|

KIRAN KIRANA BİR LİG

.
00:00 - 10/07/2000 Pazartesi
Güncelleme: 10:58 - 28/05/2014 Çarşamba
Yeni Şafak
KIRAN KIRANA BİR LİG
KIRAN KIRANA BİR LİG
EN HIZLISI FENER

Büyük paralar harcandı, kadrolar büyük ölçüde yenilendi. Yeni sezona şampiyonluk parolası ile hazırlanan G.Saray, F.Bahçe, Beşiktaş ve Trabzon'da alternatifsiz futbolcu yok gibi

GALATASARAY

Son dört yılın şampiyonu G.Saray'ın yönetimi, Fatih Terim'in Fiorentina ile anlaşmasından sonra önce Lucescu ile anlaştı. Terim'le birlikte Hakan Şükür ve Arif Erdem gibi iki yıldızını da yitiren Sarı-Kırmızılı ekip, bu futbolcuların yerini yabancı transferlerle doldurma düşüncesinde. İşte, 28.5 milyon dolarlık Jardel ve 17 milyon dolarlık Boksiç bu düşüncenin ürünü. İstanbul'dan Emre'yi de transfer eden Sarı-Kırmızılılar, yedek kulübesini de güçlendirdi.

FENERBAHÇE

Yıldırım yönetimi, öncelikle Milli Takım'da büyük başarılara imza atan Mustafa Denizli ile işe başladı. Yardımcı antrenör olarak Oğuz Çetin gibi futbolun simge ismini göreve getiren Fenerbahçe, kadrosunu oldukça güçlendirdi. Adeta kadrosuna dahil ettiği futbolcularla yeni bir takım kuruldu denilebilir. Birçok genç yıldızı renklerine katan Fener yönetimi, elindeki kadroyu büyük ölçüde koruyarak alternatifi bol bir kadro yaptı. 26 kişilik kadrodan ideal 11 çıkacak. Forma savaşı, Fener'de kaliteyi yükseltecek.

BEŞİKTAŞ

Geçen sezonu ikinci olarak tamamlayan ve yeni sezonda ligle birlikte Şampiyonlar Ligi'ne de ağırlık veren Beşiktaş, kadrosunda ve teknik heyette radikal değişikliklere gitti. Briegel-Akçan ikilisinin yerine Scala-Ziya Doğan ikilisini getirdi. Emektar futbolcusu Ertuğrul'u, yıllar önce aldığı Samsun'a gönderen yönetim, kadrosuna birçok futbolcuyu dahil etti. Şimdi sıra, uyumlu ve ideal bir Beşiktaş'ı oluşturmak.

TRABZONSPOR

Geçen sezon istediğini eldemeyen Bordo-Mavili ekip, teknik heyete eski futbolcusu Lemi Çelik'i de dahil etti. Sezonu kendi tesislererinde açan ve daha sonra Gerede'de yeni sezon hazırlıkları için tempo artıran Trabzonspor, özelikle dış transferde birçok ismi kadrosuna dahil etti. En son Lange ile güçlenen Bordo-Mavili ekip, artık ligde daha yukarıları düşünecek.


24 yıl önce