|

Kobe Bryant süre istedi

Siyah-beyazlı takımın transfer etmek için yoğun çaba harcadığı Amerikalı ünlü NBA yıldızı, sponsorlarını ikna etmeye çalışırken, diğer yandan Türkiye'ye gitme konusunda ailesine de danışacak.

00:00 - 8/08/2011 Pazartesi
Güncelleme: 23:23 - 7/08/2011 Pazar
Yeni Şafak
Kobe Bryant süre istedi
Kobe Bryant süre istedi

Beşiktaş uzun süredir peşinde olduğu Kobe Bryant transferinde sona yaklaştı. Yaklaşık bir haftadır Amerika'da bulunan siyah-beyazlıların başkanı Yıldırım Demirören ile basketboldan sorumlu yönetici Şeref Yalçın, Kobe Braynt'ı ikna etmek için görüşmelerini sürdürüyor. Önce Deron Williams'ı renklerine bağlayan başkan Demirören, önceki gün Bryant'ın menajeri Rob Pelinka ile görüştükten sonra dün de yıldız basketbolcuyla bir görüşme yaptı. Demirören'in daha önce aylık 500 bin dolar vermeyi planladığı Bryant için bu rakamın çok daha üzerine çıktığı ifade edildi. Demirören'in Bryant'a 6 ay için 5.5, yıllık ise 8.5 milyon dolar önerdiği iddia edildi. Siyah-beyazlı takımın teklifini düşüneceğini belirten Bryant, "Ailemle birlikte teklifinizi değerlendireceğiz. Size en geç Salı günü son kararımı ileteceğim" dediği öğrenildi. Başkan Demirören'in zorlayan en önemli unsurlar Bryant'ın sponsoru Nike oldu. Spor giyim firmasının Çin pazarını göz önüne alarak Bryant'ı bu ülkeye götürmek isterken diğer yandan da Bryant'ın eşi Vanessa'yı ikna etmeye çalışıyor. Kobe'nin eşinin Çin ve Türkiye'deki yaşam tarzı ve çocuklarını okuyabileceği okullar hakkında bilgi topluyor. Başkan Yıldırım Demirören'in yönetici arkadaşlarına, “Dünyaca ünlü yıldızı transfer etmek kolay değil. Bu transferi bitirirsek büyük iş yapmış olacağız" dedi.Bu arada

Beşiktaş'ın bu transferde sorun çıkarsa ünlü Alman NBA yıldızı Dirk Nowitzki'ye rotayı çevireceği iddia edildi.


Ailesine düşkün

23 Ağustos1978 doğumlu Kobe Braynt, kariyeri boyunca Los Angeles Lakers'ta oynadı. 4 kez NBA şampiyonluk ve bir çok başarı kazandı. 2008 Pekin Olimpiyatları'nda ABD Milli Takımı ile altın madalya kazandı. 2001'de Vanessa Laine ile evlendi. 8 yaşında Natalia Diamonte ve 5 yaşında Gianna Maria-Onore adında 2 kızı var.



13 yıl önce