|

Khizanishvili G.Saray'a imza attı

Sarı-kırmızılı takım geçen yıl başını çok ağrıtan stoperde çözümü İngiltere'de buldu. Tugay'ın eski takımı Blackburn Rovers'ten takım arkadaşı Khizanishvili 3 yıllığına G.Saraylı oldu.

00:00 - 14/06/2009 Sunday
Güncelleme: 03:14 - 14/06/2009 Sunday
Yeni Şafak
Khizanishvili  G.Saray'a imza attı
Khizanishvili G.Saray'a imza attı

Galatasaray'da sezon boyunca kriz yaşanan stoper mevkiisine ilk transfer gerçekleştirildi. Blackburn Rovers'ın Gürcü stoperi Zurab Khizanishvili ile her konuda anlaşıldı. Blackburn Rovers'a 2.5 milyon euro bonservis bedeli ödeyecek olan sarı-kırmızılı takım, Khizanishvili'ye ise yıllık 1.4 milyon euro verecek. Gürcistan Milli Takımı'nın da en önemli oyuncularından biri olan tecrübeli futbolcu ile 3 yıllık anlaşma imzalandı. Khizanishvili'yi şu anda Bodrum'da birlikte tatil yaptığı eski takım arkadaşı Tugay Kerimoğlu tavsiye etti.


Geçen sezon Blackburn Rovers'ta fazla şans bulamayan Khizanishvili'nin Tugay'ın tavsiyeleri, G.Saray'ın UEFA'da oynayacak olması ve Rijkaard gibi bir teknik adamla çalışılacak olması gibi etkenlerden dolayı sarı-kırmızılı takımı tercih ettiği belirtildi. Sarı-kırmızılı takımın Mustafa Sarp ve Leo Franco'dan sonra gerçekleştirdiği 3. transfer olan Zurab Khizanishvili 27 yaşında ve 1.85 boyunda. Geçtiğimiz sezon Premier Lig'de sadece 5 maçta görev alabilen Gürcü oyuncu özellikle hava topları hakimiyeti ile biliniyor.



15 years ago