslan ve Ryan Babel
Tolgay Arslan ve Ryan Babel

Ara transfer dönemi yaklaşırken, Beşiktaş’ta da hareketli günler yaşanıyor. Kadroda rezivizyona gitmeyi planlayan siyah-beyalzılarda, Pepe’nin ardından ayrılacak olan isimler de netleşmeye başladı. Beşiktaş Başkanı Fikret Orman önceki gün yaptığı açıklamada kadroda değişiklikler olacağını söylemişti. Pepe’nin ayrılışıyla ilgili konuşan Orman “Giden tek isim Pepe olmayacak, 5-6 isimle daha yollarımızı ayıracağız” demişti. Oğuzhan Özyakup’un ayrılacak isimlerden olup olmadığı sorulan Orman, “Oğuzhan çok iyi futbolcu, beklentiler de yüksek. Oğuzhan ayrılacaklar arasında değil” yanıtını verirken Beşiktaş’ta ayrılacak isimler de belli oldu.


LOVE VE TOLGAY LİSTE BAŞI

Beşiktaş’ta Vagner Love’ın ayrılmasına kesin gözüyle bakılıyor. Bu sezon siyah-beyazlı ekipte tüm kulvarlarda 16 maça çıkan 34 yaşındaki oyuncu, 7 kez ağları sarsabildi. Love geçen sezon ise Beşiktaş formasıyla 13 maçta 4 gol atabilmişti. Breizlyalı oyuncu, ara transfer döneminde ayrılacak isimlerin başında geliyor. Başkan Fikret Orman’ın “Beşiktaş’ta ağzı değil, ayakları çalışan futbolcular oynar” açıklamasının Tolgay’a yönelik olduğu öne sürüldü. Yurt içi ve yurt dışından birçok talibi olan Tolgay’ın Beşiktaş’la 2022’ye kadar sözleşmesi bulunuyor. Ayrıca, uzun süredir suskunluğuyla dikkat çeken Cyle Larin de topun ağzında. 2022’ye kadar sözleşmesi bulunan Larin’in kiralık ya da bonservisiyle ayrılması bekleniyor. Başkan Orman, ara transfer döneminde, yaşları ilerleyen Adriano ve Quaresma’ya gelecek teklifleri de değerlendirip, bütçe oluşturmayı hedefliyor.

VIDA VE BABEL LİSTEDE

Beşiktaş’a geçen sezon devre arasında bonservissiz olarak katılan Domagoj Vida da ocak ayında yuvadan uçacak. Rusya’da yapılan Dünya Kupası’nda gösterdiği başarılı performansla birlikte yurt dışından devleri peşine takan Vida’ya devre arası için de birçok teklif bulunuyor. Bu sezon ligdeki 17 maçın 15’inde forma giyen 29 yaşındaki oyuncuyla Fransa Ligue 1’de kötü günler geçiren Monaco’nun yanı sıra İngiltere Premier Lig’den de teklifler bulunuyor. Öte yandan Beşiktaş’ın, Babel’in menajeriyle yapılan sözleşme yenileme görüşmelerinin ilkinden sonuç alınmazken Hollandalı futbolcunun yüksek ücret talep ettiği kaydedildi. Babel’in menajeri Beşiktaş ile iplerin koptuğunu belirtirken, gözünü Çin’e çevirdiği öğrenildi. Beşiktaş’ın da sezon sonunda zaten ayrılacak olan Babel’e iyi bir teklif gelmesi durumunda bedelsiz gitmemesi için transfere onay vereceği kaydedildi. Siyah-beyazlılarda, kanatlarda gereken etkiyi yapamayan ve maliyeti yüksek olan Lens’e gelecek teklifler de değerlendirmeye alınacak. Sözleşmesi bu sezon bitecek olan Gökhan Töre de, paraya çevrilmek istenen bir diğer isim.

Gökhan’ın istikrarı göz doldurdu

Süper Lig’in ilk yarısında 26 puan toplayan ve 7. sırada bulunarak beklentilerin bir hayli uzağında kalan Beşiktaş’ta, 17 maçlık bölümde öne çıkan isim Gökhan Gönül oldu. Siyah-beyazlı takımın 33 yaşındaki sağ beki Gökhan Gönül, zaman zaman yaşadığı sakatlıklara rağmen ilk yarıda en fazla süre alan isim olarak dikkati çekti.

Süper Lig’de sadece bir maç kaçıran Gökhan Gönül, bin 262 dakika sahada kalmayı başardı. Beşiktaş’ın savunma oyuncuları süre konusundaki istikrarlarıyla öne çıktı. Siyah-beyazlılarda Hırvat stoper Domagoj Vida, 15 maç ve bin 255 dakika, Alman file bekçisi Loris Karius ise 13 karşılaşma ve bin 170 dakika süre aldı.

En hırçını Gary Medel

Siyah-beyazlı takımda ilk yarının en hırçın oyuncusu Gary Medel oldu. İlk yarıda 14 maçta görev alan Şilili futbolcu, bunların 6’sında kart gördü. Beş kez sarı kartla cezalandırılan Medel, bir defa da kırmızı kartla takımını 10 kişi bıraktı. Geçtiğimiz sezonun başında İtalya’nın inter kulübünden transfer edilen 31 yaşındaki futbolcu mücadeleci oyunuyla dikkat çekiyor. Bu sezon siyah-beyalzı forma ile 25 maça çıkan Medel henüz gol ve asist katkısı veremedi.


#Beşiktaş
#Ayrılık
#Love
#Tolgay
#Larin
#Gökhan Töre
#Lens
#Quaresma
#Adriano
#Babel
#Vida
5 yıl önce