|

Kartal’ın yeni hedefi Douglas

Sağ bek transferi konusunda İtalya’da girişimlerde bulunan ancak istediği sonucu alamayan Beşiktaş, rotayı Süper Lig’e çevirdi. Sivasspor’un Brezilyalı oyuncusu Douglas Pereira’yı gündemine alan siyah-beyazlılar, bu konudaki taleplerini kırmızı-beyazlılara iletmeye hazırlanıyor.

Haber Merkezi
04:00 - 17/01/2019 Perşembe
Güncelleme: 04:15 - 17/01/2019 Perşembe
Yeni Şafak
Douglas Pereira
Douglas Pereira

Beşiktaş’ta forvet ve stoper transferinden sonra sağ bek için de girişimler hızlandı. Teknik direktör Şenol Güneş’in raporu doğrultusunda Gökhan Gönül’e alternatif arayan siyah-beyazlılar, uzun süredir arayış içerisinde. Sağ bek arayışlarını sürdüren Beşiktaş, İtalya’da umduğunu bulamayınca rotasını Süper Lig’e çevirdi. Siyah-beyazlılar, Demir Grup Sivasspor’un Barcelona’dan kiraladığı Douglas Pereira için temaslarını sıklaştırdı. Beşiktaş, Brezilyalı futbolcunun kırmızı-beyazlı takım ile yaptığı sözleşmedeki bir maddeden faydalanmak istiyor. Sözleşmede Barcelona’nın futbolcuyu geri çağırma ve Demir Grup Sivasspor’un kiralamayı iptal ettirme hakkı bulunuyor. Siyah-beyazlılar’ın bu maddenin hayata geçirilmesi ile Brezilyalı oyuncuyu kadroya katmak istediği belirtildi. Ayrıca Kartal’ın bu transferi noktalamak için iki kulüp başkanı arasındaki iyi ilişkileri ve Fatih Aksoy transferinde sağlanan kolaylığı da kullanacağı belirtildi.

SEZON SONU SERBEST

Barcelona ile sözleşmesi sezon sonu bitecek olan Douglas için Katalan ekibinin de zorluk çıkarmayacağı öne sürülüyor. Sezon başında Sivasspor’a transfer olan Douglas, ilk yarıda 15 resmi maça çıkarken, 2 gol attı ve 5 de asit yaptı. 2014 yılında Brezilya ekibi Sao Paulo’dan Barcelona’ya 4 milyon Euro karşılığında transfer edilen 28 yaşındaki sağ bek, 2 sezon Katalan ekibinin formasını giydikten sonra sırasıyla Sporting Gijon ve Benfica’ya kiralandı. Bu sezonun başında ise Sivasspor’a kiralanan Douglas’ın Barcelona ile olan sözleşmesi sezon sonunda bitiyor. Kırmızı-beyazlı ekipte ortaya koyduğu performansla dikkat çeken Brezilyalı oyuncuyu teknik direktör Şenol Güneş’in de istediği, Douglas’ın da Beşiktaş’a gelmeye sıcak baktığı öğrenildi. Kartal’ın bu konudaki bir başka alternatifi ise Atalanta’da forma giyen Berat Djimitsi. Uygun maliyeti, stoper, sağ ve sol bek mevkilerinde de görev yapabiliyor olması Arnavut futbolcuyu, siyah-beyazlılar için cazip kılıyor. Beşiktaş’ın sağ bek transferini hafta başına kadar netleştirmesi bekleniyor.

  • Hoca isterse affederiz
  • Transfer çalışmalarını sürdüren Beşiktaş’ta Babel’in gitmesinin ardından gözler diğer oyunculara çevrildi. Kadro dışı kalan futbolcularla ilgili A takımından Sorumlu Yönetici Ahmet Kavalcı, “Eğer hocamız bu oyuncularla ilgili tasarrufta bulunmak istediğini bize iletirse, biz de kadro dışı kalan isimlerle görüşme yaparız” dedi. Kavalcı ayrıca Tolgay Arslan için teklifler olduğunu belirterek, “Biz oyuncuya bir yatırım yaptık ve bunun karşılığını almadan göndermeyiz” diye konuştu. Kadro dışı kalan futbolcularla ilgili olarak Teknik Direktör Şenol Güneş’in rapor vermesi halinde harekete geçebileceklerini söyleyen Kavalcı, “Biz bu futbolculara takım bulmaları halinde gidebileceklerini söyledik. Ancak şu anda hocamızın kadro dışı kalan futbolcularla ilgili bir isteği olursa, biz de yönetim olarak üzerimize düşeni yaparız ve görüşmelerimizi gerçekleştiririz. Gökhan Töre’yle ilgili olarak hocamız şu ana kadar herhangi bir talepte bulunmadı. Hocamız bu bölgede Lens, Mustafa Pektemek ve Quaresma’nın olduğunu söylemişti. Ancak eğer kendisi görüşmemizi isterse, biz de görüşmemizi gerçekleştiririz” ifadelerini kullandı. Ahmet Kavalcı, Adriano’nun futbolu Beşiktaş’ta bırakmasını istediklerini de ifade etti.
  • Burak 71 giyecek
  • Beşiktaş’ın Trabzonspor’dan transfer ettiği Burak Yılmaz’ın, siyah-beyazlı takımda 71 numaralı forma ile mücadele edeceği açıklandı. Devre arası transfer döneminde Beşiktaş ile sözleşme imzalayan ve siyah-beyazlı camia ile ikinci kez yolları kesişen Burak Yılmaz’ın forma numarası belli oldu. Gittiği takımlarda genellikle 7 ve 17 numaralı formaları tercih eden tecrübeli golcü, Beşiktaş’ta bu sezon ise 71 numaralı forma ile mücadele edecek. Beşiktaş’ta 7 numaralı formayı Portekizli yıldız Ricardo Quaresma giyerken, 17 numaralı formayı ise Lens terletiyor.
  • Pjaca ihtimali artıyor
  • Babel’in yerine Pjaca’yı almak isteyen Beşiktaş’ı yakından ilgilendiren gelişmeler yaşanıyor. İtalya basınına göre Juventus, Fiorentina ile görüşüp Pjaca’nın kiralık sözleşmesini feshetmek için Mor Menekşeleri ikna etmeye çalışıyor. Pjaca’nın Fiorentina ile kiralık sözleşmesini iptal etmek isteyen Juventus’un genç futbolcuyu sezon sonuna kadar Beşiktaş’a kiralamayı düşündüğü iddia edildi.

#Beşiktaş
#Sağ bek
#Douglas Pereira
5 yıl önce