|

Klose: Bu kez Dünya Kupası'nı biz alacağız

Almanya'nın yıldız oyuncusu Miroslav Klose 2002 yılındaki hayal kırıklığının ardından bu kez mutlu sona ulaşacaklarını savundu.

Eurosport
00:00 - 13/07/2014 Pazar
Güncelleme: 15:58 - 13/07/2014 Pazar
Yeni Şafak
Klose: Bu kez Dünya Kupası'nı biz alacağız
Klose: Bu kez Dünya Kupası'nı biz alacağız

Japonya ile Güney Kore'nin ortaklaşa düzenlediği 2002 Dünya Kupası'nda finale yükselen ancak Brezilya'ya 2-0 kaybederek büyük bir hayal kırıklığı yaşayan Almanya'da Miroslav Klose, bu kez kupayı kazanacaklarından emin.

Finalde kaybettikleri Brezilya'yı 7-1 gibi faklı bir skorla ezip geçen Almanya, Arjantin karşısında kazanarak 24 yıl aradan sonra dünyanın en büyüğü olmak istiyor. Dev final öncesi değerlendirmelerde bulunan Klose, "2002 farklıydı. Genç bir takımdık ve kimse bizim finale çıkacağımızı beklemiyordu. Ama sonuç olarak bunu başarmayı bilmiştik. Finalde kaybetmek gerçekten çok kötü bir duygu. Bu yüzden bizim zamanımızın artık geldiğini düşünüyorum" dedi.

'Takımdaki herkes profesyonel'

Açıklamalarına devam eden Klose, "Bizim için en önemli şey takım ruhudur. Kimsenin kimseyle en ufak bir sorunu olmaz. Takımdaki herkes olgun ve profesyonel oyuncular. Biz bir takımız. Beraber kazanıp beraber kaybederiz' dedi. Tarihi Breziya galibiyetine de değinen Klose, "Brezilya'ya karşı oynadığımız maçtan büyük zevk aldık. Arjantin karşısında da yine aynısını yapacağız ve tüm gücümüzle sahadaki yerimizi alacağız. Şu an sadece Arjantin maçını düşünüyorum" diyerek açıklamalarına son verdi.

10 yıl önce