|

Kazaklara göre favori Türkiye

Kazakistan Teknik Direktörü Yuri Krasnozhan, A Milli Takım ile yarın oynayacakları maça ilişkin yaptığı açıklamada, maçın favorisinin Türkiye olduğunu ve kendileri için bir puan almanın başarı olduğunu söyledi.

Yeni Şafak
20:31 - 15/11/2014 Cumartesi
Güncelleme: 18:34 - 15/11/2014 Cumartesi
IHA
Kazakistan Milli Takımı, A Milli Takım ile oynayacağı maçın hazırlıklarını Türk Telekom Arena'da Teknik Direktör Yuri Krasnozhan yönetiminde yaptığı antrenmanla tamamladı. (Ahmet Dumanlı - Anadolu Ajansı)
Kazakistan Milli Takımı, A Milli Takım ile oynayacağı maçın hazırlıklarını Türk Telekom Arena'da Teknik Direktör Yuri Krasnozhan yönetiminde yaptığı antrenmanla tamamladı. (Ahmet Dumanlı - Anadolu Ajansı)
A Milli Futbol Takımı, 2016 Avrupa Şampiyonası Elemeleri A Grubu'ndaki dördüncü maçında yarın Kazakistan ile karşılaşacak. Karşılaşma öncesi basın mensuplarının sorularını yanıtlayan Kazakistan Teknik Direktörü Yuri Krasnozhan, maçın favorisinin Türkiye olduğunu söyledi. Krasnozhan, “Aramızdaki ekonomik ve kardeşlik ilişkileri güçlü. Kültür ve spor konusunda da bağlarımızı kuvvetlendiriyoruz. Ama ne yazık ki yarın rakibiz. Biz de Türkiye gibi 1 puan aldık. Hepimiz biliyoruz ki bu maçın favorisi Türkiye. Elimizden geldiğince bütün gücümüzü sahaya yansıtacağız” dedi.


'Bir puan bizim için başarıdır'

Çok önemli oyuncularını kaybettiklerini ancak ellerinde etkili oyuncuların bulunduğunu ifade eden tecrübeli teknik adam, “Pres altında olacağız. Hızlı paslar yapmamız ve hızlı kararlar almamız lazım. Her maça 3 puan için çıkıyoruz ve bir puan alırsak da bu bizim için başarı olur. Bu maça da 3 puan için çıkacağız” dedi.


Smakov: 10 sene önceki gibi değiliz

Kazakistan Milli Takım kaptanı Samat Smakov ise bu maçta ekstra performans sergilemek istediğini dile getirerek, "Gol atmak istiyorum. 1 hafta boyunca videoları izledik ve hazırlıklarımızı yaptık. Bu atmosferde elimizden geldiğince çabalamaya çalışacağız. 10 sene önce Avrupa arenasına çıktığımızda deneyimsizdik. 10 senede çok büyük değişimler oldu. Şimdi daha iyi bir takımda Türkiye arenasına çıkıyoruz” diye konuştu.


Teknik Direktör Yuri Krasnozhan yönetimindeki Kazakistan A Milli Takımı'nın kadrosunda şu oyuncular bulunuyor: Andrei Sidelnikov (Aktobe), Aleksandr Mokin (Shahter), Stas Pokatilov (Shahter), Viktor Dmitrenko (Astana), Yuri Logvinenko (Aktobe), Renat Abdulin (Atyrau), Dmitri Shomko (Astana), Mark Gurman (Kairat), Ilia Vorotnikov (Taraz), Gafurzhan Suyumbayev (Ordabasy), Dmitri Miroshnichenko (Aktobe), Abzal Beisebekov (Astana), Alexander Kirov (Shahter), Sergei Malyi (Shahter), Andrei Karpovich (Atyrau), Bauyrzhan Islamkhan (Kairat), Ulan Konysbaev (Shahter), Askhat Tagybergen (Aktobe), Samat Smakov (Kairat), Azat Nurgaliyev (Ordabasy), Aslan Darabayev (Kairat), Roman Murtazayev (Shahter), Sergei Khizhnichenko (Korona), Stanislav Lunin (Kairat), Alexey Shyotkin (Taraz).
#EURO 2016
#KAZAKİSTAN
#TÜRKİYE
#YURI KRASNOZHAN
9 yıl önce