|

Kartal’dan kaçan kaçana

Beşiktaşlı Vagner Love’ın menajeri Evandro Ferreira, oyuncusunun serbest kalmasının ardından başka kulüplerle transfer görüşmelerine başlayacaklarını söyledi. Bu açıklama, Pepe’nin maaş nedeniyle yaşadığı süreci diğer oyuncuların da yaşayabileceğini gösterdi.

Süleyman Hatısaru
04:00 - 21/12/2018 Cuma
Güncelleme: 09:34 - 21/12/2018 Cuma
Yeni Şafak
Performansıyla eleştiri alan Vagner Love, siyah-beyazlı formayla çıktığı 16 resmi maçta 7 gol attı.
Performansıyla eleştiri alan Vagner Love, siyah-beyazlı formayla çıktığı 16 resmi maçta 7 gol attı.

Bu sezon sık sık maddi sıkıntılar nedeniyle gündeme gelen Beşiktaş’ta Pepe’nin ardından diğer oyuncuların da ayrılabileceği öğrenildi. Geçtiğimiz sezonu 4. bitiren ve Şampiyonlar Ligi’ne kalamadığı için yüksek maaşları ödeyemeyen siyah-beyazlı yönetim, oyuncuların serbest kalmasına göz yumuyor.

Beşiktaş’taki performansıyla beklentileri karşılayamayan Vagner Love’ın geleceği de belirsizliğini koruyor. Adı sık sık Brezilya kulüpleriyle anılan deneyimli golcünün geleceğiyle ilgili sürpriz bir açıklama da menajeri Evandro Ferreira’dan geldi. Ferreira, siyah-beyazlı takımla 2020 yılına kadar sözleşmesi olan Vagner Love ile ilgili olarak, “Kulüp mali açıdan zor durumda. Oyuncum serbest kaldığında, diğer kulüplerle transfer görüşmelerine başlayacağız” ifadelerini kullandı.

Corinthians Kulübü'nün 34 yaşındaki golcü futbolcuyla ilgilendiğini iddia eden Brezilya basını da Vagner Love'a herhangi bir teklif yapılmadığını öne sürdü. Corinthians’ın bonservis bedeli ödemek istemediği ve oyuncunun sözleşmesinin feshedilmesi durumunda bu transferi sonuçlandırmak istediği belirtildi.

  • Beşiktaş ile 2020 yılına kadar sözleşmesi bulunan 34 yaşındaki futbolcu, bu sezon oynadığı 16 resmi maçta 7 gol attı.
BEDAVA AYRILACAKLAR

Beşiktaş, geçtiğimiz hafta Portekizli futbolcu Pepe’nin sözleşmesini karşılıklı anlaşarak feshetti. 35 yaşındaki tecrübeli futbolcu, siyah-beyazlı yönetimle yaptığı görüşmenin ardından sözleşmesini sonlandırdı. Pepe’nin, maaşlarını kendisine söylenen tarihte alamadığından dolayı huzursuz olduğu ve bu durumu daha önce siyah-beyazlı yönetime ilettiği öğrenildi.

Pepe’nin ardından Vagner Love’un menajerinden gelen açıklama da bu ayrılıkların devam edeceğini gösterdi. Siyah-beyazlılarda sadece yabancı oyuncuların değil, yerli oyuncuların da uzun süredir maaş alamadıkları ifade edildi.

Başkan Fikret Orman ve Teknik Direktör Şenol Güneş, bir süre önce birlikte basın toplantısı yapmış, bu sırada Güneş’in bu sezon henüz para almadığı bizzat Başkan Orman tarafından dile getirilmişti. Maddi kaynak oluşturmakta zorlanan siyah-beyazlılarda, Pepe’nin ardından Love, Adriano, Babel, Quaresma gibi isimlerin de aynı durumu yaşayabileceği ifade edildi.

Beşiktaş, Oliveira’nın peşinde

Ara transfer döneminde kadrosunu takviye etmek isteyen Beşiktaş için İngiltere’den sürpriz bir iddia geldi. Beşiktaş’ın, Championship ekibi Norwich City’de forma giyen 27 yaşındaki santrfor Nelson Oliveira’nın transferi için İngiliz ekibiyle anlaştığı ve Portekizli futbolcunun devre arasında kiralık olarak siyah-beyazlılara geleceği öne sürüldü.

İngiliz basınında Mirror’un haberine göre, Beşiktaş ve Norwich City arasında büyük oranda anlaşmaya varıldı. Kulüplerin son detayları görüştükleri, Nelson Oliviera’nın da Beşiktaş’ta forma giymek istediği kaydedilirken, önümüzdeki günlerde aradaki son pürüzlerin giderilmesinin ardından 27 yaşındaki oyuncunun devre arasında Beşiktaş’ta kiralık olarak forma giyeceği iddia edildi.


Pepe’ye Monaco talip

Beşiktaş’la sözleşmesini fesheden Portekizli yıldız Pepe’ye, Fransa’nın efsane futbolcularından Thierry Henry’nin çalıştırdığı Monaco talip oldu. Avrupa’nın önde gelen pek çok kulübünün listesine giren 35 yaşındaki oyuncu için Fransız ekibinin de sırada olduğu ifade edilirken, Henry’nin ilerleyen yaşına rağmen Pepe’nin tecrübesiyle takıma çok şey katacağına inandığı ve yönetimden alınmasını talip ettiği öğrenildi. Monaco, bu sezon 17. hafta itibarıyla düşme hattında yer alıyor.

Zemine kökten çözüm

Beşiktaş’ta sezon başından beri devam eden zemin problemi lige verilen arada kökten çözülecek. Daha önce iki defa geçici çözümler üretilen Vodafone Park çimleri için ilk yarıdaki iç saha maçlarının bitmesinin ardından yoğun bir çalışma başlatıldı. Bakıma alınan ve uzmanlarca gerekli işlemlerin uygulanacağı saha, ligin ikinci yarısına çok iyi bir şekilde girecek.

#Beşiktaş
#Vagner Love
5 yıl önce