|

Kelly: Türkiye Euro 2024'ü rahatlıkla yapabilir

UEFA Milli Takım Müsabakaları Müdürü Lance Kelly Türkiye'nin Euro 2024 adaylığı ile ilgili, "2024 Avrupa Şampiyonası ev sahipliğinin kazanılması durumunda, turnuvanın burada çok başarılı geçeceğine inanıyorum" ifadelerini kullandı.

Yeni Şafak
13:06 - 6/03/2017 Pazartesi
Güncelleme: 13:15 - 6/03/2017 Pazartesi
AA
Lance Kelly Türkiye'nin Euro 2024 için şanslı olduğunu dile getirdi.
Lance Kelly Türkiye'nin Euro 2024 için şanslı olduğunu dile getirdi.

UEFA Milli Takım Müsabakaları Müdürü Lance Kelly, Türkiye'nin 2024 Avrupa Şampiyonası adaylığını memnuniyetle karşıladıklarını söyledi.



Lance Kelly yaptığı açıklamada, böyle önemli bir organizasyona ev sahipliği yapmak istendiğinden dolayı Türkiye Futbol Federasyonu (TFF) ve Türk halkını kutladığını belirterek, "Zaten Türkiye bir futbol ülkesi. Böyle bir büyük organizasyonu yapabileceğinden hiçbir şüphemiz yok" dedi.



"Çok başarılı geçeceğine inanıyorum"

  • Şu ana kadarki tüm toplantılarımızda, incelemelerimizde bunu gördük. Türkiye'nin 2024 Avrupa Şampiyonası ev sahipliğini kazanması durumunda, turnuvanın burada çok başarılı geçeceğine inanıyorum.

"Türkiye'de yapılmasında hiçbir sakınca yok"

  • Organizasyon ekibi olarak yüksek bir şansınız olduğunu düşünüyorum. Türkiye son olarak FIFA 21 Yaş Altı Dünya Kupası'na da ev sahipliği yaptı. Başarılı bir iş çıkartıldığını gördük. UEFA olarak böyle büyük bir organizasyonun Türkiye'de yapılmasında hiçbir sakınca görmüyoruz.


"Tek kriter statlar değil"

  • Bu dosya için farklı kriterler var. Farklı noktalara bakılıyor. UEFA olarak tabii ki bu gelişmeleri (inşa edilen statlar) takip ediyoruz. Hatta bazı projelerde TFF yetkilileriyle temas halindeyiz. Bu yeni yatırımları yakından takip ediyoruz. Ancak şunu da söylemek gerekir ki, bir turnuvanın ev sahipliğinin yapılabilmesi için sadece inşa edilen statlar kriter değil. Genel anlamda o ülkenin futbolun gelişimine yaptığı katkılar ve hangi projelere imza atıldığı da çok önemlidir. Tesisler, bizim dikkate aldığımız kriterlerden sadece bir tanesi.





#2024 Avrupa Şampiyonası adaylığı
#Lance Kelly
7 yıl önce