|

Kızakta hedef uluslararası pist

Türkiye Kızak Federasyonu Başkanı Erol Özer ile Uluslararası Kızak Federasyonu Teknik Komite Üyesi Jusef Ploner ve Kars Valisi Eyüp Tepe, yapılması planlanan uluslararası kızak pisti için Bayraktepe Kayak Merkezi'nde incelemelerde bulundu.

Aa
00:00 - 5/05/2013 Pazar
Güncelleme: 12:17 - 5/05/2013 Pazar
Yeni Şafak
Kızakta hedef uluslararası pist
Kızakta hedef uluslararası pist

Vali Tepe ve Ploner ile Bayraktepe Kayak Merkezi'ni inceleyen Özer, kızak pistinin yerini tespit etmek için geldiklerini, buraya uluslararası yarışmaların da yapılabileceği bir pist yapacaklarını söyledi.

Kızak pisti için uygun görülen alanlarda proje çizimine başladıklarını ifade eden Özer, "Önümüzdeki kış mevsimine yetiştirmeyi düşündüğümüz projeyle Kars'ın bölgenin kızak sporunda pilot şehir olmasını sağlayacağız" dedi.

Ploner de Sarıkamış'ta 3 gün süreyle etüt çalışması yapacaklarını belirtti.

Vali Tepe ise Türkiye'nin ilk kızak pistini Sarıkamış'a kazandırmak için çalışma başlattıklarını vurgulayarak, "Kızak pisti için Jusef Ploner bizim önerdiğimiz yerlerde çalışma yapacak. Teknik anlamda uygun görülen yere Türkiye'nin ilk kızak pistini inşa edeceğiz" diye konuştu,

Sarıkamış'ın kış sporları açısından çok önemli bir yer olduğunu dile getiren Tepe, şunları kaydetti:

"Yapılacak kızak pisti projesiyle uluslararası şampiyonaların buraya gelmesini sağlayacağız. Sarıkamış'ın bir kış sporları merkezi olması anlamında, Türk toplumundaki farkındalığın sağlanmasında bu pistin önemli olduğunu düşünüyorum. Ümit ederiz ki burada ilerleyen süreç içerisinde Türkiye ve dünya şampiyonları çıkartırız. Hedefimiz önümüzdeki kış sezonuna bu pisti yetiştirmek."

Daha sonra Özer, Ploner ve beraberindekiler 1. etap pistler bölgesinde çalışma başlattı.


11 yıl önce