|

Kazanmaya devam edeceğiz

Fenerbahçe’nin Y. Malatyaspor karşısında aldığı galibiyetin baş mimarı Mehmet Ekici, “Bundan sonraki maçlarda da gollerimi sürdürerek bana her zaman destek veren bu büyük camiaya borcumu ödemek istiyorum” dedi. Ekici, futbollarını geliştirerek yola devam etmek istediklerini de dile getirdi.

Haber Merkezi
04:00 - 30/01/2019 Çarşamba
Güncelleme: 03:19 - 30/01/2019 Çarşamba
Yeni Şafak
Mehmet Ekici
Mehmet Ekici

Yeni Malatyaspor maçında 2 gol atarak takımının galibiyetinde önemli rol oynayan Mehmet Ekici, “Futbol kariyerimde ilk kez hattrick yapacaktım ama kısmet değilmiş” dedi. Karşılaşma sonrası basın mensuplarıyla sohbet eden Mehmet Ekici, “Bu galibiyet hepimizin başarısı. Takım olarak çok iyi oynadık, çok fazla gol pozisyonuna girdik. Benim kaçırdığım penaltı ve değerlendiremediğimiz pozisyonlar vardı. Bu futbolun üstüne koyarak kazanarak yolumuza devam edeceğiz” dedi. Penaltıyı kullanırken sanki üzerinde bir stres vardı şeklindeki değerlendirme üzerine Mehmet Ekici, “Penaltıyı kullanırken üzerimde bir stres yoktu. Belki kameralara öyle yansımış olabilir. Ancak oldukça rahattım, sağ köşeye sert bir vuruş yaptım, ancak kaleci güzel bir kurtarış yaptı” ifadelerini kullandı

KAPASİTEM ARTIK YETERLİ

Artık fizik kondisyon olarak 90 dakikayı kaldırabilecek fizik kondisyon kapasitesinde olduğunu kaydeden Mehmet Ekici, “Bursaspor maçında ayağıma çok sert bir darbe almıştım. Halen ağrılarım vardı, ağrılar içinde oynadım. Fizik kondisyon olarak 90 dakikayı kaldırabilecek kapasitedeyim. Bundan sonraki maçlarda da gollerimi sürdürmek ve asistler yaparak bana her zaman destek veren bu büyük camiaya borcumu ödemek istiyorum” dedi. Maçta 2 gol atmasıyla ilgili olarak ise Mehmet Ekici, “Golü kimin attığı önemli değil, kim atarsa atsın önemli olan 3 puan kazanmak. Uzun süredir galibiyet alamıyorduk, Yeni Malatyaspor karşısında bunu başardığımız için mutluyuz. Önümüze bakmalıyız, bizi bekleyen kritik haftalar ve önemli maçlar var. Futbolumuzun üzerine koyarak kazanarak yolumuza devam etmek istiyoruz” dedi.

TARAFTARIN BÜYÜK KATKISI VAR

Sarı-lacivertli taraftarlara da teşekkür eden Mehmet Ekici, “Taraftarlarımız bize inandı ve stadı doldurdular, arkamızda durdular, bu galibiyette taraftarlarımızın da çok büyük katkısı vardı” dedi. Mehmet Ekici, teknik heyetin oyun sisteminde önemli bir yer tutuyor. Oyunu iki yönlü oynayabilen, pas akışında oyunun yönünü değiştiren Mehmet Ekici, merkezde oyun kurucu görevini üstleniyor ve sarı-lacivertli takımın ataklarını şekillendiriyor. Fizik olarak da güçlenen Mehmet Ekici’nin artık 90 dakikayı kaldırabilecek seviyede olduğu öğrenildi.

İslam Slimani
Sevilla’ya gidiyor

F.Bahçe’de performansıyla hayal kırıklığı yaşatan Cezayirli golcü İslam Slimani, Sevilla ile anlaştı. Tecrübeli golcünün menajeri transfer görüşmesi yapmak için İspanya’ya gitti ve Sevilla kulübüyle masaya oturdu. Sevilla teknik direktörü Pablo Machin de Slimani’yi takımında görmek istediği biliniyordu.

  • Fenerbahçe UEFA ile masada
  • F.Bahçe’nin UEFA ile yarın yapacağı Finansal Fair Play FFP toplantısı gelecek adına oldukça önem arz ediyor. UEFA ile Finansal Fair Play (FFP) anlaşması çerçevesinde yönetim ve UEFA heyeti bir görüşme yapacak. Sarı-lacivertliler, UEFA ile yapılacak görüşme öncesi kulübün mali durumu ile ilgili detaylı bir rapor hazırladı. Sermaye artırımıyla kulübe giren sermaye vurgulanacak ve yeni sponsorluklarla elde edilen gelirlerin yanı sıra oyuncuların maaş yükünün azaltıldığı da anlatılacak. Futbolculara ve kulüplerine vadesi gelmiş tüm borçların ödendiğine dair belgeler sunulacak. Sarı-lacivertliler, UEFA’yla 2015-2016’da başlayan ve 2019-2020’de sona erecek FFP anlaşmasının zorluklarını yaşıyor.
  • Nicolas Castillo ile anlaşma sağlandı
  • F.Bahçe, yeni golcüsünü Portekiz’den getiriyor. Sarı-lacivertliler, Benfica forması giyen 25 yaşındaki Şilili forvet Nicolas Castillo’yu kiralık olarak kadrosuna katıyor. Fenerbahçe yönetimi, yaptığı görüşmelerde hem Benfica hem de Şilili forvet ile anlaşmaya vardı. Kiralama anlaşmasında satın alma opsiyonunun da olduğu gelen haberler arasında. Castillo’nun da milli takımdan arkadaşı Isla’yı arayarak, F.Bahçe hakkında bilgi aldığı belirtildi. Geçen sezon Meksika Ligi’nde başarılı bir performans sergileyen Castillo, bu sezon transfer olduğu Benfica’da forma şansı bulamamıştı. Castillo bu sezon oynadığı 11 maçta 270 dakika süre aldı ve gol atamadı.
  • Tolgay Arslan inadı sürüyor
  • Orta sahayı güçlendirmek isteyen F.Bahçe, Beşiktaş’ın kadro dışı bıraktığı Tolgay Arslan için görüşmelerini sürdürüyor. Sarı-lacivertliler, siyah-beyazlı kulüple bonservis konusunda kıran kırana pazarlık yapıyor. Fenerbahçeli yöneticlerin, Beşiktaş’a son teklifini ilettiği, bu teklifin 2 milyon Euro olduğu öğrenildi. Tolgay Arslan da F.Bahçe ile her konuda anlaşmaya vardı ve F.Bahçe’ye gitmek istediğini yöneticilere iletti. F.Bahçe, transferin son gününe kadar bekleyecek ve Tolgay Arslan transferini gerçekleştirmeye çalışacak.
Skrtel’e 3 maç ceza

Profesyonel Futbol Disiplin Kurulu’nun, Fenerbahçeli Martin Skrtel’e rakip takım sporcusuna yönelik şiddetli hareketi nedeniyle 3 resmi müsabakadan men ve 13 bin lira para cezası verdiği bildirildi. Slovak savunmacı, sarı-lacivertli ekibin Ziraat Türkiye Kupası’nda 1. Lig temsilcisi Ümraniyespor ile oynadığı maçta kırmızı kart görmüştü.


#Fenerbahçe
#Mehmet Ekici
5 yıl önce