|

Kartal'dan dev tango

İsviçre'deki ilk karşılaşmada Zürih ile Delgado'nun golüyle 1-1 berabere kalan Beşiktaş, rövanşta yine Arjantinli yıldızının şovuyla güldü. Siyah-beyazlı takım bu galibiyetle 4. kez Türkiye'yi Şampiyonlar Ligi'nde temsil etme hakkı kazandı.

Engin Albayrak
00:00 - 30/08/2007 Perşembe
Güncelleme: 01:37 - 30/08/2007 Perşembe
Yeni Şafak
Kartal'dan dev tango
Kartal'dan dev tango

Beşiktaş Şampiyonlar Ligi 3. ön eleme turu rövanşında İsviçre'nin Zürih takımını 2-0 yenerek gruplara kaldı. İlk 20 dakikadan sonra kontrolü eline alan Beşiktaş Bobo ile üst üste pozisyonlar buldu. 37. dakikada bu kez sağdan Ricardinho'nun kullandığı kornere Bobo'nun kafa vuruşu yine sol direğin yanından auta gitti. 45. dakikada Chikhaoui şutunda kaleci Hakan pozisyonu önledi.


DELGADO KİLİDİ AÇTI

56. dakikada Serdar Özkan'ın ortasına yükselen Delgado, siyah-beyazlı takımı 1-0 öne geçirdi. 64. dakikada bu kez soldan İbrahim Üzülmez'in ortasına yükselen Delgado aynı noktadan kafa vuruşuyla durumu 2-0 yaptı. Kalan dakikalarda kaleci Hakan ve Beşiktaş defansı konuk ekibin ataklarını savuşturunca Beşiktaş turu geçen taraf oldu.


4 gün sonra gelen barış

Ligdeki G.Antep maçında Delgado'nun oyundan çıkarken teknik direktör Ertuğrul Sağlam'a tepki göstermesiyle yaşanan gerginlik, bu kez yerini dostluğa bıraktı. Aradan dört gün geçti. Zurih'e attığı iki golle turu getiren Delgado, Sağlam tarafından 74. dakikada oyundan alındı. Tribünler Arjantinli oyuncuyu ayakta alkışlarken, Delgado da Ertuğrul Sağlam ile kucaklaştı.


Delgado sözünü tuttu

Beşiktaş'ın Arjantinli yıldızı Delgado, iki sezon önce Basel formasıyla çıktığı son karşılaşmada takımı Zürich ile 1-1 berabere kalırken, Zürich lig şampiyonluğa ulaşmıştı. Ön eleme turunda oynanan ve 1-1 sonuçlanan ilk maçta da Beşiktaş'ın tek golünü atan Delgado, dün gece İnönü'de oynadığı güzel futbol ve iki golüyle Beşiktaş'a turu getirdi. Bu galibiyetle birlikte Arjantinli oyuncu İsviçre ekibinden intikamını almış oldu.


3 kulvarda da başarı hedefi

Beşiktaş Başkanı Yıldırım Demirören, maçtan sonra yaptığı açıklamada hedeflerine adım adım ilerlediklerini, 3 kulvarda da başarıyı amaçladıklarını kaydetti. Beşiktaş Genel Sekreteri Kenan Öner ise, Şampiyonlar Ligi'ne kalmayı başardıkları için büyük mutluluk duyduğunu dile getirdi. Öner, güzel futbol oynayarak hak ettikleri bir galibiyet aldıklarını ifade ederek, “Devler Ligi zor bir arena. Gidebildiğimiz kadar gideceğiz” dedi.


'İki zafer bir arada'

Ertuğrul Sağlam maç sonrası yaptığı açıklamada tüm Türk halkının 30 Ağustos Zafer bayramını kutlayarak turla birlikte iki zaferi bir arada kutlamaktan dolayı mutlu olduğunu belirtti. Kurtuluş Savaşı'nda zafere ulaşıldığını hatırlatan Sağlam, “Sonuçta zafere ulaşmıştık. Biz de bu maçı böyle görüyorduk. Çünkü Zürih müdaafaya önem vererek defansif oynayacaktı. Oyuncularım da çok iyi mücadele etti ve hep birlikte zaferi elde ettik” diye konuştu.




17 yıl önce