|

'Kendi felsefemi oturtacağım'

Türkiye Basketbol Ligi ekiplerinden Tofaş'ın başantrenörü Ilias Zouros, kendi felsefesini basketbol sahasında da uygulayacağını söyledi.

Yeni Şafak
10:49 - 25/12/2014 Perşembe
Güncelleme: 10:53 - 25/12/2014 Perşembe
IHA

Türkiye Basketbol Ligi'nin 12. haftasında sahasında İstanbul Büyükşehir Belediyespor'a kaybeden Tofaş'ta başantrenör Ilias Zouros ve genç oyuncu Tayfun Erülkü açıklamalarda bulundu.


Defansta yeteri kadar iyi oynamadıklarını belirten Yunan koç, "İki gün önce takımla antrenmanlara başladım. Kafamdaki sistemi oturtmak için yeterli zamanım olmadı. Bundan sonraki dönem için daha iyi hazırlanacağız. İstanbul Büyükşehir Belediyespor maçı çok zor geçti. Zamana ihtiyacım var. Ligde zor bir durumdayız. Şu anki pozisyonumuz çok önemli değil. Doğru ve sistemli bir çalışma iyi bir sonuç verecektir" dedi.


Tofaş'ın daha önce çok skorer bir takım oluğu ve İstanbul Büyükşehir Belediyespor karşısında az sayı kaydettiklerinin sorulması üzerine Zouros, "Hücum günden güne değişebilir. Geçen maç Dashaun Wood 33 sayı attı ama bugün tek bir oyuncu üzerine skor dağılmadı. Hücumda bazen iyi bazen de kötü günde olabilirsiniz. İlerleyen haftalarda ayarlar yapacağım. Kendi felsefemi basketbol sahasında da uygulayacağım" diye konuştu.


Tayfun Erülkü ise, iki takım için de kritik bir mücadele olduğunu belirterek, "İstanbul Büyükşehir Belediyespor'u tebrik ediyorum. Karşılaşmaya iyi başlamadık ama devrenin sonuna doğru farkı kapattık. İkinci yarıya da iyi başladık ama sonunu iyi getiremedik. Cumartesi günü oynayacağımız Rönesans TED Ankara Kolejliler maçına odaklanıp daha iyi mücadele etmek istiyoruz" açıklamasını yaptı.

#Basketbol
#Tayfun Erülkü
#Tofaş
#Ilias Zouros
9 yıl önce