|

Kızakta hedef uluslararası

Kızak Federasyonu Başkanı Erol Özer, "En geç 2 yılda Kars'tan dünya şampiyonasına katılacak milli sporcular çıkaracağız" dedi.

Aa
00:00 - 4/05/2013 Cumartesi
Güncelleme: 14:22 - 4/05/2013 Cumartesi
Yeni Şafak
Kızakta hedef uluslararası
Kızakta hedef uluslararası

Özer, Kızak Federasyonu Genel Sekreteri Ahmet Bal ve Uluslararası Kızak Federasyonu Teknik Komite Üyesi Jusef Ploner ile Kars Valisi Eyüp Tepe'yi ziyaret etti.

Sarıkamış ilçesinde yapılacak kızak pistinin yerini tespit etmek için Kars'a geldiklerini belirten Özer, bu sporu tabana yayma adına tesisleşme aşamasında olduklarını söyledi.

Sarıkamış'ın bu alanda dünya şampiyonalarının bir ayağının merkezi olacağını vurgulayan Özer, şunları kaydetti:

"Bu kış tesisi tamamlamayı hedefliyoruz. Önümüzdeki yıl Karslı gençleri, uluslararası yarışmalara katılacak seviyeye getirmek için seçme yaptıracağız. Seçtiğimiz gençleri pistimiz tamamlanıncaya kadar yurt dışında eğiteceğiz. En geç 2 yılda Kars'tan dünya şampiyonasına katılacak milli sporcular çıkaracağız."

Jusef Ploner de sporcu yetişmesi adına Türkiye Kızak Federasyonu'nun çalışma yürüttüğünü ifade ederek, "Pist kurulduğunda yeni sporcular yetişecek. Bu konuda antrenman yapmak çok önemli" diye konuştu.

Vali Eyüp Tepe de Türkiye'de uluslararası standartlarda kızak tesisi bulunmadığını belirterek, "Sarıkamış'ta kış sporlarını çeşitlendirme adına bu yıl buz pateni pisti yapılacak. Kızak pisti de tamamlandığında ilçemiz bu alanda önemli konuma gelecek" dedi.

Federasyon Başkanı Özer ve beraberindekiler, ziyaretin ardından Sarıkamış'a gitti.

11 yıl önce