|

Kenan Sofuoğlu'nun en büyük hayali

Dünya SüperSport Motosiklet Şampiyonu Kenan Sofuoğlu, Düzce'nin Cumayeri İlçesi'nde yapımı süren her türlü motor sporlarının yapılacağı 4 bin 100 metrelik pisti gezdi. Pistin İstanbul Park'a alternatif olacağını belirten Sofuoğlu, en büyük hayalinin, Formula 1 pilotu yetiştirmek olduğunu söyledi.

Yeni Şafak
18:29 - 10/06/2016 Cuma
Güncelleme: 15:31 - 10/06/2016 Cuma
DHA

Dünya SüperSport Motosiklet Şampiyonu Kenan Sofuoğlu, Otomobil Sporları Federasyonu Başkanı Serkan Yazıcı ile birlikte Cumayeri'nde yapımı süren motorsporları pistini inceledi. Helikopterle pistin yapıldığı alana inen Sofuoğlu ve Yazıcı, Düzce Belediye Başkanı Mehmet Keleş, Cumayeri Belediye Başkanı Recep Tuna ve Motosiklet Sporları Federasyonu Başkanı Bekir Yunus Uçar tarafından karşılandı. Sofuoğlu ve Yazıcı, Başkanlar Keleş ve Tuna'dan pistle ilgili bilgi aldı.



Otomobil Sporları Federasyonu Başkanı Serkan Yazıcı, Türkiyede bu tip pistlere ihtiyaç olduğunu belirterek, "Kenan Sofuoğlunun girişimleriyle yerel yönetimlerin yardımıyla olan bir proje. Kenan Sofuoğlu, sadece motosikletin değil, Türkiyedeki motor sporlarının en büyük kahramanıdır. Bizim de kahramanımızdır. Kendisi dünya şampiyonalarında devamlı şampiyon oluyor. Kenan Sofuoğulları çıkarmak istiyorsak mutlaka böyle pistleri yapmak zorundayız. Avrupada bunlar kasabalarda var. Türkiyede 3 tane pist var. Bunlardan iki tanesi istenen düzeyde değil. Biz otomobil sporları federasyonu olarak bu pisti komple destekliyoruz. En kısa zamanda hem motosiklet hem de otomobil sporcuları burada Kenanın eşliğinde ve bizim sporcularımız eşliğinde uluslararası düzeyde başarı elde edecek" dedi.



Milli motosikletçi Kenan Sofuoğlu ise pistin bir çok piste alternatif olacağını söyleyerek, şöyle konuştu:


"İstanbul Park var ama orayı kullanmak çok kolay değil. Biz de ona alternatif bir park yapmak çok istiyorduk. Sonunda Cumayeri Belediyesi'nin girişimleriyle buraya başladık. İlk adımları attığımızda belli eksiklikler olacaktı. Özellikle drift, oto darkları yarışlarının yapılabileceği bir alana ihtiyacımız vardı. Yaz aylarında çalışmaları hızlandıracağız. En büyük hayalimiz ise bu yıl bitmeden hem bir otomobil yarışı hem de motosiklet yarışı yapmak. Biz elimizden geldiği kadarıyla bir yerlere kadar getireceğiz. Devletimizin de bize desteği gerekiyor. Özellikle Spor Bakanlığımızın da tesisin bitmesiyle alakalı yardımlarına ihtiyacımız var. Ama öncelikle biz elimizi taşın altına koyarak bir yerlere getirip parkuru tamamlamak istiyoruz."



Sofuoğlu, böyle pistlerin asıl amacının Türkiye'de motor sporuna öğrenci yetiştirmek olduğunu ifade eden Sofuoğlu, "Burada çok sayıda sporcu yetiştireceğimize inanıyorum. Bir adım gerekiyordu. Bu adımı hep beraber attık. Buradaki birliktelik bize ilerde çok şeyler kazandıracak. Hayalim sporcu yetiştirmek. Son birkaç yıldır en büyük hayalim ise Formula 1'e bir sporcu yetiştirmek. İnşallah onunla alakalı olarak bu pist bir adım olur" dedi.



#Kenan Sofuoğlu
#Formula 1
8 yıl önce