|

Kenan Karaman: Türkiye'den teklif aldım

Geçtiğimiz günlerde Fortuna Düsseldorf'a transfer olan ve adı 4 büyüklerle anılan Kenan Karaman, Türkiye'den transfer teklifi aldığını doğruladı.

Yeni Şafak
12:04 - 26/05/2018 Cumartesi
Güncelleme: 12:14 - 26/05/2018 Cumartesi
AA
Kenan Karaman, milli takımın İran, Tunus ve Rusya ile yapacağı hazırlık maçlarının aday kadrosunda yer aldı.
Kenan Karaman, milli takımın İran, Tunus ve Rusya ile yapacağı hazırlık maçlarının aday kadrosunda yer aldı.

Önümüzdeki sezon Almanya Birinci Futbol Ligi (Bundesliga) ekiplerinden Fortuna Düsseldorf'ta forma giyecek Kenan Karaman, kariyeriyle ilgili önemli açıklamalarda bulundu.

"Türkiye'den transfer teklifi aldım"

24 yaşındaki Kenan Karaman, Türkiye'den transfer teklifi aldığını fakat Bundesliga'daki hedeflerine henüz ulaşmadığı için bunu kabul etmediğini dile getirdi.

Türkiye'nin Avrupa'da oynayan futbolcular için cazip bir ülke olduğunu anlatan 24 yaşındaki oyuncu, sözlerine şöyle devam etti:

  • Türkiye'den transfer teklifi aldım. Takımın ismini vermek istemiyorum. Türkiye'de büyük takımlarda oynamak ayrı bir duygu ama henüz Bundesliga'daki hedeflerime ulaşmadığım için bu teklifi kabul etmedim. Şu an Bundesliga'yı düşünüyorum. Diğer milli oyuncularla beraber hepimiz Almanya'da Türkiye'yi iyi bir şekilde temsil etmeye çalışıyoruz. Herkesin, oynadığı takımda çok önemli roller üstlendiğini düşünüyorum. İnşallah daha çok genç Türk vatandaşı futbolcu, Almanya'da kendisini gösterir.
Tayfun Korkut ile 2 kez çalıştı

1994'te Almanya'nın Stuttgart kentinde doğan Kenan, futbola da şehirle aynı adı taşıyan takımda başladı.

Ardından kentin bir başka takımı Stuttgarter Kickers'ta forma giyen milli futbolcu, daha sonra ise profesyonel olacağı Hoffenheim takımına transfer oldu. Kenan Karaman, Hoffenheim'ın alt yaş kategorisinde ve Hannover 96'da şu an Bundesliga ekiplerinden Stuttgart'ın teknik direktörlüğünü yapan Tayfun Korkut ile çalıştı.

Kenan, Bundesliga'da ilk maçına 2013-2014 sezonunda Hoffenheim formasıyla çıktı. Milli futbolcu, 2014 Mart'ta Wolfsburg'u 6-2 yendikleri maçın 88. dakikasında şu an İngiliz ekibi Liverpool'da forma giyen Brezilyalı Roberto Firmino'nun yerine oyuna dahil olarak Bundesliga'da ilk kez boy gösterdi.

  • Milli oyuncu, 2015-2016'da küme düştüğü Hannover 96 ile ertesi sezon tekrar Bundesliga'ya yükseldi. Kenan, 2017-2018 sezonunda Hannover 96 forması ile Bundesliga'da çıktığı 22 maçta 1 kez fileleri havalandırdı.

#Kenan Karaman
#Fortuna Düsseldorf
6 yıl önce